خطیب‌زاده: امنیت خلیج فارس خط قرمز ماست/ برای اعزام زوار به عربستان و عراق گفت‌وگوهایی انجام شده است 
چاپ 

خطیب‌زاده: امنیت خلیج فارس خط قرمز ماست/ برای اعزام زوار به عربستان و عراق گفت‌وگوهایی انجام شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: ایران عمیقا نگران تحولات در افغانستان است.

به گزارش یمین نیوز به نقل از ایسنا، سعید خطیب‌زاده در نشست هفتگی خود با تاکید بر این که ایران از تمام ظرفیت‌های خود در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی برای تحقق صلح در افغانستان استفاده می‌کند، گفت: در مورد موضوع افغانستان آمادگی داشته و داریم که ابتکار صلح تهران را دنبال کنیم.

وی همچنین در بخشی دیگر  از صحبت‌های خود در این ارتباط گفت:  ایران در طول چهار دهه گذشته میزبان برادران و خواهران افغانستانی خود بوده و نگاه خویشاوندی به مردم افغانستان داشته است و این نگاه انسانی وجود داشته و ادامه خواهد داشت .

خطیب زاده در بخش دیگری از این نشست گفت: سفر وزیر خارجه ژاپن به ایران چند ماه است که در دستور کار است و وقتی جزییات آن نهایی شد آن را اعلام می‌کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین از سفر وزیر خارجه عراق به ایران خبر داد و گفت : انجام این سفر در دستور کار است و به زودی انجام می شود.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با روند مذاکرات ایران و عربستان و اینکه آیا ادامه این مذاکرات منتظر تغییر دولت در ایران و مسائل مربوط به آن بوده است، گفت: گفت‌وگوها با عربستان در چند دور برگزار شد. در ارتباط با موضوعات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی بحث و گفت وگو شد. سوال های مهمی در پیش روی دو طرف برای گفت‌وگو قرار داشت و ما در ایران فکر می‌کنیم در یک مسیر مبتنی بر گفت‌وگو و حل و فصل مسائل فی مابین می توانیم به یک نگاه مشترک در مورد برخی از مسائل برسیم. فکر می کنیم که اگر عربستان سعودی به این پیام ایران توجه جدی داشته باشد که امنیت در منطقه صرفا از طریق وجود ترتیبات منطقه ای بین کشورهای منطقه ایجاد می شود می‌توانیم در این مسیر به نتایج خوبی برسیم.

وی همچنین در ارتباط با بیانیه وزرای خارجه گروه ۷ علیه ایران در ارتباط با اتفاقی که برای یک کشتی در دریای عمان رخ داده و طرح این موضوع که کمیته تحقیقی در ارتباط با این مسئله در شورای امنیت ایجاد شود و آیا ایران عضو این کمیته خواهد بود یا خیر، گفت: اتهامات بی پایه و اساسی با سناریوسازی رژیم صهیونیستی علیه ایران مطرح شده است. این اظهارات و بیانیه های بی اعتبار و بی اساس نزد ایران مردود است. ایران به عنوان پایه اساسی امنیت و صلح در منطقه از جمله خلیج فارس در تمامی راه حل هایی که به تأمین امنیت و صلح در این منطقه منجر شده حضور و مشارکت داشته و کسی نمی‌تواند این موضوع را نادیده بگیرد. متأسفانه شاهد تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی با حمایت برخی از کشورها در آب های بین المللی هستیم. ایران در خصوص امنیت کشتی های تجاری خود سکوت نمی کند و از هر اقدام جامعی که به امنیت کشتی های تجاری و صلح وثبات بیانجامد حمایت کرده و در این مسیر حرکت می کند.

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: امنیت خلیج فارس برای ما خط قرمز است و ما همواره تلاش خود را کرده‌ایم که این آبراه از ناامنی هایی که کشورهایی چون انگلیس ایجاد می کنند در امان باشد.

خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اعزام زوار به عربستان سعودی و اینکه عربستان تأکید کرده که زوار باید واکسن های خاصی را زده باشند که از بین واکسن های مطرح شده دو واکسن در ایران استفاده شده و افرادی که از این دو واکسن استفاده نکرده اند وضعیت شان چگونه خواهد بود، تأکید کرد: برای موضوع اعزام زوار به عربستان و همچنین کشور عراق گفت وگوهایی در سطوح مختلف و بخش های مختلف انجام شده است و به خاطر موضوع کرونا و شرایط خاصی که وجود دارد سازمان حج و زیارت به تنهایی نمی توانست امور را به پیش ببرد. دوستان البته زحمات زیادی کشیدند و همان طور که گفتم گفت وگوهایی در سطوح مختلف صورت گرفته و در دو مورد ذکر شده وزارت خارجه تلاش کرده که زمینه های لازم را فراهم کند.

وی همچنین در ارتباط با وضعیت مرزهای ایران و حضور طالبان در برخی از نقاط مرزی کشور گفت: برخی از نواحی مرزی ما به خاطر تحولات موجود در افغانستان گاها دچار یکسری تحولات بوده ولی این مرزها با حضور مرزداران غیور کشور و همچنین عزیزان ارتش در آرامش قرار دارد و ما همواره تلاش کرده ایم که این پیام مقتدرانه را بدهیم که مرزهای ایران باید آرام بماند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد موضوع طالبان نیز گفت: همان طور که پیش از این نیز گفته ایم طالبان بخشی از آینده افغانستان است. ما به گفت وگوهای اصیل بین الافغانی با حضور گروه های مختلف افغانستانی پایبند هستیم و تلاش می کنیم که صدای حق شنیده شود.

خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با موضوع افغانستان و اینکه آیا ایران قصد دارد دور دوم مذاکرات تهران را در ارتباط با موضوع افغانستان برگزار کند، گفت: ما رایزنی های گسترده ای در سطح اعلامی و غیراعلامی در ارتباط با موضوع افغانستان داشته ایم که در مورد برخی از این رایزنی ها اطلاع رسانی شده است از جمله خبر سفر آقای طاهریان نماینده ویژه وزارت امور خارجه به افغانستان و پاکستان.

وی با بیان اینکه گفت‌وگوهای منظمی به صورت روزانه توسط نهادهای ذیربط در مورد افغانستان صورت می گیرد، گفت: همان طور که پیش از این نیز اعلام کرده ایم ما امنیت افغانستان را امنیت ایران می دانیم و با جدیت مسائل افغانستان را پیگیری می کنیم. ما معتقدیم تنها راه صلح در افغانستان ایجاد یک دولت فراگیر در این کشور با حضور گروه های مختلف افغانستانی است و ابتکار تهران نیز در همین راستاست. ما تلاش کرده ایم که در یک بستر مناسب فضایی ایجاد شود که گفت‌وگوهای اصیل بین الافغانی ایجاد شود چرا که تنها مسیر صلح و ثبات در افغانستان همین مسیر است. آمادگی برگزاری دور دوم ابتکار تهران را داریم و تلاش داریم که نشستی را با حضور کشورهای همسایه افغانستان برگزار کنیم. مهمترین نکته در این زمینه رعایت حقوق مردم افغانستان است و از طرف دیگر مرزها باید مرزهای صلح و امنیت باشد و تمامی گروه ها باید اعلام کنند که به قانون پایبند هستند. ما تلاش کرده ایم که دسترسی به تمام طرف های افغانی به صورت یکسان فراهم شود و به تمامی کشورها توصیه می کنیم که از انجام اقداماتی که این شائبه را به وجود آورد که آن ها می خواهند برای مردم افغانستان تعیین تکلیف کنند، خودداری کنند و اینکه همه باید توجه کنند جغرافیای افغانستان باید جغرافیای صلح باشد و نباید گروه های تندرو اجازه پیدا کنند که از این منطقه برای انجام اقدامات علیه مردم منطقه و افغانستان استفاده کنند.

این خبر تکمیل می‌شود.

درباره نویسنده

16261مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو