دستگاه قضایی در سال ۱۴۰۲/نظارت میدانی رئیس قوه قضاییه از مراجع قضایی سراسر کشور/ بازدیدهای مستمر حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای از مراجع و مجتمعهای قضایی در سال ۱۴۰۲
- یکشنبه, 5, فروردین,1403
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, دولت, سیاست, سیاسی, عناوین خبری, قضایی, مجلس
- ثبت نظر
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، در سال ۱۴۰۲ از دادسرای عمومی و انقلاب بجنورد، دادگاههای تجدیدنظر استان کرمان، مجتمع قضایی شهید بهشتی، دادگاههای تجدید نظر استان گلستان،دیوان عدالت اداری و مجتمع قضایی بعثت، بازدید کرد.
به گزارش یمین نیوز به نقل از خبرگزاری میزان-حجت الاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، از ابتدای تصدی منصب قضا بازدیدهای متعدد میدانی از مراجع و مراکز قضایی، داشته است. علاوه بر دیدار بدون واسطه با مراجعهکنندگان به دستگاه قضایی، آسیبشناسی از روندها و فرایندهای موجود در مراکز و مراجع قضایی یکی از اصلیترین اهداف حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای از بازدیدهای خود از واحدهای قضایی است.
این روند در سال ۱۴۰۲ نیز ادامه داشته و رئیس عدلیه با حضور در برخی مجتمعهای قضایی کشور در جریان کم و کیف رسیدگی این مراکز به پروندهها قرار گرفته است. در همین راستا رئیس قوه قضاییه در سال ۱۴۰۲ از دادسرای عمومی و انقلاب بجنورد، دادگاههای تجدیدنظر استان کرمان، مجتمع قضایی شهید بهشتی، دیوان عدالت اداری و مجتمع قضایی بعثت در تهران، بازدید کرد.
بازدید رئیس قوه قضاییه از دادسرای عمومی و انقلاب بجنورد (۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲)
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، روز چهارشنبه (۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۲) در جریان سفر بدون تشریفات به استان خراسان شمالی و در ادامه بازدیدهای میدانی خود از مراجع و مراکز قضایی، از دادسرای عمومی و انقلاب بجنورد بازدید کرد و از نزدیک در جریان کم و کیف رسیدگی به پروندهها در این واحد قضایی قرار گرفت.
رئیس دستگاه قضا، در بازدید از شعب دادسرای عمومی و انقلاب بجنورد، به مطالعه موردی برخی پروندهها در فقرههای مختلف از جمله پروندهای ناظر بر ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری پرداخت و توصیههایی را در زمینه فرآیند پذیرش و رسیدگی به این قبیل پروندهها مطرح کرد.
رئیس قوه قضاییه در بازدید یکی از شعب دادسرای بجنورد، به صورت ویژه و تخصصی، یک پرونده موردی را از بدو تشکیل، تا صدور حکم در مراحل مختلف قضایی تا زمان درخواست اعمال ماده ۴۷۷، مورد بررسی و مداقه قرار داد و در مورد ایرادات و نواقص آن مسائلی را متذکر شد.
رئیس دستگاه قضا در بازدید از یکی از شعب اجرای احکام این واحد قضایی، سؤالاتی تخصصی را در باب ورودی پروندهها، محکومان به حبسهای طویلالمدت، پروندههای مسن و پروندههایی که به دلایل مختلف احکام قطعی آنها اجرایی نشده است، مطرح کرد و در این زمینهها، توصیههایی کاربردی را خطاب به مسئولان ذیربط ارائه کرد.
همچنین رئیس عدلیه در جریان بازدید از دادسرای عمومی و انقلاب بجنورد، با تعدادی از مراجعان گفتگو کرد و در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت و در چارچوب قوانین، دستورات مقتضی را صادر کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای به مسئولان قضایی استان خراسان شمالی تاکید کرد: در راستای کمک به رشد تولید و مهار تورم، مساعدتهای لازم را به بخشهای دولتی داشته باشید و در مقابله با مفاسد و مفسدین در دستگاههای مختلف چه دستگاه قضایی و چه دستگاه اجرایی، قاطعیت به خرج دهید.
حضور سرزده رئیس عدلیه در چند جلسه رسیدگی قضایی در استان گلستان( ۲۶ مرداد ۱۴۰۲)
در راستای رویکرد حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای ناظر بر بازدیدها و سرکشیهای مستمر از مراکز و مراجع قضایی، رئیس دستگاه قضا،۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۲ در نخستین برنامه از سفر غیررسمی و بدون تشریفات خود به استان گلستان، به صورت سرزده از دادگاههای تجدیدنظر این استان بازدید به عمل آورد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جریان حضور خود در دادگاههای تجدیدنظر استان گلستان و پس از حضور در جلسه دادگاه ویژه رسیدگی به پروندههای اخلالگران نظام اقتصادی مستقر در استان گلستان، در سه جلسه رسیدگی دیگر نیز حضور یافت.
موضوع جلسه دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران در نظام اقتصادی که دارای حدود ۱۰۰ متهم بود، اتخاذ شیوه متقلبانه در خارجسازی منابع بانکی و تزریق به یک شبکه پولشویی بود.
بازدید رئیس قوه قضاییه از دادگاههای تجدیدنظر استان کرمان (۱۱ آبان ۱۴۰۲)
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، در راستای رویکرد ناظر بر بازدیدها و سرکشیهای مستمر از مراکز و مراجع قضایی، در جریان سفر به استان کرمان در تاریخ ۱۱ آبان ۱۴۰۲ از دادگاههای تجدیدنظر استان کرمان بازدید کرد.
رئیس قوه قضاییه در جریان حضور در دادگاههای تجدیدنظر استان کرمان در راستای تأکیدات خود پیرامون بسط و توسعه دادرسیهای الکترونیک و هوشمندسازی فرآیندهای قضایی، در جلسه دادرسی الکترونیک یک پرونده مرتبط با سرقتهای زنجیرهای خودرو حضور پیدا کرد و به استماع سخنان متهم پرونده که در زندان بود و وکیل او و یکی از شکات پرونده که در شعبه دادگاه حضور داشتند، پرداخت.
رئیس قوه قضاییه در پایان حضور خود در این جلسه رسیدگی، از وکیل متهم و قاضی پرونده، سوالاتی را در مورد سوابق قبلی متهم مطرح کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای سپس در یکی از جلسات دادگاه تجدیدنظر کرمان که با موضوع رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی در جریان بود، حضور پیدا کرد.
همچنین رئیس عدلیه در جریان حضور در دادگاههای تجدیدنظر کرمان، به گفتگوی چهره به چهره با تعدادی از مراجعهکنندگان و استماع مطالب آنها پرداخت و خطاب به مقامات ذیربط قضایی دستور داد که در چهارچوب موازین قانونی به درخواستهای این افراد رسیدگی شود
بازدید رئیس قوه قضاییه از مجتمع قضایی شهید بهشتی (۲۷ آبان ۱۴۰۲)
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، روز شنبه (۲۷ آبان ۱۴۰۲)، از مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران بازدید کرد و از نزدیک در جریان کم و کیف رسیدگی به پروندهها در این واحد قضایی قرار گرفت.
رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید خود از مجتمع قضایی شهید بهشتی، به «شعب اجرای احکام متمرکز» این مجتمع قضایی مراجعه کرد تا از نزدیک روند امور را مورد بررسی قرار دهد.
رئیس عدلیه در جریان حضور در این شعب، به مطالعه و بررسی موردی چند پرونده پرداخت و سؤالات تخصصی در مورد روند رسیدگی به این پروندهها از مسئولین مربوطه مطرح کرد و در جریان آمار پروندههای وارده، جریانی، مختومه موقت و مختومه ۱۴۰۱ این شعب نیز قرار گرفت.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اهمیت رضایتمندی مردم و تسهیل و تسریع امور حقوقی و قضایی آنها، خطاب به مسئولین مربوطه در مجتمع قضایی شهید بهشتی تأکید کرد که بررسی دقیقی از میزان رضایتمندی مردم بواسطه متمرکز شدن شعب اجرای احکام انجام دهند.
رئیس قوه قضاییه ر ادامه از شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی مستقر در مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران ویژه امور بینالملل و دفتر مزایدههای مجتمع قضایی شهید بهشتی بازدید کرد و از نزدیک در جریان فعالیت «سامانه تدارکات الکترونیکی دولت» قرار گرفت.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای سپس در جمع قضات و کارکنان مجتمع قضایی شهید بهشتی به ایراد سخنرانی پرداخت و توصیههایی خطاب به این جمع از جمله: کوتاه کردن فرآیندهای قضایی، لزوم اتقان هرچه بیشتر آرای قضایی و شاخصههای اتقان آرا، تحتتأثیر قرار نگرفتن قضات نسبت به فضاسازیها و فشارهای بیرونی را بیان داشت.
بازدید رئیس قوه قضاییه از دیوان عدالت اداری (۱۴ آذر ۱۴۰۲)
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه روز سهشنبه (۱۴ آذر ۱۴۰۲) همزمان با چهلودومین سالگرد تأسیس دیوان عدالت اداری با حضور در این دیوان، از بخشهای مختلف آن بازدید کرد.
رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید خود از شعب اجرای احکام دیوان عدالت اداری، به صورت موردی به مطالعه و بررسی چند پرونده ناظر بر شکایات مردمی از واحدها و دستگاههای حکومتی و نحوه اجرای احکام صادره در این موارد پرداخت.
رئیس قوه قضاییه در این دیدار فراوانی موضوعات مرتبط با پروندههای حوزه اداری استخدامی، تاثیر قوانین اصلاحی در بهبود وضعیت دیوان عدالت را مورد سوال قرار داد و با حضور در جلسه هیئتعمومی دیوان عدالت اداری ضمن شنیدن موارد مطروه به بیان توصیههای لازم به قضات و کارکنان این دیوان پرداخت.
رئیس قوه قضاییه در جریان حضور خود در دیوان عدالت اداری، به صورت چهره به چهره و بدون واسطه، با برخی از مراجعان دیدار کرد و به استماع مسائل و دغدغههای آنان پرداخت.
بازدید رئیس قوه قضاییه از مجتمع قضایی بعثت (۲۷ دی ۱۴۰۲)
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، روز چهارشنبه (۲۷ دی ۱۴۰۲) در ادامه بازدیدهای میدانی خود از مراجع و مراکز قضایی، حدود ۳ ساعت از مجتمع قضایی بعثت و دادسرای ناحیه ۱۶ تهران در جنوب پایتخت بازدید کرد و از نزدیک در جریان کم و کیف رسیدگی به پروندهها در این واحد قضایی قرار گرفت.
در مجتمع قضایی بعثت، ۱۱ شعبه دادگاه کیفری و ۸ شعبه دادگاه حقوقی دارد؛ در این دادسرا، ۷ شعبه بازپرسی، ۷ شعبه دادیاری و ۵ شعبه اجرای احکام مدنی فعال هستند.
رئیس دستگاه قضا، در این بازدید علاوه بر دیدار بدون واسطه با مردم و مراجعهکنندگان به دستگاه قضایی، آسیبشناسی از روندها و فرایندهای موجود در مراکز و مراجع قضایی پرداخت و با نگاهی تخصصی و موشکافانه، روند موجود در این واحد قضایی را مورد ارزیابی قرار داد.
اما یکی از نکات شاخص بازدید قاضی القضات از مجتمع قضایی بعثت، بررسی میدانی و موشکافانه و دقیق روند رسیدگی به پروندههای سرقت در مراجع قضایی بود.
رئیس عدلیه در جریان بازدید خود از مجتمع قضایی بعثت و دادسرای ناحیه ۱۶ تهران، به صورت از پیش اعلامنشده وارد جلسه بازپرسی سه متهم به سرقت شد که در زمره سارقان سابقهدار بودند؛ قاضیالقضات در ابتدای ورود به این جلسه، به گونهای که متهمان متوجه حضور وی نشوند، در نزدیک درب ورودی قرار گرفت و با دقت به استماع دفاعیات این سارقان سابقهدار پرداخت؛ سپس در اتاق بازپرسی حاضر شد و با این سه متهم به گفتگو پرداخت و مورد به مورد و مستدلاً، دفاعیات آمیخته با اکاذیب آنها را واگویه کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در ادامه بازدید از این مجتمع قضایی، در یکی دیگر از دادگاههای رسیدگی به پرونده سرقت حضور یافت و به استماع دفاعیات ۵ متهم این پرونده پرداخت که سه تن از آنها در جلسه دادگاه حضور داشتند و دو تن دیگر از زندان بصورت برخط، محاکمه میشدند؛ همچنین ۴ شاکی نیز که از منازلشان سرقت شده بود، در جلسه دادگاه حضور داشتند.
قاضیالقضات در این جلسه با اجازه رییس دادگاه، پس از استماع دفاعیات متهمان، سوالات تخصصی و کارشناسی را با تَوالی و تکرار و بصورت فنی از آنها پرسید، بهگونهای که متهمان در پاسخ، به تناقضگویی افتادند و تناقضات آنان برای همه حاضرین در جلسه دادگاه آشکار شد.
رئیس عدلیه خطاب به این متهمان سابقهدار گوشزد کرد، مهمتر از آن طلا و یا وجوهی که شما از منازل شهروندان سرقت کردهاید، امنیت روانیای است که از آنها سلب کردهاید و باز مهمتر از همه اینها، عدم پشیمانی نبودن شماست که این امر به وضوح در مطالبی که میگویید، آشکار است.
قاضیالقضات سپس خطاب قاضی حاضر در دادگاه تصریح کرد که این متهمان چنانچه جرمشان آشکار شد، با عنایت به سابقهدار بودنشان به هیچ وجه نباید مشمول تأسیسات ارفاقی و آزادی مشروط شوند و در فهرست عفو نیز نباید قرار گیرند؛ چرا که ترحم به این قبیل مجرمان، ظلم به مردم است.
دیدار بدون واسطه با مردم و مراجعان، همانند همه بازدیدهای میدانی رئیس قوه قضاییه، یکی از برنامههای سرکشی وی از این مجتمع قضایی بود؛ بر همین اساس، رئیس عدلیه به استماع مشکلات و مسائل برخی از مراجعان پرداخت و دستورات مقتضی را برای رفع مسائل آنها در چارچوب موازین قانونی صادر کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در ادامه این بازدید، در جمع قضات و کارکنان مجتمع قضایی بعثت صحبت کرد و از دغدغههای خود در رسیدگی به امور مردم و تحول قضایی گفت و دستورات مقتضی برای رفع مشکلات و رسیدگی به پروندههای راکد را صادر کرد.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه