سخنگوی شورای نگهبان: لایحه شوراهای حل اختلاف تایید شد
- شنبه, 15, مهر,1402
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, دولت, سیاست, سیاسی, عناوین خبری, قضایی, مجلس
- ثبت نظر
سخنگوی شورای نگهبان از تایید لایحه شوراهای حل اختلاف خبر داد.
به گزارش یمین نیوز به نقل از ایسنا، هادی طحان نظیف در نشست خبری امروز گفت: ۱۷ طرح و لایحه ارسالی از مجلس و ۱۸ پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری در طی این مدت بررسی شد.
وی افزود: لایحه شوراهای حل اختلاف از سال ۹۹ تاکنون در رفت و آمد بود و نهایتا ایرادات و ابهامات باقی مانده این لایحه برطرف شد و لایحه شوراهای حل اختلاف خلاف موازین شرع شناخته نشد.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: همچنین لایحه موافقتنامه بین جمهوری اسلامی ایران و بلاروس در زمینه ارتقای بازرگانی دوجانبه بود که بدلیل استفاده از واژگان غیر فارسی مغایر قانون اساسی شناخته شد. من به مجلس پیشنهاد میکنم که به این موضوع توجه داشته باشند و راهکارهای مختلفی را برای پاسداری زبان فارسی در مصوبات در نظر گیرند.
وی همچنین با اشاره به طرح حمایت از گزارشگران فساد گفت: نسبت به یک ماده آن ابهام وجود داشت و همچنان ابهامات باقی است و اگر اصلاح شود مجددا در دستور کار شورا قرار میگیرد.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: طرح اصلاح ماده ۵ قانون سنجش دانشجو در دانشگاهها و مراکز عالی نیز بررسی و جلسات فوق العاده ای برای آن برگزار شد و ماده واحده آن مغایر قانون اساسی شناخته شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه مرحله پیش ثبت نام انتخابات مجلس تمام شد و در مرحله اعتراض هستند آیا اماری از وزارت کشور به شورا اعلام شده است؟ گفت: ما در مرحله پیش ثبت نام ورودی نداریم. دستگاه های مربوط، استعلامهای صورت گرفته در مورد آنها را پاسخ می دهند و اگر اعتراضی باشد با خود افراد در میان میگذارند و آار را از وزارت کشور باید بخواهید. کار شورای نگهبان بعد از ۲۷ مهرماه آغاز می شود.
سخنگوی شورای نگهبان درباره تحقق راهبردهای رهبری در برگزاری انتخابات گفت: تحقق راهبردهای مقام معظم رهبری در انتخابات پیش رو مهم است و مبنای عمل همه دستگاه هاست. ما از ابتدای امسال تاکنون جلسات متعددی را برای اجرایی سازی این راهبردها داشتهایم. شورای نگهبان در برخی راهبردها نقش اصلی دارد. همه دستگاهها در قبال راهبردها وظایفی دارند. امیدواریم با اجرای صحیح قانون زمینه رقابت و مشارکت را بیشتر فراهم کنیم.
وی درباره طرح شفافیت گفت: در خصوص عملکرد هیات عالی نظارت در خصوص مصوبه شفافیت باید از اعضای این هیات بپرسید البته رییس مجمع توضیحاتی ارائه دادند. به طور کلی مصوبات باید فرایند قانونی را طی کند.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین گفت: برای نخستین بار بازدید نمایندگان تشکل های دانشجویی از صحن شورای نگهبان را داشتیم و بنا داریم این جلسات ادامه یابد.
طحان نظیف در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه وزیر کشور گفته از همه جریانات در ثبت نام اولیه انتخابات حضور داشتند، آیا در تایید صلاحیتها هم شاهد حضور همه جریان ها خواهیم بود؟ گفت: باید ببینم چه تعداد افراد ثبت نام نهایی را انجام خواهند داد. تجربه انتخابات در ادوار گذشته اینگونه بوده که همیشه در انتخابات گروه ها و جریانات سیاسی حضور داشتند. در انتخابات پیش رو هم احتمالا فهرست های سیاسی و گروه های مستقل حضور داشته باشند.
وی افزود: ما در شورای نگهبان در بررسی ها نگاه حزبی و گروهی نداریم و از حضور همه گروه های سیاسی در چارچوب قانون استفاده میکنیم و امیدواریم در انتخابات پیش رو شاهد انتخابات پرشور و رقابتی و سالم باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره برخی ادعاها که مرحله پیش ثبت نام را موجب کاهش مشارکت میدانند؟ گفت: پیشثبتنام مرحله جدیدی در فرآیند انتخابات است که در قانون انتخابات مجلس برای اولینبار پیشبینیشده و طبیعی است که در اجرای قانون مبنای عمل قرار گیرد. کما اینکه بحث پیشثبتنامها در این دوره اجرا و با استقبال خوبی روبرو شد.
وی افزود: مرحله پیشثبتنام مرحله صحت سنجی مدارک افراد از طریق دستگاههای تخصصی است البته همان ۵ یا ۶ موردی است که در قانون آمدهاست. قبلا هم گفتم ما در این مرحله ورودی نداریم ولی بحث پیش ثبت نام یک مزیت است که افراد با دستگاههای تخصصی و مرتبط با موضوعات مواجه میشوند. مثلاً وزارت علوم راجعبه مدرک تحصیلی افراد اظهارنظر میکند و یا اینکه نیروی انتظامی نسبتبه بحث نظام وظیفه افراد اعلام نظر کند، یا اینکه سازمان استخدامی درباره وضعیت استخدامی افراد اعلام نظر میکند و یا اینکه دادستانی درباره بحث محکومیت افراد اظهارنظر میکند و حتی اگر شکایتی و اعتراضی است خود این مراجع با توجه به سوابق و اسنادی که در اختیار دارند موضوع را رسیدگی میکنند و به افراد پاسخ میدهند. ما تصور نمیکنیم که این موارد اثری در خصوص مشارکت داشته باشد، ضمن اینکه ما این موارد را در راستای حقوق داوطلبان و مردم ارزیابی میکنیم که به اتقان بیشتر قانون کمک میکند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درخصوص مصوبه کنکور و احتمال تایید آن، گفت: بهنظر بنده ایرادات شورای نگهبان به این طرح جدی است هم نسبتبه اصل و هم نسبت به زمان اجرای آن. قبلاً هم گفتم که این ایرادات مسبوق به سابقه است.
وی افزود: اینکه مجلس با چه تدبیری میخواهد ایرادات را رفع کند موضوعی است که باید در جلسات تخصصی به آن پرداخته شود.
سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب گفت: ما این لایحه را اخیرا دریافت کردیم و جلسات متعددی را با موافقین و مخالفین داشتیم و نظرات را سعی کردیم بشنویم و در دستور کار صحن شوراست. این لایحه را مثل هر طرح و لایحه دیگر بررسی می کنیم و این اطمینان را می دهیم که شورای نگهبان از هیچ ایرادی در بررسی مصوبات چشم پوشی نمی کند و تاکنون اینگونه بوده و ان شاءالله بعد از این هم اینگونه است.
طحان نظیف درباره آخرین وضعیت طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول، گفت: آخرین نظر شورای نگهبان نسبت به این مصوبه آذر ماه سال گذشته بود. با اصرار مجلس، مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد و مجمع باید درباره این مصوبه اعلام نظر کند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال سوالی مبنی بر اینکه اخیرا ادعایی پیرامون ممنوعیت ثبتنام برخی نزدیکان رئیس مجلس در مرحله پیش ثبت نام مطرح شده و با توجه به اینکه احتمالا فرد مطرح کننده هم داوطلب انتخابات است، آیا شورای نگهبان بررسی ویژه و متفاوتی نسبت به صحت و سقم این ادعا و اعمال درستی یا نادرستی آن برای طرفین خواهد داشت؟ گفت: ما در شورای نگهبان بررسی ویژه یا متفاوتی نسبت به افراد نداریم، بررسی متقن داریم. برای بررسی صلاحیتها باید اسناد و مدارک در اختیار ما باشد و مبنای ما هم قانون است.اگر افراد اسناد، مدارک و گزارشی در اختیار دارند، شورای نگهبان آنها را بررسی خواهد کرد.
طحان نظیف درباره مرحله پیش ثبتنام گفت: در مرحله پیش ثبتنام حدود ۴۹ هزار نفر ثبت نام کردهاند که به ازای هر کرسی ۱۶۸ نفر میشود. اگر این تعداد افراد پیشثبتنامی را با تعداد ثبتنامهای صورتگرفته در ادوار گذشته مقایسه کنیم، میتوانیم بگوییم که این تعداد حدود ۳ برابر شده که بالاترین نرخ در ادوار انتخاباتهای گذشته محسوب میشود بنابراین هر جوری حساب کنیم کسی از قلم نیفتاده است.
وی گفت: در قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی فرصت بیشتری به شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان در نظر گرفته شده است و ما فرصت میکنیم موارد را با افرادی که تایید یا احراز صلاحیت نشدند، در میان بگذاریم. در ادوار گذشته انتخابات هم این اقدام انجام میشد اما الان فرصت ما بیشتر شده است.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه