گزارش رییس جمهور از عملکرد ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم: قدمهای اولیه برای ریشهکن کردن فقر مطلق از کشور برداشته شد
- سه شنبه, 7, آذر,1396
- دستهبندی نشده
- ثبت نظر
رئیسجمهور از برداشته شدن قدمهای اولیه برای تحقق وعده انتخاباتیاش برای ریشه کن کردن فقر مطلق از کشور تا پایان دوره ریاست جمهوریاش خبر داد.
به گزارش یمین نیوز ، حجتالاسلام حسن روحانی امشب در گفتوگوی تلویزیونی خود با اشاره به وقوع زلزله در کرمانشاه گفت: از همه آنهایی که دستاندرکار کمک به مردم کرمانشاه بودند اعم از مردم، مقامات دولتی، نیروهای مسلح و تمام نیروها تشکر میکنم. زلزله ۷.۳ ریشتری در سالهای اخیر در کشور نداشتهایم و این زلزله بسیار شدید بود و چون در شب به وقوع پیوست، کار امدادرسانی را سختتر کرد و برق، آب و گاز و راههای ارتباطی نیز دچار مشکل شد.
امدادرسانی در زلزله کرمانشاه بهتر از زلزلههای گذشته بود
وی افزود: اما مردم به هم یاری دادند و امدادگران هم وارد کار شدند و حدود ۲۷۰۰ نفر از زیر آوار نجات یافتند. بیش از ۷ هزار نفر به بیمارستانها منتقل شدند. من در روز دوم زلزله به منطقه رفتم. مصیبت و مشکلات با اینکه زیاد بود اما روحیه مردم خوب بود و آنها از مسوولان تقاضای به حق آب و چادر داشتند که به سرعت این نیازمندیهای اولیه به مردم رسید.
روحانی ادامه داد: همه پزشکان و پرستاران بیمارستانها ۴۸ ساعته کار میکردند و ۱۵۵۰ عمل در ۲۴ ساعت اول انجام شد. وزارت کشور، ستاد بحران، هلالاحمر، وزارت بهداشت، نیروهای مسلح و مردم بسیار خوب عمل کردند و خوب است صداوسیما خدمات دولت و مردم را با سایر کشورها ازجمله کشورهای اروپایی و آمریکایی مقایسه کنند. من در زلزله رودبار و بم هم بودم و کمکرسانی این بار بهتر از دفعات قبل بود و مردم نقص دولت را جبران کردند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه اکنون در مرحله اسکان موقت هستیم خاطرنشان کرد: دولت اجاره منازل زلزلهزدگان را پرداخت میکند و کانکسها هم به سرعت ساخته میشود. برای اولین بار همه بودجه لازم برای امدادرسانی بلافاصله در هیات دولت تصویب شد و ۵۰ درصد آن هم در اختیار ارگانهای امدادرسان قرار گرفت.
روحانی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در طول ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: امیدواریم در ۱۰۰ روزی که گذشت توانسته باشیم خدمتی که به مردم وعده داده بودیم را ارائه کرده باشیم.
مجموعه خدمات ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم بر روی سایت ریاست جمهوری قرار گرفت
وی افزود: مجموعه خدمات ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم در مجموعهای مجلد تنظیم شده و هماکنون در سایت ریاست جمهوری قرار گرفته است.
رئیسجمهور گفت: در طول ۱۰۰ روز گذشته برنامهریزیهای اساسی برای سال ۹۶ انجام و برنامههای کلی برای ۴ سال آینده تدوین شده همچنین بودجه سال آینده در حال تصویب در هیات دولت جهت ارائه به مجلس شورای اسلامی است.
روحانی در ادامه در پاسخ به پرسش مجری برنامه تلویزیونی درباره اقدامات انجام شده جهت تحقق وعدههای انتخاباتی رئیسجمهوری در موضوع اشتغال تاکید کرد: دولت در بحث اقتصاد دو هدف اصلی را در دستور کار خود قرار داده است که بالا بردن درآمد مردم و همچنین توزیع عادلانه ثروت از این اهداف هستند. در ایام انتخابات به مردم وعده دادم که تا پایان دولت دوازدهم فقر مطلق را ریشهکن کنیم. در همین راستا نیز قدمهای اولیه طی شش ماه نخست سال ۹۶ و ۱۰۰ روز اخیر برداشته شده است.
وی گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده در سال اول افراد قشر آسیبپذیر جامعه یعنی افرادی که مورد حمایت کمیته امداد و بهزیستی هستند مستمریشان نسبت به سال قبل بیش از سه برابر اضافه شد و این روند تا پایان دولت تا پنج برابر شدن مستمری ادامه خواهد یافت. همچنین براساس پیشبینیهایی که در بودجه شده است در سال آینده طراحیای خواهیم کرد تا به همه آنهایی که از حداقل استاندارد پایینتر هستند برای زندگی یاری شود.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه در بحث اشتغال عقبماندگیهایی از گذشته داریم و از سال ۸۵ تا ۹۲ تقریبا اشتغال خالص کشور صفر بوده است، خاطرنشان کرد: از سال ۹۳ تحرک خوبی در زمینه اشتغال آغاز شد و متوسط اشتغال خالص از پاییز ۹۳ تا تابستان ۹۶ سالانه به طور متوسط ۶۸۵ هزار اشتغال خالص بوده است. البته این رقم نسبت به بیکاری جامعه و نیروی فعالی که وارد بازار کار میشوند رقم کمی است اما تلاش ما بالا بردن این رقم و رساندن آن به بالای ۹۰۰ هزار نفر است.
روحانی گفت: رقم اشتغال تابستان امسال نسبت به سال قبل بالای ۷۰۰ هزار نفر بوده است، اما هنوز بیکاران بسیاری در کشور وجود دارند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم در جهت حل معضل بیکاری خاطرنشان کرد: در این ۱۰۰ روز نسبت متوسط به دو سه سال گذشته مقداری پیشرفت داشتهایم اما هدفگذاری در حوزه اشتغال را از طریق طرحهای مختلفی که در دست داریم، ادامه خواهیم داد.
رئیسجمهور با بیان اینکه به همه وزرا به ویژه وزرای فعال در حوزه تولید گفته شده است که یکی از اهدافشان را بالا بردن اشتغال قرار دهند، خاطرنشان کرد: فضای مجازی، صنعت، بخش خدمات و کشاورزی از جمله حوزههایی است که میتوانیم اشتغال را بالا ببریم در همین راستا وزارت ارتباطات روز گذشته گزارشی را ارائه کرد که طی آن آمده در شش ماهه نخست امسال برای ۵۰ هزار نفر در این بخش شغل ایجاد شده است.
روحانی با تاکید بر اینکه در طول ۱۰۰ روز نخست دولت همه طرحهای اشتغال دولت عملیاتی و اجرایی شده است، اظهار کرد: هدف ما این است که اشتغال را به رقمی برسانیم که مجموعه بیکاران کشور کاهش یابند در همین راستا نیز با اقدامات انجام شده از سوی دولت از سال گذشته تاکنون یک واحد نرخ بیکاری کاهش یافته و از ۱۲.۷ به ۱۱.۷ رسیده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.
هدف دولت حل معضل بانکها و صندوقهای بازنشستگی است
وی در مورد تامین منابع برای از بین بردن فقر گفت: اساس این برنامه رونق اقتصادی و اشتغال است. در طول دولت یازدهم به کمیته امداد و بهزیستی کمک کردیم تا آنها افراد را از تحت پوشش خود خارج کنند به طور مثال پنج هزار میلیارد تومان به کمیته امداد کمک کردیم. اساس کمک ما این است که از طریق درآمد بیشتر معضل فقر را حل کنیم. درآمد هم از طریق فعالیتهای اقتصادی و مالیاتی و سایر فعالیتهای دولت به دست میآید. درآمد امسال ما نسبت به سال گذشته در حال افزایش است اما مخارج ما هم افزایش مییابد.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه مبنای ما این نیست که یارانه نقدی را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: اما از طریق یارانهها به بخشهای مختلف کمک میکنیم مثلا در طول چهار سال گذشته تقریباً پول خرید تضمینی گندم را به دو برابر رساندیم یا لایحهای برای ایجاد اشتغال در شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر و روستاها به مبلغ یک و نیم میلیارد دلار تهیه کردیم که مجلس آن را تصویب کرد و آییننامه آن هم تهیه شده و در آخرین مرحله اجراست و این هم یک نوع یارانه است. به افراد نیازمند، معلول و فقیر که باید مستقیم کمک کنیم و آن را از طریق مستمریبگیران انجام داده و دریافتی آنها را افزایش میدهیم.
روحانی در مورد برنامههای دولت برای رونق و رشد اقتصادی قابل لمس تصریح کرد: ما در دولت یازدهم قول دادیم تورم را تکرقمی کنیم که همین برنامه را ادامه میدهیم. هدف ما باقی ماندن تورم تکرقمی است. البته تورم تکرقمی به معنای ارزانی نیست، بلکه به معنای این است که قیمت کالاها مثلا هشت درصد اضافه میشود. هنر ما این است که نگذاشتیم سی چهل درصد قیمتها اضافه شود.
وی خاطرنشان کرد: ما در دولت یازدهم رشد منفی را به مثبت تبدیل کردیم و از رشد حدود منفی هفت درصد در سال ۹۱ به رشد دو رقمی در سال ۹۵ رسیدیم. رشد سه ماهه اول هم با نفت ۶.۵ و بدون نفت ۷ درصد است. هدف ما این است که رشد اقتصادی بالای پنج درصد باشد. برای رسیدن به این هدف باید نحوه بودجهریزی ما تغییر کند و مردم وارد عرصه اقتصادی شوند. ما طرح ویژهای برای اتمام طرحهای نیمهتمام در بودجه دیدهایم و باید سرمایهگذاری خارجی را نیز بیشتر کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه در ۱۰۰ روز اول دولت دوازدهم ۲۳.۱ میلیارد دلار موافقت فاینانس گرفتهایم و قراردادهای بیش از پنج میلیارد دلار نهایی شده است، گفت: یکی از تصمیمات جلسه سران قوا حمایت همهجانبه از سرمایهگذاری به ویژه سرمایهگذاری ایرانیان خارج از کشور است. ما برای رشد هم به فناوری، هم سرمایهگذاری و هم بازار و اشتغال نیازمندیم.
روحانی در ادامه با اشاره به اینکه در ۱۰۰ روز اول ۲۵ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی پرداخت شده است که تا پایان سال این رقم قابل ملاحظه خواهد بود، افزود: برای سال آینده بودجه عمرانی را اهرم میکنیم تا از صندوق، بانکها و سرمایه مردم استفاده کنیم.
وی در مورد برنامه دولت و مجلس برای حذف یارانهبگیران گفت: دولت و مجلس باید با هم در این زمینه تصمیم بگیرند. سال گذشته مجلس به ما تکلیف کرد که دولت افرادی که نیازی به یارانه ندارند شناسایی کرده و یارانه آنها را قطع کند. این کار ساده نبود و وزارت رفاه مسوولیت آن را برعهده گرفت، یارانه عدهای هم قطع شد اما با اعتراض آنها مجدداً یارانه شان وصل شد. بیش از یک میلیون نفر هم در سال رشد جمعیت داریم که به یارانهبگیران اضافه میشوند. ما در این زمینه با مجلس مشورت میکنیم و بر مبنای تصمیم مجلس عمل میکنیم.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی در مورد برنامه دولت برای حل مشکل صندوقهای بازنشستگی اظهار داشت: شرایط ما در این زمینه بدتر شده است، اما دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان به صندوقهای بازنشستگی کمک میکند. یکی از برنامههای دولت این است که سازمان تامین اجتماعی تمام بنگاههای اقتصادی خود را بفروشد و به مردم واگذار کند. غیر از دولت هم باید سایر دستگاهها همین کار را انجام دهند. من در دیدارهایی که با رهبری داشتم ایشان کاملا موافق این واگذاری هستند زیرا این کار باعث رونق اقتصادی میشود.
روحانی ادامه داد: دستور من به وزیر اقتصاد این بوده است که هر رئیس بانکی تعهد کند اموال راکت خود را بفروشد. صندوقهای بازنشستگی مشکلات زیادی دارند که بعضی از مشکلات در یک سال حل نمیشود اما هدف دولت این است که معضل بانکها و این صندوقها را حل کند.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه