سفر رئیس قوه قضاییه به استان خراسان جنوبی؛ اظهارات صریح و بدون لکنت دانشجویان خطاب به رئیس عدلیه/باید این اغتشاشات را به فرصت تبدیل کنیم و ضعفهای مدیریتی خود را برطرف سازیم و اجازه ندهیم که دشمن در ذهن جوانان اثر منفی بگذارد/قوه قضاییه با جدیت به دنبال این است تا با همکاری دولت و مجلس، مقوله کارشناسیهای قضایی را ساماندهی کند
- پنجشنبه, 19, آبان,1401
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, دستهبندی نشده, دولت, سیاست, سیاسی, عناوین خبری, قضایی, مجلس
- ثبت نظر
رئیس قوه قضاییه گفت: در این سفر ضمن سرکشی به بخشها و مراکز قضایی استان خراسان جنوبی، هیئتهایی به شهرستانهای مختلف این استان اعزام میشوند و تلاش میشود با همکاری مسئولان استان، مجموعه مسائل اعم از قضایی و غیرقضایی از جمله رفع موانع کسبوکار بررسی و در راستای رفع آنها اقدام شود.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در دیدار جمعی از صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان استان خراسان جنوبی اظهار کرد: این قول را میدهم که در راستای رفع مشکلات شما اصحاب تولید و صنعت، تلاشها و اقدامات لازم را انجام دهم؛ آن مشکلاتی که مستقیم مربوط به قوه قضاییه است را بیشتر و متمرکزتر مدنظر قرار میدهم و مسائلی را نیز که مستقیما به دستگاه قضایی مربوط نیست به عنوان رئیس قوه قضاییه با مقامات و مسئولان سایر قوا مطرح میکنم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه، ضمن تشریح موانع و مشکلات بانکها در ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی گفت: شما اصحاب تولید و فعالان اقتصادی به ما برای اتخاذ راهکارهایی در جهت حمایت تسهیلاتی بانکها از واحدهای تولیدی، صنعتی و دانشبنیان در عین تضمین امنیت قضایی و بازپرداخت اقساط تسهیلات، کمک و مساعدت کنید و پیشنهادات خود را در این راستا ارائه دهید.
رئیس دستگاه قضا افزود: متاسفانه اقتصاد ما بانکمحور است و اگر بانک را حذف کنیم به بسیاری از مسائل اقتصادی لطمه وارد میشود.
رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به موضوع تعیین قیمت دستوری برای واحدهای تولیدی که در سخنان برخی از فعالان اقتصادی نمود داشت، گفت: شما به عنوان فعالان بخش تولید و اقتصاد، پیشنهادات و راهکارهای خود را ارائه دهید که چگونه سه مقوله «سود متعارف»، «امکان توسعه» و «امکان بروز کردن تجهیزات» برای واحدهای تولیدی فراهم شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با اشاره به مشکلات ناظر بر زیرساختهای تولیدی در استان خراسان جنوبی گفت: زیرساختها در استان خراسان جنوبی ضعیف است؛ شما فعالان تولیدی و اقتصادی این استان برای تامین زیرساختها در حوزههایی نظیر آب، برق و راه که مربوط به حوزه تولیدی خودتان است، چه کمکهایی را میتوانید به دولت ارائه دهید؛ پیشنهادات خود را در این راستا ارائه دهید تا من نسبت به طرح آنها در جلسات سران قوا اقدام کنم.
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: باید تصدیگری دولت را تقلیل دهیم و دولت نقش حامی و ناظر را داشته باشد؛ شما فعالان اقتصادی و صنعتگران و تولیدکنندگان، پیشنهادات خود را در این راستا ارائه دهید و مطمئن باشید که امروز برای استماع نظریات مردم، نخبگان و متخصصان، گوش شنوا وجود دارد.
رئیس عدلیه تصریح کرد: من از اینکه در این قبیل جلسات تعریف و تمجیدی صورت گیرد، احساس خوشایندی پیدا نمیکنم بلکه بیشتر تمایل دارم شنونده نقدها و پیشنهادات روشن باشم؛ اگر از انسان تعریف شود ممکن است غرّه شود و به خطا برود؛ لذا از شما خواهش دارم که بدون لکنت انتقادات خود را از قوه قضاییه مطرح کنید و در کنار آن، برای رفع مشکلات، به ما پیشنهاد و راهکار ارائه دهید.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با اشاره به موضوع ممنوعالخروجیها که در سخنان یکی از فعالان اقتصادی مطرح بود، گفت: سوال این است که آیا به صرف آنکه علیه یک فرد دادخواست حقوقی یا شکایت مطرح شد یا گزارشی علیه او از مرجع نظارتی یا امنیتی واصل شد، باید حکم ممنوعالخروجی او صادر شود؛ شما فعالان اقتصادی و تولیدی هرکدام در صنف خودتان سازوکارهایی را پیشنهاد کنید برای مراجع ذیربط از جمله مرجع قضایی این اطمینان حاصل شود که فرد مورد شکایت قرار گرفته، پس از خروج از کشور و انجام امور مربوطه، به کشور بازمیگردد؛ ما این اعتقاد را داریم که خیلی از افراد که علیه آنها شکایت یا دادخواست حقوقی مطرح شده و قصدد خروج از کشور را دارند، پس از انجام امور خود در خارج، به کشور بازمیگردند.
رئیس دستگاه قضا در همین زمینه به ذکر یک پیشنهاد پرداخت و گفت: برای نمونه، در هر صنف میتوان چند فرد معتمد تعیین کرد تا آنها بازگشت همصنفی خود (که مورد شکایت قرار گرفته) به کشور را تضمین کنند و بدین ترتیب حکم ممنوعالخروجی فرد مورد اشاره رفع شود یا حتی اصلا برای چنین فردی حکم ممنوعالخروجی صادر نشود؛ ما این اعتقاد را داریم بسیاری از افرادی که ممنوعالخروج میشوند از جهات حیثیتی و مالی متحمل ضررهایی میگردند.
رئیس عدلیه تضریح کرد: من به مسئولان مربوطه قضایی تاکید کردهام که چنانچه حکم ممنوعالخروجی یک فرد صادر میشود حتما او را از این موضوع باخبر کنند و اینگونه نباشد که فرد در لب مرز یا هنگام خروج از کشور متوجه ممنوعالخروج بودن خود شود و اعتقاد دارم که این موضوع در خصوص همه افراد به غیر از افراد خاص امنیتی و مرتکب و مشارکتکننده در اعمال تروریستی، صدق میکند.
وی تاکید کرد: متاسفانه در این زمینه علی رغم توصیه های مکرر بنده هنوز نقص وجود دارد و فرد در فرودگاه متوجه ممنوع الخروجی میشود باید این مشکل حل شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با اشاره به موضوع مسدودالحسابی افراد نیز گفت: مسدودالحسابی در بسیاری از مواقع به لحاظ حیثیتی و مالی، فرد را متحمل ضرر و زیان میکند. لذا از شما فعالان اقتصادی و تولیدی میخواهم پیشنهادات خود را برای طراحی سازوکاری که مسدودالحساب کردن افراد را به اقلّ ممکن برساند و آن را در سریعترین زمان ممکن رفع کند و حق شاکی نیز در آن رعایت شود، ارائه کنید.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به موضوع احضار فعالان تولیدی و اقتصادی به مراجع قضایی گفت: این اعتقاد را دارم که در دعاوی حقوقی حتما باید وکیل رسمی فرد احضارشده از سوی مرجع قضایی پذیرفته شود؛ البته ممکن است در مواردی خاص نیاز باشد که فرد احضارشده خودش نیز در مرجع قضایی حضور یابد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، برخی از فعالان تولیدی اقتصادی، تقاضا دارند که در هنگام احضار شدن به جای وکیل رسمی، نماینده حقوقی آنها نیز توسط مرجع قضایی پذیرفته شود که باید بگویم در حال حاضر این امکان قانونی وجود ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به مشکلات موجود در امر کارشناسیها و اختلافات فاحشی که در این زمینه وجود دارد و سبب اطاله دادرسیها میگردد، گفت: ما در قوه قضاییه با جدیت به دنبال این هستیم تا با همکاری دولت و مجلس، مقوله کارشناسیهای قضایی را ساماندهی کنیم و از شما فعالان اقتصادی و تولیدی نیز درخواست دارم پیشنهادات خود در این زمینه را ارائه دهید.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به تجربیات دوران قضاوت خود و اختلافات فاحشی که بعضا در بعضی کارشناسیها وجود داشت، گفت: من در زمان قضاوت، چنانچه به یک اختلاف فاحش در کارشناسی یک مقوله ارجاعی برخورد میکردم، به پیگیری و بررسی موضوع میپرداختم و اگر امر خلافی را در این اثناء کشف میکردم، در راستای شکایت کیفری علیه کارشناس مربوطه اقدام میکردم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه یکی از نارضایتیها از قوه قضاییه را موضوع اطاله دادرسیها دانست و گفت: یک بخش از اطاله دادرسیها به ما در قوه قضاییه و تعداد قضات و علم و تخصص قضات ما بازمیگردد؛ اما شما نیز در اصناف و اقشار مختلف باید به دستگاه قضایی کمک کنید تا در جهت حل بسیاری از مسائل به صورت کدخدامنشی اقدام شود؛ چرا همه مسائل را میخواهید با ارجاع به قوه قضاییه حل کنید در حالیکه بسیاری از مسائل و پروندهها و دعاوی به صورت مصالحهای و کدخدامنشی قابل رفع هستند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به ذکر پیشنهاداتی در این خصوص پرداخت و گفت: میتوان در هر استان کارگروهی تلفیقی را با عضویت نمایندگان دستگاه قضایی، استانداری، تولیدکنندگان و سایر طرفین دعاوی از جمله بانکها تشکیل داد تا بسیاری از مسائل و مشکلات از جمله مسائل فیمابین تولیدکنندگان و بانکها به صورت مصالحه حل و فصل شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: میتوان سازوکاری طراحی کرد تا اگر موضوعی اختلافی میان دو طرف از یک صنف، به شکایت و دادخواست رسید ما در دستگاه قضایی به نمایندگان و معتمدان آن صنف مراجعه کنیم تا در راستای مصالحه اقدام شود.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «جواد قناعت» استاندار خراسان جنوبی به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این استان پیرامون حمایت از تولید و اشتغال پرداخت و از رتبه نخست استان خراسان جنوبی در احیاء واحدهای تولیدی غیرفعال خبر داد.
قناعت در ادامه، کمبود نقدینگی بانکها، عدم توازن منابع و مصارف بانکها، مسدود شدن حسابهای بانکی واحدهای تولیدی در پی شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین مسدود بودن خط ویژه اعتباری برای استان خراسان جنوبی را از جمله موانع کسب و کار و افزایش تولید در این استان دانست.
«زینعلی» مدیرعامل شرکت کویرتایر نیز طی سخنانی با اشاره به اشتغال مستقیم هزار و ۳۵۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم ۵ هزار نفر در این شرکت، گفت: شرکت کویرتایر ۴ هزار و ۳۰۰ تایر سواری در طول سال تولید می کند؛ به عبارتی، ۲۰ درصد کل تایرهای سواری کشور توسط شرکت کویرتایر تولید میشود.
وی با بیان اینکه شرکت کویرتایر در حوزه مواد و قطعات، پرچمدار بومیسازی است، از اقدامات حمایتی دادگستری استان خراسان جنوبی در راستای قراردادهایی که این شرکت منعقد کرده و در آنها ذیحق بوده، قدردانی کرد.
زینعلی همچنین از عدم اعطای وام های بانکی و در پی آن، معطل ماندن طرحهای سرمایهای شرکت کویرتایر انتقاد کرد.
فلاحی مدیر شهرک صنعتی در بیرجند نیز طی سخنانی خواستار معافیت مالیاتی صنعتگران خراسان جنوبی شد و گفت: من دارای ۲۵ کارخانه و شرکت هستم و به دولت هم وصل نیستم؛ به صراحت میگویم که در استان ما حتی یک قاضی نیز وجود ندارد که کسی از او شکایت داشته باشد؛ من صنعتگر نمونه ملی هستم اما اینجا میگویم که با دست خالی نمیشود کاری کرد؛ ما در استان خراسان جنوبی دارای ۴۵۰ کیلومتر مرز مشترک هستیم اما ریل و جاده برونمرزی نداریم.
آقایی از فعالان اقتصادی و صنعتی استان خراسان جنوبی نیز طی سخنانی گفت: از استان خراسان جنوبی به عنوان عسلویه معدنی کشور یاد میشود و معادن غنی زغال سنگ و مس در این استان وجود دارد؛ از سوی دیگر خراسان جنوبی بزرگترین تولیدکننده زعفران دنیا محسوب میشود؛ حال سوال این است که چقدر از این درآمدها صرف توسعه استان خراسان جنوبی به عنوان یک استان کمبرخوردار میشود.
یوسفی از فعالان تولید لوله و پروفیل استان خراسان جنوبی نیز طی سخنانی با بیان اینکه کمبود نقدینگی به شدت تولید را در این استان دچار مشکل کرده است، گفت: متاسفانه هیچ اتفاق مهمی را در حوزه دانشبنیان طی ۸ ماه گذشته شاهد نبودیم.
وی افزود: برگشت ارز حاصل از صادرات دارای مشکلاتی است و عملا انگیزه ما تولیدکنندگان برای صادرات از بین رفته است.
فروزان از فعالان حوزه تولید مرغ و طیور با بیان اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد تولیدات استان خراسان جنوبی در حوزه مرغ و طیور به خارج از استان ارائه میشود، گفت: ما نیازمند مشوقهای مالیاتی هستیم؛ قیمت دستوری در حوزه مرغ و نهاده بزرگترین اشتباه است و این قیمتها غیرکارشناسی است.
وحیدنیا مدیرعامل شرکت سپهر خاوران نیز در این جلسه گفت: ما چندی پیش در فضای مجازی مطلبی را برای رسیدگی به رئیس قوه قضاییه ارائه کردیم که به این موضوع ترتیب اثر داده شد و در همینجا از عنایت
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای قدردانی میکنیم.
وی همچنین از عدم اجرای بخشنامه ناظر بر ممنوعالخروجیها توسط بانکهای بیرجند گلایه کرد.
کرمانی مدیرعامل کارخانه نساجی فردوس نیز طی سخنانی وضعیت تولیدکنندگان استان خراسان جنوبی را نامطلوب دانست و گفت: از رئیس قوه قضاییه انتظار داریم به این موضوع رسیدگی کند که چرا یک قاضی برای یک پرونده مربوط به بخش تولید، ۱۵ مرتبه وقت نظارت تعیین میکند و نمیتواند تصمیم قطعی اتخاذ کند.
باید این اغتشاشات را به فرصت تبدیل کنیم و ضعفهای مدیریتی خود را برطرف سازیم و اجازه ندهیم که دشمن با فریبکاری در ذهن و فکر طیفی از جامعه بخصوص جوانان اثر منفی بگذاردبه گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در دیدار قضات و کارکنان دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به قضایا و اغتشاشات اخیر اظهار کرد: طی روزها و هفتههای اخیر، التهاباتی در کشور وجود داشت و دشمن از ضعفهای ما بهرهبرداری بیشتری کرد و توانست در اذهان برخی افراد از جمله جوانان تشویش ایجاد کند و جای ظالم و مظلوم را عوض کند و با اِعمال یک جنگ ترکیبی به زعم باطل خود، حرکت روبه جلوی انقلاب اسلامی را متوقف سازد.
رئیس دستگاه قضا بیان کرد: باید این اغتشاشات را به فرصت تبدیل کنیم و ضعفهای مدیریتی خود را برطرف سازیم و اجازه ندهیم که دشمن با فریبکاری در ذهن و فکر طیفی از جامعه بخصوص جوانان اثر منفی بگذارد.
رئیس عدلیه با بیان اینکه در قبال برخورد با عناصر فعال در اغتشاشات دو مطالبه در سطح جامعه وجود دارد، گفت: یک مطالبه به حق از جانب گروههای مختلف مردم پیرامون اِعمال مجازات سنگین در قبال جنایتکاران قضایای اخیر مطرح میشود و مطالبه دیگر آن است که این اغتشاشگران فریبخورده هستند و باید آنها را آزاد کنیم و به مجازات نرسانیم؛ با تمام این تفاسیر و این دو نگاه متفاوت، معیار قوه قضاییه در مواجهه با عناصر اغتشاشگر، عدل و انصاف و قانون است؛ ما در این رابطه دچار هیجانات و غفلت نمیشویم و با دقت و سرعت و بر اساس معیارهای قانونی عمل میکنیم.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: کسانی که امنیت مردم را به هم زده و مانع از کسب و کار مردم شده و تیغ به روی مردم کشیده و به مقدسات بی احترامی کرده و به جان و مال افراد جامعه تعرض کرده و چادر از سر زنان کشیدند، قطعا باید مورد برخورد قاطع و شدید و قانونی قرار گیرند و ما در این رابطه نزد خداوند و قانون و مردم مسئول هستیم.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: کسانی که در قضایای اخیر مرتکب جنایت شده و مدافعان امنیت مردم را شهید و مجروح کردند و اموال مردم را به آتش کشیدند و قرآن را سوزاندند، قابل اغماض و بخشش نیستند و رحم کردن به اینها، ظلم به مردم است؛ بنابراین تاکید ما این است که برای عناصر و مسببان اصلی اغتشاشات اخیر، هیچ جای ارفاق وجود ندارد.
قاضیالقضات افزود: در عین حال افرادی که در قضایای اخیر فریب خوردند و دست به جنایت نزدهاند و به صورت واقعی ابراز پشیمانی میکنند و قضات ما از واقعی بودن ندامت آنها اطمینان حاصل میکنند، قابل ارفاق میباشند.
همچنین در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین موحدیراد رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی به ارائه گزارشی از عملکرد و اقدامات این دادگستری پرداخت.
نمایندگان قضایی و اداری دادگستری خراسان جنوبی و نماینده سازمانهای تابعه قوه قضاییه در این استان نیز به بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود پرداختند.
وعده رئیس قوه قضاییه به دانشجویان بیرجندی که نسبت به پرونده قضایی برخی همدانشگاهیهای خود دلنگران بودند/حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای:اعتقاد داریم حتی برخی از اغتشاشگران نیز ممکن است فریب خورده باشند
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه،حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جریان حضور در دانشگاه بیرجند، پس از استماع سخنان دانشجویان، خطاب به آنها گفت: تک تک موارد مطرحشده از جانب شما دانشجویان عزیز را یادداشت کردم و در خصوص بررسی، انتقال و رفع آنها، اهتمام دارم.
رئیس عدلیه با اشاره به سخنان مطرحشده از جانب برخی دانشجویان مبنی بر ضرورت تمیز قایل شدن میان معترضان و اغتشاشگران، گفت: ما هم بارها تاکید کردیم صف معترضان از اغتشاشگران جداست؛ شما نیز توجه داشته باشید که چه کسانی اغتشاش میکنند و قرآن و پرچم ایران را میسوزانند و اموال مردم را تخریب میکنند و مردم را به قتل میرسانند و توجه داشته باشید که دشمنان کینهتوز ما برای ایجاد این اغتشاشات به میدان آمدهاند.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: به قطاری که در حال حرکت است سنگ پرتاب میشود؛ این را نمیخواهم برای دلخوشی بگویم بلکه این یک واقعیت است که ایران اسلامی امروز حرکت روبهجلو دارد لذا دشمن سنگاندازی میکند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما صف معترضان را از اغتشاشگران جدا میدانیم و به مقامات ذیربط قضایی تاکید کردهایم که افراد بیگناه، کمگناه و فریبخورده اغتشاشات اخیر را از عناصر اصلی جدا کرده و با لحاظ ترتیبات لازم، نسبت به آزادی آنها اقدام کنید.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به درخواست یکی از دانشجویان دانشگاه بیرجند مبنی بر توقف رسیدگی به پرونده دانشجویان بیرجندی دستگیرشده در اغتشاشات اخیر گفت: حتما اسامی دانشجویانی را که طی قضایای اخیر در دانشگاههای بیرجند برای آنها پرونده تشکیل شده، به من ارائه دهید و من دستور میدهم چنانچه آنها جرمی مرتکب شده باشند به تناسب جرمشان و لحاظ مواردی نظیر دانشجو بودن، به پرونده آنها رسیدگی شود و ارفاقات قانونی در قبال آنها اعلام گردد.
قاضیالقضات ادامه داد: اعتقاد داریم حتی برخی از اغتشاشگران نیز ممکن است فریب خورده باشند و توجه به این موضوع در جای خود محفوظ است؛ اما نکته مهم آن است که ضعفهای مدیریت خود را بشناسیم و درددل و اعتراضات مردم را بشنویم چراکه اگر به نقصها و کمبودهای خود توجه نکنیم، ممکن است همه دردها درمان نشود.
رئیس دستگاه قضا در ادامه، با اشاره به بَنری که تصویر خود در آن درج شده بود ودر دانشگاه وجود داشت، گفت: به هیچ وجه راضی نیستم که عکس و بنری از من در محلی نصب شود و تاکید دارم که باید تشریفات و تجملات را کم کنیم گاهی دیگران باعث میشوند دچار تجملات شویم و باید از این موضوع دوری کرد.
وی تاکید کرد: با عکس و بنر مساله و مشکلی حل نمیشود اگر نیت و اعمال ما درست باشد خودش بیانگر و مبین خواهد بود.
قاضیالقضات با اشاره به مطالبه دانشجویان برای برگزاری دادگاههای علنی مفاسد اقتصادی گفت: از دهه هفتاد بر برگزاری دادگاهها به صورت علنی مطابق با قانون اساسی و مقررات اصرار داشتم اما به هر ترتیب ضوابطی از ناحیه مجلس و غیره در این رابطه ایجاد شده است.
رئیس دستگاه قضا گفت: من به حضور در بین اقشار مختلف مردم و شنیدن سخنان و نقدها و اعتراضات آنها، اعتقاد جدی دارم و بر همین اساس، طی یک سال و نیم اخیر با اقشار مختلفی از مردم و گروههای نخبگانی و سیاسی با گرایشهای مختلف، نشستهای هماندیشی برگزار کردهام و معتقدم انسان نباید از شنیدن حرف فرد مخالف خود نگران باشد.
رئیس عدلیه تصریح کرد: من در زمانی که معاون اول قوه قضاییه بودم پیشنهاد دادم که در جریان سفرهای استانی هیأت عالی قضایی، مدیران دستگاه قضا با اقشار مختلف مردم و مراجعان به عدلیه به گفتگوی رودررو بپردازند و ضمن استماع مشکلات آنها، در راستای رفع این مشکلات اقدام کنند؛ اکنون نیز این موضوع به یک رویه میان مقامات قضایی تبدیل شده است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: مطالبهگری و طرح انتقاد و اعتراض، حق شما دانشجویان است اما باید در کنار این موضوع، ارائه طریق را مدنظر قرار دهید وگرنه به خطا میرویم و ممکن است یک اعتراض ناخودآگاه به یک اغتشاش و یک انتقاد به یک تخریب تبدیل شود.
رئیس عدلیه گفت: سوال این است که آیا دستگاه قضایی در وضعیت مطلوبی قرار دارد یا خیر؛ پاسخ ما آن است که حتما در وضعیت مطلوبی نیستیم اما نکته مهم آن است که چه تدابیری را برای نیل به مطلوبیت در دستور کار قرار دهیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه، به برخی از توفیقات و اقدامات در دست اجرای قوه قضاییه که سبب یأس و خشم دشمن شده اشاره کرد و در این رابطه مشخصا از مبارزه با فساد اقتصادی در عین تامین امنیت سرمایهگذاری و رفع ابهام از عدم استقلال قضات و عملیاتیسازی مفاد سند تحول نام برد.
تشریح اهداف سفر هیئت عالی قضایی به استان خراسان جنوبی توسط حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای/ رئیس قوهقضاییه: در این سفر تلاش میشود موانع کسبوکار بررسی و در راستای رفع آنها اقدام شود
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، در سیزدهمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست عدلیه، دقایقی پیش وارد فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند در استان خراسان جنوبی شد و از سوی نماینده ولیفقیه در این استان و استاندار آن و سایر مقامات استانی مورد استقبال قرار گرفت.
رئیس قوه قضاییه در بدو ورود به بیرجند، طی مصاحبهای به تشریح اهداف سفر هیئت عالی قضایی به استان خراسان جنوبی پرداخت و گفت: در این سفر ضمن سرکشی به بخشها و مراکز قضایی استان خراسان جنوبی، هیئتهایی به شهرستانهای مختلف این استان اعزام میشوند و تلاش میشود با همکاری مسئولان استان، مجموعه مسائل اعم از قضایی و غیرقضایی از جمله رفع موانع کسبوکار بررسی و در راستای رفع آنها اقدام شود.
رئیس عدلیه تصریح کرد: همچنین نشستهایی با نمایندگان اقشار مختلف استان خراسان جنوبی و مسئولان اداری این استان برگزار خواهیم کرد و جمعی از مدیران عالی دستگاه قضا به صورت چهره به چهره با مردم شریف استان خراسان جنوبی دیدار خواهند داشت تا ضمن استماع مسائل آنها، دستورات و اقدامات مقتضی را به عمل آورند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بیان داشت: خدا را شاکر هستیم که توفیق حاصل شد در استان خراسان جنوبی که دارای مردمی متدین، مؤمن و اهل علم و فرهنگ است حضور پیدا کنیم.
رئیس قوه قضاییه در اولین مقصد از سفر استانی اش به خراسان جنوبی در دانشگاه بیرجند حضور یافت/ حضور در اجتماع دانشجویان
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، امروز پنجشنبه (۱۹ آبان) در نخستین برنامه از سفر استانی خود به خراسان جنوبی در دانشگاه بیرجند حاضر شد تا با دانشجویان و جوانان به گفتوگو و تبادل نظر بپردازد.
رئیس قوه قضاییه طی حدود ۱۶ ماه اخیر که تصدی ریاست عدلیه را برعهده دارد، چندین نشست هماندیشی را با اقشار مختلف مردمی و نخبگانی کشور برگزار کرده است.
هجدهم مهرماه سال جاری، رئیس دستگاه قضا طی سخنانی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه، برای استماع مطالب و نقطهنظرات هر فرد، گروه و جریانی که دارای ابهام، سؤال، انتقاد و اعتراض است، اعلام آمادگی کرده و گفته بود: خطاب به همه جریانها، گروهها، جناحهای سیاسی، دستهجات و افرادی از عموم مردم که دارای ابهام، سؤال، انتقاد و اعتراض هستند، اعلام میکنم که آمادگی استماع نقطهنظرات و پیشنهادات و انتقادات آنها از طریق گفتوگو را دارم و قطعاً چنانچه اشتباه و ضعفی از ناحیه ما وجود داشته باشد از نقطهنظرات ارائه شده در راستای رفع آنها استفاده میکنیم و هیج ابایی از اصلاح و رفع ضعف نداریم.
این اولین گفتگوی رو در رو و بدون واسطه روسای یکی از قوای سه گانه با دانشجویان پس از بروز اغتشاشات در کشور است.
رئیس عدلیه رو در رو با دانشجویان/ با دانشجویانی که از عوامل اصلی نبوده و فریب خوردهاند با رافت اسلامی برخورد کنید
یکی از دانشجویان خطاب به رئیس قوه قضاییه گفت:چند سالی است در قوه قضاییه شاهد تحول هستیم که باعث امید ملت شده است.
وعدههای عملی نشده فراوان در استان خراسان جنوبی دل مردم این استان را بسیار آزرده است.
تاکنون با گذشت بیش از ۵۰ روز از آغاز اغتشاشات مسئولان استانی محدودیتهای بسیاری را برای برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی ایجاد کردهاند.
خواستار برخورد قاطع دستگاه قضا با برخی رفتارهای داعش مآبانه هستیم.
مردم خواستار برخورد با مسببین وضع فعلی هستند.
قوه قضائیه برای بررسی عملکرد کارگزاران و مسئولین در حوزه سیاستهای کلی نام چه ساز و کاری دارد؟
آموزش و پرورش با این همه خلاء، مشکل و ترک فعل امروز چه نسبتی با قوه قضاییه دارد؟
قوه قضاییه با ناکارآمدیها و پروندههای فساد مسئولین و آقازادهها برخورد ویژه کند
باید بستر مناسب برای اعتراضات فراهم شود.
رئیس قوه قضابیه: چرا باید نگران شنیدن از یک سلیقه یا فکر مخالف خودمان باشیم؟
به جد به شنیدن حرف مردم از هر طبقه و طایفه و قشر سیاسی اعتقاد دارم
حتما اینطور نیست که یک گرایش همه حرفش حق باشد و یک گرایش دیگر همه حرفش باطل
اظهارات صریح و بدون لکنت دانشجویان خطاب به رئیس عدلیه
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «احمد لامعی» رئیس دانشگاه بیرجند به ارائه گزارشی از وضعیت آموزش عالی و دانشگاههای استان خراسان جنوبی پرداخت و گفت: استان خراسان جنوبی بالغ بر ۴۲ هزار دانشجو دارد که در این میان سهم دانشگاه بیرجند ۱۳ هزار و ۳۰۰ نفر است.
وی با اشاره به وجود ۲ هزار دانشجوی متأهل در دانشگاه بیرجند، از کمبود شدید فضای خوابگاهی برای این دانشجویان سخن گفت و نسبت به این موضوع گلایه کرد.
لامعی با اشاره به ضرورت همافزایی شرکتهای دانشبنیان با دانشگاه، از رئیس دستگاه قضا درخواست کرد که با اتخاذ تمهیدات لازم در راستای رفع موانع موجود، دانشگاه بیرجند را در تجهیز و تکمیل شرکتهای دانشبنیان نوپای استان خراسان جنوبی کمک کند.
وی ضمن اشاره به برخی طرحها و پروژههای عمرانی نیمهتمام در استان خراسان جنوبی، خواستار آن شد که حل مشکلات مربوط به شهرک فرهیختگان، جزو برنامههای سفر رئیس دستگاه قضا به این استان باشد.
در ادامه، «دانیال محمدی» نماینده بسیج دانشجویی استان خراسان جنوبی نیز طی سخنانی با اشاره به قضایای اخیر گفت: بیش از ۵۰ روز از اعتراضات در برخی شهرها میگذرد اما هنوز کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاههای بیرجند برگزار نشده است؛ بدون تردید باید با عناصر اصلی اغتشاشات برخورد قاطعی کرد اما باید با دانشجویانی که در این قضایا جزو عناصر اصلی نبودند با رأفت اسلامی برخورد شود.
وی افزود: ولنگاری در مدیریت فضای مجازی و محدودیتهای بیبرنامه ایجادشده در این فضا، جوانان و نوجوانان را با خطر سهمگینی روبرو کرده است و میطلبد که دستگاه قضایی به این موضوع ورود داشته باشد.
محمدی همچنین از حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در بین دانشجویان قدردانی کرد و خواستار استمرار این رویه از سوی همه مسئولان کشور شد.
«سوسن تیزکاری» نماینده دانشگاه علومپزشکی بیرجند طی سخنانی خطاب به رئیس قوه قضاییه گفت: اقدام شما در صدور فراخوان گفتگو با منتقدان و معترضان، قابل تقدیر است اما در سطح استان خراسان جنوبی مقدمات این مهم فراهم نشده و از جمله درخواست بسیج دانشجویی علومپزشکی برای برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، بدون انجام توجیهات لازم «نفی» شده است.
وی همچنین بر شفافیت جریان دادرسی و برگزاری علنی محاکم تاکید کرد و گفت: امروز بیش از همیشه نیازمند شفافیت هستیم و افکار عمومیخواستار آن هستند که دادگاههای مفسدان اقتصادی و لیدرهای اغتشاشات، پخش شود.
«محمدحسین صداقت» نماینده دانشگاه صنعتی بیرجند نیز طی سخنانی با بیان اینکه مسئولان نسبت به صدور مجوز کرسیهای آزاداندیشی تعلل دارند، گفت: نقش تبیین در قضایای اخیر برای سلب فرصت از معاندین جهت روایتسازی بسیار بااهمیت بود که مورد غفلت قرار گرفت.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی انتصابات به جای شایستهسالاری به قبیلهگرایی توجه میشود، عنوان کرد: ناکارآمدی صدای اعتراض مردم را بلند کرده است و قوه قضاییه باید با ناکارآمدیها و پروندههای فساد مسئولان و آقازادهها برخورد جدی داشته باشد.
«اکرم صلاحی» نماینده دانشجویان دانشگاه بیرجند طی سخنانی خطاب به رئیس دستگاه قضا گفت:
ما معترض هستیم، اغتشاشگر نیستیم؛ بین معترض و اغتشاشگر حدومرز قائل شوید.
وی در ادامه خطاب به رئیس عدلیه گفت: هیچگاه مشکلات منِ دانشجو را درک نکردهاید و مثل من زندگی نکردهاید؛ مشکل من روسری نیست؛ روسری روی سر من سنگینی نمیکند،، مگر مادران ما در این انقلاب سهم نداشتند؟ چرا عدهای فقط به تار مو گیر میدهند؟
صلاحی با بیان اینکه گشت ارشاد باید یک قانون و چهارچوب داشته باشد، گفت: مگر مقام معظم رهبری و حاج قاسم سلیمانی نفرمودند ما یک ملت هستیم؟ مسئولان در این بحران خیلی راحت میتوانستند عذرخواهی کنند؛ مردم ما بسیار نجیب هستند و عذرخواهی مسئولان را قبول میکردند. ما یک ملت هستیم، دل من برای همان پلیسی هم که او را آتش میزنند میسوزد؛ مشکل من و امثال من حجاب نبود.
وی ادامه داد: رهبری فرمودند جوانان ستونهای این کشور هستند حالا سوال این است که چرا این ستونها در سیاست کشور دخیل نمیشوند؛ چرا مسئولان به مشکلات جوانان رسیدگی نمیکنند؟ مرغ کیلویی ۸۰ هزار تومان شده است؛
صلاحی در بخش دیگری از صحبتهای خود، رئیس قوه قضاییه را خطاب قرار داد و گفت: دانشجویان از کمیته انضباطی میترسند و با دیدن آن، راه خود را کج میکنند؛ خواهش میکنم دانشگاه را به دانشگاهیان بسپارید.
«هلالی» نماینده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بیرجند نیز در این مراسم گفت: معاونت پیشگیری قوه قضاییه چه نسبتی با آموزش و پرورش برقرار کرده و چه میزان بر روی ساختارهای معیوب آموزش و پرورش مطالعه داشته و تلاش کرده از آسیبهای این حوزه جلوگیری کند؟ چرا قوه قضاییه در قبال ترک فعل مسئولان آموزش و پرورش حرکت ملموسی انجام نمیدهد؟
وی در ادامه گفت: قوه قضاییه چه سازوکاری برای بررسی عملکرد مسئولان در حوزه سیاستهای کلی ابلاغی دارد؟ برای نمونه یک دهه از ابلاغ سیاستهای بنیادین آموزش وپرورش گذشته اما هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده و وجود مافیای وحشتناک کنکور بر کسی پوشیده نیست؛ اگر قوه قضاییه ناظر نباشد پس چه کسی باید بر این موضوعات نظارت کند؟
«مهرداد روحانی» نماینده دانشجویان دانشگاه بیرجند نیز در این مراسم اظهار کرد: چرا ارگانهای نظامی با اعتراضات و اغتشاشات برخورد یکسان دارند؟ از جمله با دانشجویان معترض، برخورد میکنند؛ این امر نارضایتی و دو دستگی ایجاد میکند؛ درخواست داریم که رئیس قوه قضاییه برای توقف پیگیری پروندههای دانشجویان معترض دستور قاطع صادر کند و در همینجا این قول را در مورد دانشجویان بیرجند بدهد.
وی با انتقاد از عملکرد شورای عالی فضای مجازی گفت: پیامرسانهای داخلی ضعیف عمل میکنند و سایر پیامرسانها نیز برای مردم محدود شده و این امر اشتغال بخشی از مردم را به مخاطره انداخته است.
نماینده دانشجویان دانشگاه بیرجند با اشاره به اتفاقات رخداده در سیستان و بلوچستان گفت: دستگاه قضایی و مسئولان بخشهای مختلف باید در خصوص قضایای واقعشده در سیستان و بلوچستان روشنگری کنند تا نارسانهها نتوانند موجسواری داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به رئیس قوه قضاییه گفت: مسئولان کشور در استان خراسان جنوبی حضور فصلی دارند و در مواعد انتخابات به این استان سفر میکنند و گویی نگاه ابزاری به مردم این استان دارند لذا شما این انتقاد ما را به گوش مسئولان برسانید.
«امین جعفرپور» نماینده دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند نیز طی سخنانی گفت: وِرد این روزهای ما این است که اعتراض آری و اغتشاش خیر؛ آیا مسئولان نقشی در ایجاد بسترها و ارتباطسازی عمیق با مردم ندارند؟ آقای محسنی اژهای، از شما خواهش داریم به مسئولان خراسان جنوبی بگویید آستانه تحمل خود را بالا ببرند.
وی با بیان اینکه اگر صدای مردم را نشنویم موضوعات تبدیل به تهدید میشوند و در نتیجه یک مشکل ساده به یک چالش تبدیل میشود، گفت: امیدواریم حاصل سفر رئیس قوه قضاییه به خراسان جنوبی، خوشخبری برای اهالی دانشگاه و رسانه باشد.
«الناز جاهد» نماینده دانشجویان دانشگاه بیرجند نیز طی سخنانی در این مراسم، به بیان برخی مشکلات تجهیزاتی، معیشتی و کاری دانشجویان پرداخت و گفت: چرا در حلقههای مشورتی مسئولان کشور، از ظرفیت دانشجویان استفاده نمیشود؟
«مرتضی همایون» نماینده دانشجویان دانشگاه پیامنور بیرجند نیز طی سخنانی گفت: ما دانشجویان به عنوان مؤذنهای جامعه باور داریم که باید مشکلات را بدون لکنت زبان مطرح کنیم و مسئولان باید بدانند که این رفتار ما سیاهنمایی نیست.
وی افزود: مسئولان ناکارآمد جزو مسببان وضع موجود هستند لذا از رئیس قوه قضاییه درخواست محاکمه شفاف، علنی و قاطع مسببان وضع فعلی را داریم.
همایون بیان کرد: باید حق اعتراض معترضان به رسمیت شناخته شود اما مردم با اغتشاشگران همراهی ندارند و انتظار برخورد با عناصر اصلی اغتشاشات که علاوه بر امنیت فیزیکی، امنیت روانی آحاد جامعه را به مخاطره انداختهاند، دارند.
«علی لرستانی» نماینده دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای طی سخنانی خطاب به حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: من گلایه دارم؛ البته انتظار معجزه از شما به عنوان رئیس قوه قضاییه ندارم اما این انتظار را دارم که در نشست سران قوا، صدای ما را به گوش رئیسجمهور برسانید و صدای ما را به گوش وزیر علوم نیز برسانید که چرا سرانه دانشگاه فنی و حرفهای یک سوم سرانه سایر دانشگاههاست.
وی افزود: چرا از ما که میتوانیم تولید اشتغال و صنعت کنیم حمایتهای لازم به عمل نمیآید؟ ما خوابگاه و سرویس ایاب و ذهاب نداریم و متأسفانه مدرک دانشگاه ما بیاعتبار است.
«قاسمیفر» نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز طی سخنانی خطاب به رئیس قوه قضاییه گفت: آقای اژهای میخواهم شما را مورد خطاب قرار دهم، شما برای گفتگو با منتقدان اعلام آمادگی کردید؛ در بند ۷ سند تحول نیز تصریح شده که قوه قضاییه باید فضای گفتگو با منتقدان را فراهم آورد؛ حالا سوال این است که آیا دستگاه قضایی برای این مهم تمهیداتی اندیشیده است یا خیر.
وی افزود: آقای اژهای، شما در دهه ۷۰ با برگزاری دادگاههایی، یک باند سیاسی اقتصادی را رسوا کردید؛ حالا سوالم این است که چرا دادگاههای مفاسد اقتصادی را به صورت علنی برگزار نمیکنید؟ قطعا تحقق این مهم در افزایش سرمایه اجتماعی نظام و امیدواری مردم تاثیرگذار خواهد بود.
رئیس قوه قضاییه در سیزدهمین سفر استانی خود هم اکنون وارد استان خراسان جنوبی شد
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در سیزدهمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، هم اکنون (۱۹ آبان) در صدر هیئت عالی قضایی وارد استان خراسان جنوبی شد.
دیدار با دانشجویان، دیدار با اقشار مختلف مردمی ، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان خراسان جنوبی، دیدار با صنعتگران ، کارافرینان و شرکت های دانش بنیان ، حضور در شورای اداری و بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع مشکلات دستگاه قضایی از مهمترین برنامههای سفر رئیس قوه قضاییه به استان خراسان جنوبی است.
همچنین در جریان این سفر، ۱۹ نفر از مسئولان شورای عای قوه قضاییه به تعدادی از شهرستانهای استان خراسان جنوبی سفر میکنند تا ضمن دیدار مستقیم و بدون واسطه با مردم، از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوند و برای برطرف کردن مسائل قضایی و سایر مشکلات آنها در حد مقدورات، اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال گذشته تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئت عالی قضایی به استانهای ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان ، خراسانرضوی، سیستانوبلوچستان، قم و یزد سفر کرده است و سفر به خراسان جنوبی، نهمین سفر رسمی ریاست قوه قضاییه در دوره جدید محسوب میشود.
البته ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضایی انجام میشود، سفرهای استانی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده است؛ استانهای البرز، اصفهان، هرمزگان و بوشهر استانهایی بودند که رئیس قوه قضاییه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات به آن مناطق سفر کرده است.
نقطه اشتراک تمام سفرهای استانی رئیس عدلیه در دوره جدید – اعم از سفرهای رسمی همراه با هیئت عالی قضایی و سفرهای غیررسمی و بدون تشریفات- انجام ملاقاتها و دیدارهای مستقیم و بلاواسطه با متن مردم در سراسر ایران اسلامی و رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی آنها و همچنین اتخاذ رویکرد مسئلهمحور و تخصصگرایانه در قبال چالشها و آسیبهای موجود است که به نحوی از انحاء مرتبط با وظایف و مسئولیتهای دستگاه قضا بویژه در حوزه صیانت از حقوق عامه میشوند.
در حال تکمیل…
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه