زلزله در ترکیه و سوریه؛ شمار فوتیها از ۱۱ هزار نفر گذشت/ خطر سرمازدگی در کمین زیرآوارماندگان
- چهارشنبه, 19, بهمن,1401
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, دولت, سیاست, سیاسی, عناوین خبری, قضایی, مجلس
- ثبت نظر
منابع خبری مجموع آمار جانباختگان زمینلرزه در ترکیه و سوریه را تا بعدازظهر امروز (چهارشنبه) ۱۱ هزار و ۱۰۴ تن اعلام کردهاند و تجزیه آمارها نشان میدهد که تاکنون مرگ دستکم ۸۵۷۴ نفر در ترکیه و ۲۵۳۰ نفر نیز در سوریه گزارش شده است.
به گزارش یمین نیوز به نقل از ایسنا، همچنین آمارهای رسمی نشان می دهد که شمار مصدومان در ترکیه به حدود ۵۰ هزار نفر افزایش یافته و در سوریه نیز تاکنون ۴۶۵۴ مصدوم شناسایی شده است. این در شرایطی است که با توجه به محبوس بودن شمار زیادی از افراد در زیر آوار برآورد میشود که این ارقام همچنان افزایش یابد.
در همین حال رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در جنوب شرقی این کشور به مدت سه ماه وضعیت فوق العاده اعلام کرده است.
به گفته اردوغان، ۱۰ استان در محدوده زلزله هستند. او همچنین اعلام کرد که تاکنون پیشنهاد کمک از ۷۰ کشور جهان به ترکیه رسیده است.
وضعیت در چند شهر زلزلهزده ترکیه
در آدانا، ابزارها و ماشین های سنگین در طول شب به کار گرفته شدند تا کسانی که در زیر تلی از آوارهای بتنی هنوز زنده هستند، بیرون بکشند. گاهی هم صدای “الله اکبر” به گوش می رسد که نشان می دهد فردی زنده از زیر آوار بیرون کشیده شده است.
در آدانا شمار زیادی بی خانمان شده اند. آنها و دیگر شهروندان می ترسند که به دلیل پس لرزه ها به محل زندگی شان برگردند.
سه شنبه صبح، ترافیک در بزرگراهی که به شهر قهرمان مرعش (یا ماراش) می رسد، قفل شده بود. تعداد اندکی از گروههای نجات توانسته اند به این ناحیه از جنوب ترکیه بیایند.
به گزارش رویترز، در استان هاتای در جنوب این کشور نیز صدای یک زن از زیر کوهی از آوار شنیده شده است. به گفته فردی که صحنه حضور دارد، افراد از زیر آوار درخواست کمک می کنند ولی کسی به دادشان نمی رسد.
در شهر عثمانیه نیز که نزدیک مرکز زلزله است، بارش باران شدید کار امدادگران را مختل کرده است. برق این شهر هم همزمان با سرما و باران، قطع شده است.
صاحب یکی از هتل های این شهر به شبکه خبری بی بی سی گفته که از ۱۴ مسافر هتل تنها هفت نفر پیدا شده اند.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، پیشتر گزارش شد که بارش شدید باران عملیات امداد و نجات در مناطق زلزلهزده ترکیه و سوریه را با مشکل مواجه کرده است. سازمان بهداشت جهانی پیشبینی کرده آمار قربانیان زمینلرزه بزرگ جنوب ترکیه و شمالغرب سوریه افزایش چشمگیری خواهد داشت.
این زلزله بیش از ۶۰۰۰ ساختمان را در ترکیه ویران کرده است. افزون بر ۲۴ هزار امدادگر از سراسر جهان تنها در ترکیه در جستجوی افرادی هستند که در زیر آوار ماندهاند.
پیش از این اردوغان، حادثه زلزله در کشورش را بزرگترین فاجعه در تاریخ جمهوری ترکیه و در منطقه دانسته بود.
جاری شدن سیلاب در «هاتای» ترکیه
زلزله های روز دوشنبه در ترکیه منجر به بالا آمدن سطح آب دریا و جاری شدن سیلاب در هاتای ترکیه شده است.
مقامات ترکیه اعلام کردند که بالا آمدن سطح آب دریا منجر به آبگرفتگی خیابان ها و معابر در منطقه اسکندرون هاتای شده است.
“رجب طیب اردوغان”، رئیس جمهوی ترکیه برای مدت سه ماه در مناطق آسیب دیده ترکیه از زلزله مهیب که بامداد روز دوشنبه مناطقی در جنوب شرق ترکیه و شمال غرب سوریه را لرزاند، وضعیت فوق العاده اعلام کرده است.
همچنین سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که نزدیک به ۲۳ میلیون نفر ممکن است تحت تأثیر زمین لرزه قدرتمندی که بامداد روز دوشنبه ترکیه و سوریه را لرزاند و هزاران کشته و زخمی برجای گذاشت، قرار بگیرند.
اوکتای: امکان انتقال کمکهای لازم به تمامی مناطق فراهم است
“فواد اوکتای”، معاون رئیس جمهور ترکیه طی نشست خبری مشترک با وزرای کار و رفاه اجتماعی و صنایع و فناوری در مرکز هماهنگی سازمان مدیریت حوادث غیرمترقبه (آفاد) در آنکارا با بیان اینکه با تلاش ارگانهای مربوطه هم اکنون تمامی جادههای مواصلاتی به مناطق زلزلهزده در ۱۰ استان جنوب شرق ترکیه باز است، افزود: هم اکنون هیچ جاده ای در مناطق زلزلهزده جنوب شرق کشور مسدود نیست و امکان انتقال کمکهای لازم به تمامی مناطق فراهم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد عملیات امداد و نجات در منطقه اظهار کرد: عملیاتهای امداد و نجات همچنان ادامه دارد و تا زمانی که آخرین شهروند محصور در زیر آوار نجات یابد نیز ادامه خواهد داشت. هم اکنون ۱۶ هزار و ۱۳۹ تیم امداد و نجات درحال فعالیت در منطقه هستند.
فواد اوکتای با بیان اینکه با توجه به بهبود نسبی شرایط جوی در منطقه امکان انتقال تیم های امداد نجات از طریق هوایی به مناطق صعب العبور نیز فراهم شده است، ادامه داد: برخی تیمهای امداد و نجات نیز طی امشب از طریق هوایی به برخی مناطق استانهای آدییامان، هاتای و قهرمانماراش منتقل خواهند شد.
به گزارش آناتولی، معاون رئیس جمهور ترکیه توضیح داد: در مجموع ۶۰ هزار و ۲۱۸ نفر از ارگانهای مختلف دولتی به طور رسمی در مناطق آسیب دیده از زلزله حضور دارند و درحال فعالیت هستند. از سوی دیگر ۴۷۹۴ دستگاه انواع ماشین ساختمانی و ۳۲۵۱ نیروی امداد و نجات اعزامی از کشورهای خارجی نیز مشغول عملیات نجات افراد محصور در زیر آوار هستند. حدود ۲۴۰۰ نیروی امداد و نجات از کشورهای خارجی و ۱۵۰۰ نیروی امداد و نجات نیز از داخل کشور به مناطق زلزله زده اعزام خواهند شد.
نوزاد تازه متولد شده سوری از زیر آوار زنده بیرون آورده شد
فعالان محلی گزارش دادند که در شهر حلب سوریه، یک مادر باردار فرزندش را در زیر آوار به دنیا آورده اما خودش قبل از رسیدن نیروهای امدادی جان باخته است.
خویشاوندان این خانواده در حالیکه به دنبال یافتن افراد زیر آوار بودند متوجه صدای این نوزاد میشوند. در زمان پیدا شدن این دختر هنوز بند نافش به مادرش بسته بوده است.
با ادامه جستجو برای یافتن سایر اعضای این خانواده مشخص میشود که تمامی آنها از جمله پدر و مادر و چهار برادر و خواهر وی در زیر آوار کشته شدهاند.
در ویدئوی منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان داده میشود که مردی این کودک را از زیر آوار یک ساختمان چهار طبقه بیرون میکشد و فرد دیگری بلافاصله بهدنبال پتو میرود تا وی را از سرمای زیر صفر در امان نگه دارد.
به گزارش یورونیوز، این نوزاد هم اکنون در بیمارستان است.
مسابقه با زمان در هوای زیرصفر در مناطق زلزلهزده ترکیه و سوریه
در پی سرمای شدید هوا و کندی عملیات نجات، نگرانیها برای جان افرادی که هنوز در ترکیه و سوریه زیر آوار هستند، افزایش پیدا کرده است.
این در حالی است که امدادگران هنوز نتوانستهاند به تمامی مناطق زلزلهزده در این دو کشور دسترسی پیدا کنند.
“مریم اصلان”، سخنگوی نهاد خیریه آکسفام در ترکیه در این باره گفت: سرما وجود دارد اما زمان نیز به سرعت در حال گذشتن است. وقتی هوا سرد است، تلاشها برای نجات بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرد.
او اضافه کرد: هنوز مناطقی وجود دارد که مردم سعی میکنند با دستانشان آواربرداری کنند. تیم های امداد هنوز نتوانستهاند به همه جا برسند. شرایط خیلی خیلی دشوار است و ما با زمان در حال مسابقه هستیم.
خطر سرمازدگی در کمین زیرآوارماندگان
به گزارش یورونیوز، یک جبهه هوای سرد و مرطوب در منطقه دمای هوا را به شدت کاهش داده است. پیشبینی میشود امروز (چهارشنبه) دما در بخشهای زلزلهزده ترکیه و سوریه به چندین درجه زیر صفر کاهش یابد و بارش باران و برف ادامه داشته باشد؛ وضعیتی که زندهماندگان در زیر آوار را در خطر سرمازدگی قرار میدهد.
آتشسوزی کانتینرهای بندر اسکندرون ترکیه مهار شد
مقامات دریانوردی ترکیه امروز (چهارشنبه) اعلام کردند که آتشسوزی کانتینری در بندر اسکندرون در جنوب این کشور تحت کنترل قرار گرفته و ماموران توانستهاند آتش را خاموش کنند.
یک منبع به خبرگزاری رویترز گفته است که شعلههای آتش به منطقهای که مواد قابل اشتعال در آن نگهداری میشده سرایت نکرده است.
پیشتر اداره دریانوردی ترکیه اعلام کرده بود که بندر اسکندرون در استان هاتای این کشور به دلیل تخریب در اثر زلزله به طور موقت از مدار فعالیت خارج شده است.
به گزارش یورونیوز، علت این آتشسوزی هنوز نامشخص است. مقامات محلی مشکوک هستند که مواد خام پلاستیکی یا شیمیایی عامل آتشسوزی باشند، با این حال به دلیل نابودی جعبهها و پراکندگی آنها تا کنون نتوانستهاند علت اصلی را پیدا کنند.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه