رییسی: مردم باید حس عدالت و امنیت را تجربه کنند/ نظارت در سازمان بازرسی برای مچگیری نیست
- پنجشنبه, 3, مهر,1399
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, بین الملل, دستهبندی نشده, دولت, سیاست, سیاسی, عناوین خبری, قضایی, مجلس
- ثبت نظر
رئیس قوه قضائیه گفت: مردم باید احساس امنیت و عدالت را در تمام شئون زندگی خود تجربه کنند و این بستگی به کار شبانهروزی و تلاش جهادی دستگاه قضا دارد.
به گزارش یمین نیوز به نقل از ایسنا، آیتالله سیدابراهیم رییسی سوم مهرماه در جلسه شورای قضائی استان اردبیل اظهار کرد: به دلیل شرایط حاکم برای کشور به دنبال شیوع ویروس کرونا نتوانستیم با تمام مجموعه قضائی در استان حاضر شویم و امیدواریم سفر یک روزه ما برای اردبیل موثر و مفید واقع شود.
وی با تبریک هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و نام شهدای هشت سال جنگ تحمیلی خاطرنشان کرد: استان اردبیل در قرنهای متمادی چه در مقابله با روسها، چه در دوران قبل از انقلاب و در دوران دفاع مقدس دین خود را به نظام و ایران اسلامی ادا کرده است که شاهد این مدعا ۳۴۰۰ شهید گلگون کفن و هزاران ایثارگری است که امروز سند زنده بر حقانیت این نظام مقدس هستند.
رئیس قوه قضائیه با تقدیر و تشکر از همکاریها و تلاشهای مجموعه دادگستری استان اردبیل در گرهگشایی از مشکلات مردم بیان کرد: نیروهای دادگستری استان اردبیل و سازمانهای وابسته به قوه قضائیه در قامت نیروهای قضائی، کارمندان و قضات که با نام عدلیه وظیفه خدمتگزاری مردم را به عهده دارند و گره از کار مردم میگشایند، برای ما دارای جایگاه و ارج و قرب فراوان هستند.
وی استان اردبیل را در حوزه کشاورزی، دامداری، گردشگری و صنعت یک استان پویا و فعال اعلام و تصریح کرد: اردبیل با دارا بودن مردمان فعال و کارآفرینان نمونه در تلاش برای اعتلای نظام جمهوری اسلامی است و خدمت برای این مردم و نشستن پای درددلهای آنها با صدور احکام عادلانه جای بسی قدرانی دارد.
رئیس قوه قضائیه صدور احکام عادلانه و در کنار آن آگاهیبخشی به مراجعین در خصوص احکام صادره را مهم ارزیابی کرد و افزود: صدور حکم عادلانه در حل و فصل خصومت بین دعواها و مشکلاتی که به دادگستری ارجاع میشود کاری است که باید با تمام توان و در نهایت دقت انجام شود تا حقی از کسی در این بین ضایع نشود.
رئیسی بیان نواقض و کاستیها در ساختارها و رفتارها و اصلاح این ساختارها را یادآور شد و بیان کرد: این نواقص ساختاری باید در جلسات کارشناسی آسیبشناسی شده و با رفع آنها بتوانیم در امر قضاوت نیز به صورت منطقی و دقیق وارد شویم.
وی کار کردن در دستگاه قضا را مستلزم داشتن صبر، تحمل و بردباری خاص دانست و گفت: همانگونه که امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر فرمودند؛ برای کار قضاوت از افراد باحوصله انتخاب کن ما نیز باید در برگزیدن افراد نهایت دقت را بکار ببریم تا هم حوصله قضاوت داشته و هم در برخی موارد بتوانند با تبیین شرایط مردم را نسبت به حقوق خود آگاه سازند.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: مردم باید احساس عدالت و امنیت را به طور کامل تجربه کنند و این شدنی نیست مگر اینکه کار در دستگاه قضا را به عنوان یک جهاد تلقی کرده و برای خدا کار کنیم.
رییسی گفت: عدالتخواهی و عدالتطلبی در نهاد همه بشریت وجود دارد اما در این بین احکام و تصمیماتی که چه برای اصحاب دعوی و چه طرف ثانی نیاز به تبیین دارد، باید با دلایل و مستندات کافی مطرح شوند تا مردم با قانع شدن به حقوق خود واقف باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بحث کاداستر را یک ضرورت اعلام کرد و افزود: در سنوات گذشته و در قالب برنامههای متعدد توسعه بر اجرای دقیق این طرح تاکید شده و ضروری است تا اداره ثبت با ورود جدی به این امر که یکی از مصوبات مجلس است، بسیاری از دعاوی را در دادگستری کاهش دهد.
رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به عملکرد بازرسی در کشور اظهار کرد: نظارت و بازرسی در این سازمان تنها برای مچگیری نیست بلکه برای تداوم اعتماد به مدیران و مسئولان تشکیل شده و نظارت سازمان بازرسی برای اجرای حسن اجرای قوانین و امور انجام میشود.
رییسی با اشاره به اینکه نظارت سازمان بازرسی میتواند کمک به سزایی را در تبیین و بررسی کاستیها و نواقصات داشته باشد، تصریح کرد: در راستای خوب دیدن و خوب مدیریت کردن و دیدن کاستیها و نواقص ورود بازرسی در برخی از موارد ضروری است و مدیران باید این اقدام بازرسی را یک ظرفیت خوب در راستای تعالیبخشی دستگاه اجرایی خود قلمداد کنند.
وی کار در نظام مقدس جمهوری اسلامی را دارای قداست دانست و تصریح کرد: مجموعه نظام ما نظام متصل به وحی است، به این معنا که معقدیم در راس این نظام ولی فقیه جامع الشرایطی است که جانشینی ولی خدا را دارد و این همان جایگاهی است که جایگاه مال نبی و امام است و در شرایط غیبت ولی فقیه این جایگاه را در اختیار دارد.
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: تقدس این نظام به این است که در تمام زوایای نظام حرف خدا، دین و آموزههای دینی جاری و ساری باشد و قانون اساسی موجود در کشور بدون ارتباط با شرع تصویب نمیشود.
رئیسی خاطرنشان کرد: هر حکمی در این کشور اگر مطابق با قانون خدا نبود از درجه اعتبار ساقط است و در قوه قضائیه نیز این امر به جد حاکم است که هیچ رایی نباید برخلاف موازین شرعی صادر شود که چنین باشد در هر نقطه از این مملکت اسلامی صورت گیرد، از درجه اعتبار ساقط است.
وی اقدامات انجام شده در دادگستری استان اردبیل را در رسیدگی به پروندههای معوقه، شورای حل اختلاف و … قابل تقدیر دانست و بیان کرد: اینکه دادگستری باید ملجا و پناهگاهی برای کارآفرینان و سرمایهگذاران باشد، در اردبیل به وضوح نمایان است و رونق و جهش تولید با همکاری همه بخشها صورت میگیرد.
رئیس قوه قضائیه همکاری نزدیک استانداری، دادگستری و مجموعههای ذیربط را در این خصوص یادآور شد و تصریح کرد: برخی از مسایل و مشکلات موجود در جلسه تخصصی امروز مورد بحث و بررسی قرار میگیرد تا برای آنها راه حلهای مناسب ارائه شود.
رییسی به برخی از درخواستهای مسئولان قضائی استان نیز اشاره کرد و گفت: افزایش حقوق همکاران در دستور کار است و با تلاش وزیر دادگستری نیز این مساله مطرح شده و در جلسات دولت و کمیسیونها به دنبال حل این مشکل هستیم.
وی به تصویب لایحه شورای حل اختلاف از سوی قوه قضائیه اشاره کرد و افزود: این لایحه هفته آینده و با همکاری وزارت دادگستری به مجلس میرود تا شاهد حل بسیاری از مشکلات در بخش شوراهای حل اختلاف باشیم.
رییسی ادامه داد: شفافسازی در نیروها و پرداختها در شورای حل اختلاف در قالب این لایحه انجام شده و نظارت فراگیری در فعالیت شعب، مجتمعها و اجرای احکام صورت گرفته که تعیین تکلیف نیروهای بدون ابلاغ در شورای حل اختلاف ساماندهی خواهد شد.
وی با استقبال از تشکیل صندوق رفاه بیان کرد: تشکیل این صندوق طرح مناسبی است که باید به صورت کشوری و در تهران پیگیری شده و به استانها نیز ابلاغ شود.
رئیس قوه قضائیه همچنین به پیشنهاد تشکیل پلیس قضائی نیز اشاره کرد و گفت: مساله پلیس قضائی در دستور کار قرار گرفته چرا که تشکیل این پلیس به عنوان یک ضرورت در دستگاه قضائی و در راستای اجرای دستورات قضائی به نحو علمی و با دانش روز احساس میشود.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه