وزیرِ عضو هیأت مدیره ۱۸ شرکت اهلیت وزارت ندارد/ دولت برای جلوگیری از شرمندگی نرخ رشد را اعلام نمیکند
- یکشنبه, 25, بهمن,1394
- سیاسی, عناوین خبری
- ثبت نظر
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به عضویت یکی از وزرای دولت در ۱۸ هیأت مدیره شرکتها گفت: این فرد مخالفان خود را سوسیالیست میخواند و اهلیت وزیر بودن ندارد.
به گزارش فارس، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود که صبح امروز در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، از طرز حکومتداری، شفافیت عملکرد دولت، حاکمیت دموکراسی و سلامت دادگاهها به عنوان یکی از محورهای مشکلات اقتصادی در یک کشور یاد کرد و گفت: صداقت یک حکومت آثار تعیینکننده در جذب سرمایهگذاری دارد و رابطه مستقیم میان اعتماد مردم و سرمایهگذاری وجود دارد.
وی ساختار مقررات کشور را ریشه نوع دوم مشکلات اقتصادی خواند و با اشاره به اینکه نفتی بودن یک اقتصاد خود را در اینجا نشان میدهد، خاطرنشان کرد: سیاستهایی که هر دولتی اتخاذ میکند میتواند مشکلاتی را ایجاد کرده و یا حل کند و به لایه دوم انتقال دهد که این دسته سوم مشکلات اقتصادی است.
توکلی در پاسخ به سؤالی درباره محرمانه بودن قرارداد اخیر ایران و شرکت پژو گفت: بعضی اوقات میتوان صرفا برای مدتی قراردادی را علنی نکرد اما به این معنا نیست که محرمانه باشد بلکه باید در اختیار مجلس و کمیسیونهای تخصصی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه از ۴۰ سند امضا شده در سفر رئیسجمهور صرفا دوتای آن قرارداد و بقیه تفاهمنامه هستند، تصریح کرد: این موضوع باید با صراحت از سوی دولت اعلام میشد چرا که هر چه فاصله واقعیات با انتظارات کمتر باشد رضایت مردم افزایش مییابد اما اگر طوری وانمود کنیم که در این دو سفر ۴۰ قرارداد بسته شده است و بعدا عدم صحت آن معلوم شود، مردم دلخور شده و این برای دولت مفید نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از نقاط مبهم در اسناد امضا شده در سفر رئیسجمهور به فرانسه سخن گفت و خاطرنشان کرد: بعضی موارد مایه تعجب است؛ مثلا قرارداد ساخت هتل در کنار فرودگاهها با طرف فرانسه امضا شده درحالی که ما خود این همه پیشرفت در صنعت ساختمان داشتیم. این بخل در دادن اطلاعات به مردم خوب نیست.
توکلی با اشاره به اینکه بازار شفاف بازاری شیشهای است که همه افراد در آن از همه اطلاعات باخبرند، گفت: این یعنی هیچ رانتی در این بازار وجود ندارد اما رئیسجمهور در پاسخ به سؤال یک خبرنگار میگوید شما به مقدار ارز کار نداشته باشید در حالی که ما اصلا با همین مقدار کار داریم.
وی کتمان اطلاعات را منجر به عدم شفافیت برشمرد و گفت: اگر ۲۰ درصد مطالب را میگفتند امیدوار بودیم بقیه آن را بعدا اعلام خواهند کرد اما الان همان ۲۰ درصد را هم نمیگویند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نرخ رشد را نشاندهنده جهتگیری اقتصادی کشور برشمرد و گفت: به ویژه سرمایهگذاران بر روی این نرخ بسیار حساس هستند لذا من به دولت توصیه میکنم که شفاف عمل کرده و به مردم اطلاعات کامل دهد و از همه اهل فن کسب نظر کند.
وی یکی از عوامل کاهش نرخ رشد را کشمکشهای سیاسی عنوان کرد و در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره قرارداد امضا شده میان ایران و شرکت پژو در سفر رئیسجمهور به فرانسه گفت: وقتی هیچ راجع به آن نمیدانم چه بگویم؟
توکلی در بخش دیگری از این نشست خبری خاطرنشان کرد: داستان رشد فساد در کشور مال امروز و دیروز نیست بلکه از اواخر جنگ مطرح شد و منشا آن فساد دولتی بود و امضای گران کارمندان دولت جهت جواز واردات و خریدها.
وی اقتصاد نفتی را موجب تبدیل دولت به وارد کننده عنوان کرد و با اشاره به پیگیری بعضی رفتارهای حکومتی پس از جنگ از جمله الگوی تعدیل که از سوی صندوق بینالمللی پول توصیه شده بود، گفت: این الگو حتی در دوران آقای احمدینژاد هم دنبال شد با این تفاوت که ایشان فقط حرکت زیکزاکیاش زیاد بود.
نماینده مردم تهران با یادآوری اینکه زمانی توصیه میکردند که اقتصاد را نباید دولتی کرد و زمانی هم در خصوصی سازی هم از آن طرف پشت بام افتادند، گفت: در زمان آقای احمدینژاد که ایشان هیچ گونه مشاورهای قبول نمیکرد و خود موجب پنهان نگاه داشته شدن برخی مسائل میشد، خود اطرافیان ایشان مسئلهدار بودند و این موجب تشدید فساد میشد.
وی با اشاره به عضویت یکی از وزرای دولت در ۱۸ هیأت مدیره شرکتها اظهار داشت: ایشان مخالفان خود را سوسیالیسم میخواند و این فرد اهلیت وزیر بودن ندارد.
توکلی در بخش دیگری از نشست خبری خود گفت: ما هر چه به عملکرد دولت انتقاد میکنیم میگویند دولت قبلی بدتر بود. شما آمدید که ایرادات دولت قبل را نداشته باشید.
وی با تشکر از محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیسجمهور که با توجه به نظرات سازمان دیدهبان شفافیت جلوی طرح وزیر صنعت و معدن و تجارت را برای خروج پتروشیمیها از بورس گرفت، در ادامه بیان داشت: قراردادهای جدید نفتی هم اشکال دارد و از جهت مصالح کشور مسائل جدی به آن وارد است. البته آقای نادران با وزیر نفت ملاقات داشته است و ایشان نیز حسن برخورد دارد و انتقادات را میپذیرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: آقای زنگنه اعلام کرده است که این قراردادها حرف آخر ما نبوده و اصلاحات در آن صورت خواهد گرفت لذا راه مفاهمه باز است و الگوی خوبی است از این موضوع که اگر وزیری بخواهد با نمایندگان تعامل کنند نمایندگان استقبال میکنند.
وی یکی از ایرادات قراردادهای جدید نفتی را تفاوت برداشت ایران و طرف خارجی از کف و سقف امتیازات خواند و تصریح کرد: با اسناد متقن نشان خواهم داد که این قرارداد نوعی مشارکت طرف خارجی در تولید نفت است. هر چند که به نظر ما مشارکت در تولید از آنچه در این قراردادها آمده است بهتر است.
توکلی در پاسخ به خبرنگار فارس، در سوالی پیرامون میزان تحقق شعار انتخاباتی دولت اظهار داشت: اصل حرف دولت را که هم باید سانتریفیوژها بچرخد و هم اقتصاد مردم قبول داشتیم ولی مهم این است که ما برای به چرخش درآوردن هر دوی اینها چه کار باید بکنیم.
وی افزود: در تیرماه ۹۳ دولت بسته خروج از رکود تورمی را به مجلس ارائه داد که ما همان موقع نامهای را خطاب به رئیس جمهور ارسال کردیم و در آن گفتیم که تحلیلشان اشتباه است. ما به رئیس جمهور گفتیم که هر مسئله را ارتباط دادن به سیاست خارجی و معطوف کردن به برجام اشتباه است و عوامل دیگری نیز هست که مسائل اقتصادی وابسته به آنهاست.
توکلی در همین زمینه خاطرنشان کرد: اول پاییز امسال نیز دولت بسته سیاستی جدیدی را ارائه کرد که ارائه این بسته در حالی بود که هنوز مجلس هیچ ارزیابی از بسته قبلی نکرده بود و دولت هیچ گزارشی را در مورد تحقق آن ارائه نداده بود.
توکلی اظهار داشت: اینکه دولت نرخ رشد اقتصادی را اعلام نمیکند دلیلش این است که نمیخواهد پیش مردم شرمنده شود.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه