​سامانه‌های بانک صادرات ایران آماده اجرای قانون جدید چک 
چاپ 

​سامانه‌های بانک صادرات ایران آماده اجرای قانون جدید چک

زیرساخت‌های لازم برای کارسازی چک‌های جدید صیادی از ابتدای سال ١٤٠٠ در شعب بانک صادرات ایران آماده شده و چک‌های جدید از ابتدای سال آینده بر اساس قانون جدید پس از استعلام‌ اعتبار صادرکننده و اطمینان از مالکیت شخص ذی‌نفع در سامانه یکپارچه صیاد بانک مرکزی، در شعب این بانک‌ قابل وصول است.
به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، بر اساس قانون جدید چک، چک‌های صیادی در سال جدید پس از استعلام‌های لازم و اطمینان از مالکیت شخص ذی‌نفع، در شعب این بانک‌ قابل وصول است و در صورت کسری موجودی، مبلغ مورد کسری چک از موجودی سایر حساب‌های انفرادی ریالی صاحب حساب وصول خواهد شد.
ورود چک‌های صیادی به عرصه خدمات بانکداری با وجود ویژگی‌های امنیتی متنوع و قابلیت استعلام اعتبار صادرکننده چک، موجب کاهش فراوان میزان تخلفات و ریسک معاملات شده و میزان چک‌های برگشت‌خورده از این منظر، با کاهش قابل توجهی همراه بوده است.
مطابق قانون جدید چک، تمام صادرکنندگان، انتقال‌دهندگان و ذینفعان چک، ملزم به ثبت مشخصات چک‌های صیادی جدید هنگام ثبت، تایید و انتقال در سامانه صیاد هستند. دارندگان چک برگشتی رفع سوء اثر نشده اجازه صدور چک جدید و ثبت آن در سامانه صیاد را ندارند. نام ذی‌نفع چک باید به طور مشخص نوشته شده و صدور چک‌های جدید در وجه حامل ممنوع است. پشت‌نویسی چک‌های طرح جدید باید از طریق ثبت انتقال در سامانه صیاد صورت پذیرد.
تمام حساب‌های صادرکننده چک در تمام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به میزان مبلغ کسری چک پس از گذشت ٢٤ ساعت از ثبت غیرقابل پرداخت بودن (ثبت برگشت چک) به ترتیب اعلامی از سوی بانک مرکزی مسدود خواهد شد.
عدم کفایت موجودی، عدم امکان تامین وجه چک از محل سایر حساب‌های صادرکننده چک در همان بانک، نداشتن انطباق امضا، تشخیص اختلاف در مندرجات برگه چک، صدور دستور عدم پرداخت توسط صادر کننده چک، بسته بودن حساب جاری به دستور مرجع قضایی، قلم ‌خوردگی، عدم انطباق مندرجات برگه با مندرجات ثبت شده در سامانه صیاد و … از جمله مواردی است که بانک مجاز به پرداخت وجه چک نبوده و با درخواست دارنده چک، موظف به ثبت غیر قابل پرداخت بودن چک در سامانه یکپارچه بانک مرکزی و صدور گواهی‌نامه عدم پرداخت با کد رهگیری مطابق ضوابط قانونی است.
همچنین بر اساس قانون جدید، واریز کسری مبلغ چک به حساب جاری، ارائه لاشه چک به بانک، ارائه رضایت‌نامه در دفاتر اسناد رسمی، نامه رسمی مرجع قضایی یا ثبتی و سپری شدن مدت سه سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت بدون طرح دعوای حقوقی جدید در مراجع قضایی، از جمله موارد لازم برای رفع سوء اثر چک است.
​با فراهم شدن زمینه استعلام اعتبار چک‌های صیادی می‌توان از طریق ورود شناسه ١٦ رقمی صیادی برگ چک در سامانه صیاد به پورتال بانک مرکزی به نشانی: www.cbi.ir مراجعه کرد و در قسمت «نظام‌های پرداخت و زیرساخت» و «استعلام وضعیت اعتباری چک صیادی» با وارد کردن شناسه مذکور، استعلام وضعیت اعتباری صادرکننده چک را بررسی کرد. استعلام وضعیت اعتباری صادرکننده چک از طریق ارسال شناسه ١٦ رقمی به سامانه پیامکی ٧٠١٧٠١  امکان پذیر است.
مشتریان و کاربران محترم می‌توانند با مراجعه به صفحه «قانون جدید چک»​ در بخش تازه‌های سایت بانک صادرات ایران به نشانی: www.bsi.ir ، اطلاعات بیشتری از این قانون دریافت کنند.

درباره نویسنده

16280مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو