رئیس سازمان حفظ نباتات اعلام کرد/ رصدو پایش سلامت محصولات صادراتی از اول اسفندماه
- چهارشنبه, 13, بهمن,1400
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, دولت, سیاست, سیاسی, عناوین خبری, قضایی, مجلس
- ثبت نظر
رئیس سازمان حفظ نباتات گفت: سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) از ابتدای اسفندماه آغار به کار خواهد کرد و در فاز اول این سامانه سلامت همه محصولات کشاورزی صادراتی بررسی خواهد شد.
به گزارش یمین نیوز به نقل از ایسنا، شاهپور علاییمقدم در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد در تشریح آخرین وضعیت صادرات فلفل به روسیه گفت: ۵ جلسه وبیناری با طرف روسی داشتیم. هیاتی هم از ایران به روسیه رفت و با وزارت کشاورزی روسیه، سرویس فدرال حمایت از مصرف کنندگان و سازمان قرنطینه آن کشور جلسه برگزار کردند. مشکل اینجا بود که ۴ سمی که در بسترهای گلخانه های ما استفاده می شد و تاییدیه اتحادیه اروپا و موسسه تحقیقات گیاهپزشکی خودمان را داشت در روسیه استفاده نمی شد. از آن طرف هم ۷ سمی را که آنها در بستر تولید استفاده می کردند در کشور ما استفاده نمی شود. یعنی سموم ثبت شده در دو کشور با هم انطباق نداشت.
وی ادامه داد:طرف روسی درخواست کرد تمام اطلاعات بسترهای تولید ما را داشته باشند تا بتوانند در زمینه باز کردن صادرات فلفل اقدام کنند. بیش از ۳۲ گلخانه را به آنها معرفی کردیم و اطلاعات بسترهای تولید، صادرکنندگان و روش های مبارزه را نیز ارائه کردیم. قرار است اواسط بهمن طرف روسی بازدیدی از این بسترها داشته باشند و بعد از اینکه اطلاعات را راستی آزمایی کردند صادرات به روسیه در زمینه فلفل دلمهای باز خواهد شد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در خصوص صادرات کیوی نیز گفت: ۳۸۰ هزار تن ظرفیت تولید کیوی در کشور داریم. در ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و در سه استان گلستان، گیلان و مازندران کیوی کشت می شود. ۵۰ درصد تولیدات کشور صادراتی است. از ۱۸۰ هزار تن کیوی صادراتی سهم هند ۳۲ هزار تن است. تاکنون نیز ۲۷ هزار تن کیوی به هند صادر شده است.
وی اضافه کرد: کشور هندوستان نیز درخواست کرده که تمام اطلاعات بسترهای تولید، انبارها، روش مبارزه با آفات و صادرات را داشته باشند. در این راستا هفته گذشته جلسهای با سازمان حفظ نباتات هند و معاون سفیر ایران در هند برگزار و توافق کردیم که اطلاعات سه سال گذشته را برای آنها ارسال کنیم. آمارهای دیگری نیز نیاز است که به زودی در اختیار آنها قرار می دهیم.
علایی مقدم در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه در بخش ترویج، صدور دستورالعملها، انتقال روشهای مصرف درست سموم در بسترها و کشاورزی خرد نیاز به اقدامات بیشتری داریم، گفت:در این زمینه تلاش داریم با همکاری بخش خصوصی و همچنین سازمان نظام مهندسی کشاورزی و کارشناسان بحث درست استفاده کردن از سموم را پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: در بحث توسعه آزمایشگاهها، ابتدای بهمنماه با سازمان غذا و دارو، استاندارد و وزارت علوم که در زمینه آنالیز مواد غذایی فعال هستند، جلسهای برگزار کردیم. برخی از بهرهبرداران و صادرکنندگان اعلام آمادگی کردند که خودشان آزمایشگاه بزنند و چندین درخواست نیز از بخشهای خصوصی دریافت کردیم. ارائه تسهیلات لازم برای ایجاد آزمایشگاه هم در قرارگاه دیپلماسی محصولات کشاورزی مصوب شد. یعنی اگر هر صنف و انجمنی که در بخش صادرکنندگان محصولات کشاورزی هستند به سازمان حفظ نباتات مراجعه کنند قطعا به آنها کمک خواهیم کرد که در بسترهای تولیدشان آزمایشگاه پرتابل داشته باشند و یا در مبادی که فرآوری انجام می شود امکان ایجاد آزمایشگاه برای آنها فراهم شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات در ادامه به سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) اشاره کرد و گفت:سامانه سماک سامانهای است که در امتداد تولید از کاشت، داشت و برداشت تا انتها که محصول نهایی به دست آید، رصد را انجام می دهد. مراحل ثبت محصول تا تایید آن به صورت فاز به فاز تعریف شده است. در این سامانه مشخصات تولیدکننده و جزییات تولید درج می شود، محصولات در سامانه لیمز غذاو دارو(سامانه مدیریت اطلاعات آزمایشگاهی) و همچنین سامانه قرنطینهای نمونه برداری میشوند و پس از اینکه سلامت محصول محرز شد در این سامانه تایید نهایی می شود.
به گفته وی سامانه سماک قابلیت رصد، پایش و کنترل محصولات کشاورزی را از بستر تولید تا میز مصرف کننده را دارد. در فاز اول به دلیل اضطرار آن را برای محصولات صادراتی اولویت قرار دادیم و به تدریج به تمام محصولات کشاورزی به دلیل ارتقای سطح سلامت آن را تعمیم خواهیم داد.
وی همچنین افزود: این سامانه در حال طی کردن روند آزمایشی خود است و از اول اسفندماه آغاز به کار خواهد کرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی همچنین به این نکته نیز اشاره کرد که همه کشاورزان باید برای خرید سموم حتما نسخه داشته باشند.
علاییمقدم در بخش دیگری از صحبتهایش به هجوم ملخهای صحرایی نیز اشاره کرد و گفت: از نیمه بهمنماه احتمال حمله ملخها وجود دارد. اگر ۵۰ میلیارد تومان اعتبارات لازم برای مبارزه با این آفت تخصیص داده شود مبارزه امکان پذیر است. در حال حاضر از این میزان ۱۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
وی در پایان به قانون سازمان حفظ نباتات نیز اشاره کرد و گفت: قانون سازمان حفظ نباتات برای ۴۶ سال قبل است و پیشنهاد دادیم که این قانون تغییر کند.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه