افزایش بیسابقه واردات مس چین بهواسطه باز شدن روزنه آربیتراژ
- چهارشنبه, 26, شهریور,1399
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, روابط عمومی
- ثبت نظر
داده های گمرک چین نشان میدهد واردات مس این کشور برای دومین ماه متوالی در جولای به رشدی بی سابقه دست یافت، که علت آن قیمتهای مطلوب بین المللی که روزنه ای از آربیتراژ را گشودند و تقاضای شدید در بزرگترین کشور مصرفکننده مس جهان بود.
به گزارش «مسپرس» به نقل از روابطعمومی مجتمع مس سرچشمه اداره کل گمرک چین گفت واردات مس غیرنوردی و فرآورده های مسی به چین در ماه گذشته به ۷۶۲.۲۱۱ تن رسید. این رقم ۱۶.۱ درصد از رکورد سابق ۶۵۶.۴۸۳ تنی در ماه ژوئن و ۸۱.۵ درصد از واردات ۴۲۰ هزار تنی جولای ۲۰۱۹ بیشتر بود.
فعالیت های بخش کارخانجات تولیدی چین، که از منابع اصلی تقاضا برای مس است، برای پنجمین ماه متوالی در ماه جولای افزایش یافت. فروش دستگاه های خاکبرداری که نشانگر وضعیت رونق یا رکود بخش ساختمانی به عنوان مصرف کننده بزرگ دیگر مس است، در ماه جولای بیش از ۴۰ درصد نسبت به ماه مشابه سال پیش صعود داشت.
هی تیانیو، از تحلیلگران CRU، گفت این رشد بی سابقه عمدتاً به علت تفاوت بین قیمت های لندن و شانگهای صورت گرفته، که راه را برای خرید ارزان تر مس از خارج از کشور در روندی موسوم به آربیتراژ هموار می سازد.
هی افزود روزنه آربیتراژ حدود ۲۰ جولای بسته شد و تقاضا در فصل دوم به علت تقاضای برآورده نشده فصل نخست بسیار خوب بود. او افزود که تقاضا برای مس از سوی بخش کارخانجات ساخت دستگاه های تهویه هوا چشمگیر است.
گمرک چین گفت واردات کنسانتره مس در ماه جولای به ۱.۷۹۵ میلیون تن رسید. این رقم ۱۲.۶ درصد نسبت به رقم ماه ژوئن، با پایین ترین واردات ماهانه از سپتامبر ۲۰۱۹ به بعد، افزایش داشت اما ۱۳.۵ درصد نسبت به رقم جولای ۲۰۱۹ پایین تر بود. کارخانه های ذوب مس در تقلا برای تأمین کنسانتره کافی هستند، چون محدودیت های معدنکاری برای مهار کووید ۱۹ بازار را دچار کسری این ماده خام کرده است.
با وجود این، تحلیلگر CRU، هی، هشدار داد که تقاضای مس ممکن است در فصل سوم کاهش یابد چون بازخوردی که از مصرف کنندگان در دیدار اخیرش در استان جیانگ سو، از مناطق اصلی ذوب مس، به دست آورده نشان می دهد که تقاضا برای مس پالایش یافته وضعیتی بینابین یا متوسط دارد.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه