سخنان وزیر امور اقتصادی و دارایی، در دومین نشست هم اندیشی صاحب نظران جوان اقتصادی با موضوع “بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید”
- سه شنبه, 5, آذر,1398
- روابط عمومی
- ثبت نظر
وزیر امور اقتصادی و دارایی، طی سخنانی در دومین نشست هم اندیشی صاحب نظران جوان اقتصادی با موضوع “بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید” ویژگی هایی چون حرکت در مسیر حل مشکلات اقتصادی با دستمایه تحقیق و پژوهش و ریسک پذیری و شجاعت در تصمیم گیری و ایفای مسئولیت های اجرایی را از شاخصه های نسل جوان عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک ملی ایران به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، وزیر اقتصاد در سخنان خود در این نشست که در محل این وزارتخانه برگزار شد، تصریح کرد: قرار ما در وزارت اقتصاد برای استفاده از نظریات صاحب نظران جوان اقتصادی بر این است که از نظریات جوانان نخبه، نه تنها در این جلسات، بلکه بطور مستمر از طریق “شبکه تعاملی تحلیل گران جوان اقتصاد ایران”، استفاده موثر بعمل آوریم.
وی با تشریح نکات مثبت برگزاری نشست های مشترک با صاحب نظران جوان در تصمیم سازی ها، گفت: در عین حال، در این جلسات، تنها امکان استفاده از نظرات “بخشی” از صاحب نظران وجود دارد.
وزیر اقتصاد افزود: به همین سبب با تلاش و پیگیری همکاران در وزارت اقتصاد، اقدام به راه اندازی “شبکه تعاملی تحلیل گران جوان اقتصاد ایران” کردیم و من فکر می کنم، تمرکز بر روی این شبکه و نحوه هدایت اعضای آن، باید به نحوی باشد که منتج به استخراج پیشنهادهای سیاستی راهگشا برای اقتصاد کشور شود.
دژپسند از جمله ویژگی های شبکه تعاملی تحلیل گران جوان اقتصاد ایران را “استمرار”، “همزمانی” و یکپارچگی” مباحث و موضوعات مطروحه در آن دانست و گفت: در این شبکه نیازی نیست موضوعات مورد بحث، صرفا از سوی ما، به عنوان “وزارت اقتصاد” تعیین شود، بلکه اعضای شبکه نیز می توانند موضوعات مد نظر و دغدغه های خود را جهت بحث در شبکه، ارائه کنند.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه “هزینه تجربه برای جوانان کمتر از سایر گروه های سنی” است، خطاب به صاحب نظران و نخبگان جوان اقتصادی گفت: شما باید با کنکاش در عرصه علم، مطالعات و تجربیات بین المللی در این حوزه را نیز مورد توجه قرار دهید.
دژپسند با یادآوری خدمات دانشجویان دانشگاه های صنعتی کشور برای رفع مشکلات جنگ تحمیلی در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: جنگ اقتصادی که امروز دشمن برای ما طراحی کرده نیز ایجاب می کند هر چه بیشتر از ظرفیت جوانان نخبه و دانشگاهی استفاده کنیم.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: ما نمی خواهیم فقط در مقطع خاصی از نظر زمان، مکان و موضوعی خاص از نظرات و مشارکت جوانان و نخبگان استفاده کنیم بلکه می خواهیم این همکاری بدون محدودیت و در سایر موضوعات اقتصادی نیز استمرار داشته باشد.
دژپسند با بیان اینکه از “شبکه تعاملی تحلیل گران جوان اقتصادی” می توان بعنوان ابزاری برای “کادر سازی” استفاده نمود، خاطرنشان کرد: این یک عرصه عمومی و میدان رقابتی برای مشارکت همه صاحب نظران و نخبگان کشور است تا ایده های خود را برای حل مشکلات اقتصادی کشور ارایه کنند.
وی با بیان اینکه، حرکت به سمت اقتصاد هوشمند و حذف مقررات زاید از جمله مهم ترین راهکارهای بهبود فضای کسب و کار کشور است، اظهار داشت: باید بخش عمده تلاش خود را معطوف به حذف موانع موجود در مسیر کسب و کار کنیم.
دژپسند تاکید کرد: اقتصاد هوشمند صورت متکامل مفاهیم مطرح شده در زمینه اقتصاد دیجیتال است که به کاهش ارتباط چهره به چهره، شفافیت فرآیندها و در نتیجه کاهش و حذف فساد منجر می شود.
وزیر اقتصاد “کوچک کردن دولت”، “مولد سازی دارایی های دولت”، “خروج دولت از بنگاه داری” و “تحقق اقتصاد هوشمند” را از جمله موضوعاتی عنوان کرد که باید در دستور کار جلسات آتی هم اندیشی با صاحبنظران و نخبگان جوان اقتصادی قرار گیرد.
این گزارش حاکی است، دکتر دژپسند طی سخنانی در جمع خبرنگاران در حاشیه این نشست، اظهار داشت: در جلسه امروز، نقطه نظرات اعضا را در مورد دو موضوع “رونق تولید” و “برنامه های بهبود فضای کسب و کار” دریافت کردیم و با برنامه ریزی صورت گرفته، ۱۲ نفر از اقتصاد دانان جوان حاضر در جلسه نظرات خود را بیان کردند.
وی با بیان اینکه باب بررسی این موضوع نباید در همین جلسه بسته شود، از اعضای شبکه تعاملی تحلیل گران جوان اقتصاد ایران نیز خواست، از طریق شبکه مذکور نظرات خود را در این مورد بیان کنند.
دژپسند افزود: در فاصله نخستین نشست هم اندیشی صاحب نظران جوان اقتصادی تا جلسه امروز نیز چند مورد پیشنهاد از این شبکه در موضوعات مختلف از جمله اقتصاد هوشمند، خزانه داری الکترونیک و تامین مالی داشتیم که به جریان انداخته شد و بعضی گزارش ها هم در این ارتباط تولید و از آن استفاده شد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: ما حتی برای اداره شبکه تعاملی تحلیل گران جوان اقتصاد ایران نیز جوانان را مشارکت می دهیم؛ یعنی یک شورایی درست می شود که در آن تعدادی از اعضا، توسط خود اعضای این شبکه انتخاب شده و و موضوعات را مدیریت می کنند.
وی افزود: در این قالب، شش هسته مطالعاتی شکل گرفته که بر این اساس اعضاء در جریان مباحث قرار گرفته و نقطه نظرات خود را اعلام می کنند تا ما از آن استفاده کنیم و باز خورد لازم نیز ارائه گردد.
دژپسند تاکید کرد: تصمیم داریم بهره گیری از نظرات اقتصاد دانان جوان را در قالب شبکه مزبور و دیگر اشکال، مورد توجه قرار دهیم و این امر در دستور کار تمام معاونت ها و سازمان های وابسته به وزارت اقتصاد نیز قرار گرفته است.
گفتنی است، شبکه تعاملی تحلیلگران جوان اقتصاد ایران از تیر ماه سال جاری با هدف افزایش مشارکت و نقش آفرینی جوانان کشور در فرآیند تصمیم سازی و سیاستگذاری اقتصادی کشور به آدرس اینترنتی https://econet.mefa.ir پذیرای مشارکت صاحبنظران و نخبگان در موضوعات مختلف اقتصادی است.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه