رئیس اداره نظارت بر طرح ها : بانک صنعت و معدن 3000 مگاوات به مدار برق سراسری کشور افزوده است 
چاپ 

رئیس اداره نظارت بر طرح ها : بانک صنعت و معدن ۳۰۰۰ مگاوات به مدار برق سراسری کشور افزوده است

بانك صنعت و معدن با سرمايه گذاري بيش از يك ميليارد يورو ۳۰۰۰ مگاوات برق را به مدار برق سراسري كشور افزوده است و ۴۰۰۰ مگاوات ديگر را در دست اجرا دارد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني بانك صنعت و معدن ، اميد كاملي رئيس اداره نظارت بر طرحهاي اين بانك با بيان مطلب فوق افزود : بانك صنعت و معدن به پشتوانه ۶۰ سال تجربه بانكداري توسعه اي ، از نخستين بانكهاي توسعه‌اي منطقه خاورميانه و شمال آفريقا (MENA) در طول سالهاي پرفراز و نشيب فعاليتهاي توسعه‌اي كشور همواره پيشگام اقدامات خلاق در حوزه تأمين مالي صنايع كشور بوده است.
كاملي افزود : اين بانك با بهره مندي از نيروي انساني متخصص و متعهد و راهبري مديران استراتژيك در مقاطع مختلف با تحليل دقيق و پيش بيني نيازهاي بنيادي صنعت كشور، برنامه‌هاي راهبردي پنجساله را تدوين كرد و همگام با برنامه‌هاي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور و اسناد راهبردي نظام جمهوري اسلامي مورد تأكيد مقام معظم رهبري از جمله سند چشم انداز بيست ساله بعنوان نقشه راه و همچنين نقشه جامع علمي كشور، سرمايه‌گذاري در بخشهاي زير ساختي صنعت كشور را از ابتداي دولت يازدهم در دستور كار خود قرار داد.
وي بيان داشت : در اين راستا بررسي و تصويب اعطاي تسهيلات به طرحهاي توليد برق (نيروگاهي) از جمله تصميمات راهبردي مديران ارشد و بررسيهاي حرفه‌اي كارشناسان خبره اعتباري بانك بوده است. تأمين مالي نيروگاه گازي آذرخش واقع در شهرستان علي آباد در استان گلستان با ظرفيت توليد برق ۹۱۶ مگاوات و تسهيلات ۲۰۹ ميليون يورويي اولين گام در اين راه بود. اين نيروگاه با توان كارشناسان زبده داخلي در شركت مديريت پروژه هاي نيروگاهي ايران (مپنا) به روش BOO (ساخت، تمليك و بهره برداري) با موفقيت در زمان پيش‌بيني شده ۳۶ ماهه به بهره برداري رسيده و وارد شبكه برق سراسري(سنكرون) گرديد.
كاملي گفت : تامين برق واحدهاي صنعتي منطقه بخشي از وظايف توسعه‌اي بانك و تثبيت ولتاژ برق منطقه مذكور از اثرات اجتماعي و درچارچوب مسئوليت اجتماعي بانك بوده است.
به گفته اين كارشناس بانكي ، دومين گام بانك در زمينه افزايش توان توليد برق بخش صنعت كشور تأمين مالي ۲۱۰ ميليون يورويي نيروگاه مولد برق يزد با توان توليد ۴۸۴ مگاوات برق بود. اين نيروگاه سيكل تركيبي(گاز- بخار)، با توان متخصصين داخلي بهره برداري و به مدار برق سراسري پيوست.
رئيس اداره نظارت بر طرح هاي بانك صنعت و معدن تصريح كرد : ادامه حمايت بانك در تأمين مالي نيروگاههاي سيكل تركيبي با استفاده از حداكثر توان داخلي، موجي از اميد در بين كارشناسان، متخصصين و مديران صنعت برق كشور ايجاد كرد بطوريكه بانك صنعت و معدن را بعنوان مهمترين حامي مالي خود در پروژه هاي متعدد بعدي ديدند و كشور عزيزمان ايران را در زمره انگشت شمار صاحبان تكنولوژي تجهيزات توربين و ژنراتور نيروگاههاي توليد برق(آلمان، آمريكا، فرانسه، ايتاليا) قرار داد.
وي افزود : تعدد طرحهاي تامين مالي شده بانك صنعت و معدن، متخصصين داخلي را به سمت ارتقاي تكنولوژي توليد بمنظور استفاده از رده‌هاي بالاتر با راندمان بيشتر رهنمون ساخت (F & H CLASS)كه بمعني برگشت سريعتر سرمايه‌گذاري، صرفه‌جويي انرژي و حفظ محيط زيست (GREEN INDUSTRY)ميباشد.
كاملي بيان داشت : نيروگاه شوباد با توان ۴۸۴ مگاوات در كهنوج استان كرمان با تسهيلات ۲۳۰ ميليون يورو، نيروگاه سمنگان با توان ۴۹۲ مگاوات در سيرجان استان كرمان و تسهيلات ۲۰۰ ميليون يورو، نيروگاههاي ديگري بودند كه در محرومترين مناطق كشور به بهره برداري رسيده و علاوه بر تأمين برق مورد نياز صنايع بزرگ منطقه، استان كرمان را از وارد كننده برق به صادر كننده برق به استانهاي مجاور تبديل كردند.
وي گفت : نيروگاه بهبهان در استان خوزستان نيز با توجه به نياز مبرم منطقه از جمله واحدهاي بزرگ صنعتي به تأمين انرژي برق، ۴۹۲ مگاوات برق را با سرمايه گذاري ۲۳۰ ميليون يورويي بانك صنعت و معدن به شبكه سراسري اضافه كرده تا علاوه بر نقش زيربنايي بانك براي سرمايه‌گذاري و اشتغالزايي، مسئوليت اجتماعي بانك را در قالب افزايش دانش فني نيروي كار منطقه متبلور نمايد.
اميد كاملي بيان داشت : همزمان با احداث نيروگاههاي فوق، سياستهاي دولت در تامين برق با استفاده از نيروگاههاي مقياس كوچك(CHP) با مزيتهاي زيست محيطي، سرمايه‌گذاري كمتر، دسترسي آسان به مصرف‌كنندگان، استقلال از شبكه برق سراسري و … از ديد كارشناسان و مديران بانك دور نماند تا با تامين مالي ۱۲ طرح(۵ طرح درحال تكميل و ۷ طرح به بهره‌برداري رسيده جمعا با توليد بيش از ۳۰۰ مگاوات برق و تسهيلات ۱۰۰ ميليون يورو) در اين عرصه هم ايفاي نقش نمايد.
وي گفت : بدين ترتيب بانك صنعت و معدن در عظمي سترگ و هدفمند، فراتر از يك بانك تامين‌كننده منابع مالي و در قامت يك بانك توسعه‌اي مسئوليت پذير متكي به راهبرد، ۳۰۰۰ مگاوات برق را به مدار برق سراسري كشور با سرمايه گذاري بيش از يك ميليارد يورو اضافه كرد.
اما شرايط سخت تحريمهاي ظالمانه بين المللي و مشكلات متعدد اجرا و بهره برداري طرحهاي فوق، بانك را از حركت راهبردي آغاز شده باز نداشته بطوريكه با طرحهاي نيروگاهي مصوب، در حال قرارداد و يا در حال اجرا و تكميلي همچون: نيروگاه غرب مازندران (نوشهر)، نيروگاه قشم، نيروگاه كاشان، بخش بخار نيروگاه اروميه، نيروگاه زنجان، نيروگاه چابهار، بخش بخار نيروگاه رودشور(استان مركزي)، ‌نيروگاه لامرد و نيروگاه تربت حيدريه افزايش ۴۰۰۰ مگاوات ديگر توان توليد برق با تسهيلات قريب به دو ميليارد يورو را در برنامه سه ساله آتي خود قرار داده است كه بمعني دستيابي به هدف تامين مالي اثربخش در سهم ۱۰ درصدي از كل توليد برق كشور در افق ۱۴۰۰ خواهد بود.

درباره نویسنده

16255مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو