رئیس سازمان خصوصی‌سازی تشریح کرد/ جزئیات عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بورس 
چاپ 

رئیس سازمان خصوصی‌سازی تشریح کرد/ جزئیات عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بورس

رئیس سازمان خصوصی‌سازی توضیحاتی در مورد عرضه نخستین صندوق ETF تحت عنوان واسطه‌گری مالی که شامل سه بانک و دو شرکت بیمه می‌شود، ارائه کرد.

به گزارش یمین نیوز به نقل از ایسنا، علیرضا صالح در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، با اشاره به عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بورس، گفت: یک صندوق چهاردهم اردیبهشت عرضه می‌شود و دو صندوق دیگر هم در آینده عرضه خواهند شد. در عرضه نخست به هر فرد ۲۰ تا ۳۰ درصد تخفیف داده می‌شود اما این تخفیف برای همان فرد در صندوق‌های دیگر قابل استفاده نیست.

وی با تاکید بر این‌که دولت ابزاری برای افزایش قیمت سهام شرکت‌هایی که می‌خواهد عرضه کند ندارد، توضیح داد: دولت عرضه‌کننده است و اگر صف فروش را زیاد کند قیمت‌ها کاهش خواهد یافت. به عبارت دیگر خرید برای دولت ممنوع است پس به چه طریقی می‌تواند قیمت را بالا ببرد؟

**جزئیات نخستین صندوق ETF

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به عرضه سهام صندوق واسطه‌گری مالی به عنوان نخستین صندوق، گفت: دولت بهترین سهام‌ها را برای این صندوق در نظر گرفته است. این صندوق شامل سهام بانک‌های صادرات، تجارت، ملت و بیمه‌های البرز و امین است که در آنها سیت مدیریتی دیده شده است.

صالح با تاکید بر این‌که هدف دولت فقط تامین مالی نیست، عنوان کرد: در این صندوق حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان تخفیف داده می‌شود. برای این‌که عدالت اجتماعی هم رعایت شود، شب عرضه آگهی ندادیم بلکه یک هفته پیش از پذیره‌نویسی شرایط را اعلام کردیم و از روز پذیره‌نویسی که چهاردهم اردیبهشت است تا ۳۱ اردیبهشت به مردم زمان می‌دهیم.

**امکان مشارکت با کد بورسی و کد ملی

وی در ادامه در مورد نحوه پذیره‌نویسی ETFها توضیح داد: افرادی که کد بورسی دارند می‌توانند از طریق کارگزاری‌ها و بانک‌ها اقدام کنند و افرادی که کد بورسی ندارند می‌توانند با حداقل اطلاعات شامل نام و نام‌خانوادگی، کد ملی، کد پستی و شماره موبایل از طریق درگاه‌های حضوری و غیرحضوری همه بانک‌ها اقدام کنند.

به گفته رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی، واریز وجه می‌تواند از طریق سرپرست خانوار برای همه اعضای خانواده انجام شود اما اگر قرار باشد به هر فرد دو میلیون سهم داده شود هر کد ملی به صورت مجزا می‌تواند این میزان سهم را بگیرد.

صالح در ادامه با بیان این‌که زمانی‌که صندوق سرمایه‌گذاری می‌خواهد در بورس تاسیس شود، باید اساسنامه و امیدنامه آن در کدال منتشر شود، اظهار کرد: در این راستا اساسنامه و امیدنامه صندوق واسطه‌گری مالی در کدال منتشر شده است و روزی که سهام عرضه شود هیچ‌کس نمی‌تواند اساسنامه را تغییر دهد.

**مدیریت صندوق تا ۱۴۰۰ با دولت است

وی با تاکید بر این‌که قدرت مدیریت دولت بر صندوق حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۰ است، اظهار کرد: از سال ۱۴۰۰ به بعد دولت حق مدیریت ندارد و یک‌دهم درصد سهامدارانی که سهم یک شرکت را خریده‌اند، جایگزین دولت می‌شوند.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: در این راستا هدف این است که تا سال ۱۴۰۰ مجمع الکترونیکی یا رای‌گیری الکترونیکی را راه‌اندازی کنیم.

صالح به مردم توصیه کرد: اساسنامه و امیدنامه صندوق را بخوانند تا متوجه شوند مدیریت صندوق اکتیو نیست و مدیر نمی‌تواند سهام بانک را خرید و فروش کند. فقط سود سهام را پرداخت و بازارگردانی می‌کند.

**جزئیات سه صندوق ETF

وی در ادامه با بیان این‌که دولت قصد دارد سهام خود در شرکت‌های دولتی را در قالب دو گروه عرضه کند، توضیح داد: گروه اول شرکت‌هایی هستند که در حال حاضر در بورس وجود دارند که شامل سه صندوق واسطه‌گری مالی، پالایشی (چهار پالایشگاه به ارزش ۲۲ هزار میلیارد تومان) و صنایع فلزی و خودروسازی می‌شود.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: برخی شرکت‌ها هم شرکت‌های مادرتخصصی مانند ایمیدرو و ایدرو هستند که مجموع آن را در قالب یک هلدینگ یا شرکت سرمایه‌گذاری در بورس پذیرش می‌کنیم. باید در نظر داشت که بورس استانداردهایی دارد که اگر یک شرکت آن‌ها را رعایت نکند، نمی‌تواند وارد این بازار شود و هدف ما این است که اطلاعات افشا نشده‌ای در صورت‌های مالی شرکت‌هایی که سهام آن‌ها را عرضه می‌کنیم، وجود نداشته باشد. حداقل تا شش ماه آینده دو یا سه هلدینگ به ارزش ۸۰ هزار میلیارد تومان وارد بازار خواهیم کرد.

**آخرین وضعیت واگذاری سهام سرخابی‌ها

صالح در ادامه در مورد واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بورس، توضیح داد: وزارت ورزش همه تلاش خود را برای این واگذاری به کار گرفته است و مانع خاصی سر راه آن نیست. در حساب و کتاب‌های این دو باشگاه ابهاماتی وجود دارد که باید برطرف شود. استقلال و پرسپولیس مشمول ماده ۱۴۱ هستند. از این رو از وزارت ورزش خواستیم دو ورزشگاه را به نام این دو تیم کند.

وی ادامه داد: دارایی‌های فیزیکی و برند دو باشگاه در حال بررسی است و برند پرسپولیس ارزش‌گذاری شده اما هنوز در صورت مالی منتشر نشده است. ممکن است پرسپولیس زودتر از استقلال برای واگذاری آماده شود.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: امروز طبق قول باشگاه استقلال و وزیر ورزش، قرار شد کار تا مرداد انجام شود.

**خرید و فروش سهام ETFها دو ماه بعد از پذیره‌نویسی

همچنین در این برنامه، علی صحرایی مدیرعامل بورس تهران با بیان این‌که سهام صندوق واسطه‌گری مالی تا دو ماه بعد پذیره‌نویسی قابلیت فروش در بورس اوراق بهادار تهران را ندارد، گفت: این موضوع حتی برای افرادی که کد بورسی ندارند، صدق می‌کند.

**احتمال معامله خارج از ساعت برخی از سهام‌ها

وی با اشاره به اختلالاتی که در هسته معاملات وجود دارد، گفت: با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد، امکان به‌روزرسانی نرم‌افزار نیست. در این راستا معاملات آخرین عرضه اولیه که دو میلیون نفر در آن شرکت کردند را، به خارج ساعت معاملات منتقل کردیم. سعی می‌کنیم زیرساخت‌ها را فراهم کنیم و اگر نشد زمان معاملات را تغییر می‌دهیم.

درباره نویسنده

16250مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو