کرباسیان اعلام بازنشتگی کرد تزریق بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در سامانه نیما/ بازار ارز آرام میشود
- دوشنبه, 22, مرداد,1397
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, دولت, سیاسی, عناوین خبری
- ثبت نظر
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تزریق بیش از ۲۰۰ میلیون دلار ارز پتروشیمها و فولادیها در سانه نیما خبر داد و گفت: آرامش بازار ارز اتفاق میافتد، چراکه این ارزها با قیمت حدود ۸۰۰۰ تومان در سامانه نیما عرضه شده است.
به گزارش یمین نیوز به نقل از ایسنا، مهدی کرباسیان – رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) – امروز (دوشنبه) در نشستی خبری اعلام بازنشستگی کرد و گفت: در سال ۱۳۸۸ و در ابتدای دولت دهم بازنشسته شدم اما با روی کار آمدن دولت یازدهم، مجددا به کار دعوت و در این سازمان مشغول به کار شدم.
وی افزود: اکنون که قانون منبع به کارگیری بازنشستگان به تصویب رسیده است، به این قانون احترام می گذارم و اعلام بازنشستگی میکنم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از آنجاکه به دلیل نوسانات و تنشی که در بازار از اوایل امسال اتفاق افتاد دولت و معاون اول رئیس جمهور تصمیم گرفتند که ارز را با نرخ ۴۲۰۰ تومان به صورت تک نرخی اختصاص دهند و پتروشیمی ها و فولادی ها را اجبار کردند که در بازار با همین نرخ عمل کنند. به نظر می رسید از همان زمان این تصمیم یک تصمیم اضطراری بود و تا حدی نیاز به بازنگری از حیث کارشناسی داشت.
بازار ارز آرام میشود
کرباسیان ادامه داد: با توجه ویژه رئیس جمهور این سیاست گذاری در حوزه ارز اصلاح و هفته گذشته بسته جدید ارزی ابلاغ شد و آخرین اطلاعیه ای که در دست دارم در اواخر هفته گذشته حدود ۲۰۰ میلیون دلار عرضه از سوی پتروشیمیها صورت گرفته است. از روز گذشته مس و فولاد نیز ارز دولتی خود را با نرخ اعلام شده در سامانه نیما عرضه کردند. بنابراین به نظر می رسد که آرامش بازار ارز اتفاق میافتد، چرا که این ارزها با قیمت حدود ۸۰۰۰ تومان در سامانه نیما عرضه شده است و امیدواریم با مدیریت بانک مرکزی همه ارز خود را عرضه کنند.
کرباسیان با اشاره به عرضه حدود ۱۰ میلیون یورو ارز دولتی از سوی صنایع مس در سامانه نیما، اظهار کرد: در مورد میزان عرضه ارز دولتی از سوی صنایع فولادی در سامانه نیما اطلاع دقیقی ندارم اما از دیروز این کار را شروع کردهاند و در زمینه تولید فولاد نیز امسال افزایش داشتیم و صادرات آن ۱۳ درصد رشد کرد.
به گفته وی، اگر تصمیمات و سیاست گذاری منطقی داشته باشیم و از صادرات حمایت کنیم تحریمها در حوزه صنایع معدنی کمترین تاثیر را می تواند داشته باشد.
تحریم هیچ تاثیری در صادرات مواد معدنی ندارد
کرباسیان همچنین در خصوص صادرات مواد معدنی اعلام کرد که پس از برجام خوشبختانه چند اتفاق خوب افتاد و توانستیم بازارهای بسیار جدیدی در حوزه مس، فولاد آلومینیوم و دیگر مواد معدنی پیدا کنیم که این بازارها در اروپا و آسیا بودند و سبب شد صادرات در این زمینه به ۹ میلیارد دلار برسد. البته چین ۵۰ درصد تولید و صادرات را از آن خود کرده است و امیدواریم با سیاستهایی که در پیش گرفته ایم بتوانیم با چین روابط نزدیکتری داشته باشیم و در این صورت می توان به جرات گفت که تحریم در این زمینه تاثیر خاصی نخواهد داشت.
خبرهای خوش طلایی در راه است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در حوزه طلا اتفاقی که در دولت یازدهم افتاد این بود که کارخانه طلای زرشوران را به بهرهبرداری رسانده و کارخانه طلای دیگری را نیز با سرمایه گذاری خارجی فعال کردیم. همچنین کارخانه طلای موته نیز با افزایش ظرفیت تولید از ۲۰۰ کیلوگرم در سال به ۶۰۰ کیلوگرم مواجه شد که این مسئله نشان میدهد همچنان در این حوزه نیاز به سرمایه گذاری و افزایش ظرفیت تولید داریم و در زمینه اکتشافات از کردستان تا سیستان و بلوچستان عملیات اکتشافی وسیعی که ایمیدرو در ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع انجام داد معادن مختلف و زیادی از طلا کشف شده است و در حال انجام کارهای نهایی آن هستیم و امیدواریم انشاءالله تا پایان امسال خبرهای خوبی درباره معادن طلا منتشر شود.
تصمیمات اشتباه سیاسیون نهایتا به پای فعالان اقتصادی نوشته میشود
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا میزان حفاری معادن در ایران بسیار کمتر از کشورهای دیگر است در حالیکه مواد معدنی با ارزآوری بالا از طریق اکتشاف و حفاری های عمقی به دست می آیند، توضیح داد که همواره در ایران دو مشکل وجود داشته که سایه سنگینی بر اقتصاد افکنده است که یکی از آنها نفت و گاز بوده و درآمد اصلی کشور را شامل میشد؛ بنابراین حوزه معدن همواره مغفول بوده است و دوم تاثیر گذاری سیاست در اقتصاد است که همچنان ادامه دارد و سیاسیون نمیگذارند اقتصادیون چندان نفس بکشند و تصمیماتی میگیرند و بعضا اشتباه از آب در می آید اما نهایتاً فعالان اقتصادی را زیر سوال میبرند، این در حالی است که سیاسیون تصمیمات اشتباه گرفته اند.
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) درباره وضعیت معادن اضافه کرد: در گذشته همواره در معادن روباز فعالیت میکند، چراکه هزینه بسیار کمی داشت و تنها با یک لودر می توانستیم این کار را انجام دهیم و نهایتاً آن به معادن ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر بوده است اما در حال حاضر که حفاری یکی از معادن عمیق را آغاز کرده ایم دو حفاری به عمق ۱۹۰۰ متری داشتهایم میتوان گفت که دو میلیارد تن ذخیره سنگ آهن قطعی خواهیم داشت که شاید از این عدد هم فراتر رود.
کرباسیان گفت: در این حوزه به فناوری و تکنولوژی خاص برای حفاری های عمیق معدنی نیاز داریم که در این زمینه با کشورهای سوئد، اوکراین، چین، استرالیا و آفریقای جنوبی در حال مذاکره هستیم در صورت به نتیجه رسیدن، قطعاً اعلام خواهد شد.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه