19 درصد از سهم بازار در اعطاي تسهيلات متعلق به بانك صنعت و معدن است 
چاپ 

۱۹ درصد از سهم بازار در اعطاي تسهيلات متعلق به بانك صنعت و معدن است

 

مديرعامل بانك صنعت و معدن صبح امروز در مجمع عمومي ساليانه اين بانك گفت: در بين بانك‏هاي كشور ۱۹ درصد از سهم بازار در اعطاي تسهيلات متعلق به بانك صنعت و معدن است.

افخمي همچنين افزود: بانك صنعت و معدن طي سال ۱۳۹۵ معادل ۹۰۰ ميليارد تومان به طرح‏هاي صنعتي و معدني تسهيلات پرداخت نموده كه نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزايش داشته است.

وي خاطرنشان ساخت: سرمايه بانك در پايان سال ۸۵، مبلغ ۷۳۰ ميليارد تومان بوده است و از محل افزايش سرمايه كه در سال ۸۶، مبلغ ۱ ميليارد و ۵۰۰ ميليون دلار به بانك اختصاص داده شد، سرمايه بانك به ۲۰۷۰ ميليارد تومان رسيد و همچنين در سال ۹۵  جمعاً ۴ هزار ميليارد تومان شد.

مديرعامل بانك صنعت و معدن خاطرنشان كرد: سرمايه بانك صنعت و معدن تا پايان سال ۹۵ به ۶ هزار ميليارد تومان رسيده است كه اين رقم در مقايسه با بانك هاي توسعه اي جهان در سطح پاييني قرار دارد.

  • وزير امور اقتصادي و دارايي:

نقش مهمي در رونق صنعت و معدن داريد

به گزارش خبرنگار ما، پس از سخنان مديرعامل بانك صنعت و معدن در ادامه روند برگزاري مجمع، كرباسيان وزير امور اقتصادي و  دارايي در ادامه گفت: بانك صنعت و معدن يك بانك توسعه‏ اي و تخصصي است كه انتظار مي‏ رود در رونق بخش صنعت، معدن و تجارت اقدامات مهمي را به انجام برساند. البته براي رونق اين بخش‏ها نبايد بانك صنعت و معدن تنها باشد بلكه صندوق ضمانت صادرات، بانك توسعه صادرات و مديريت صنعتي هم مي‏ بايست حمايت و كمك‏هايشان را دريغ نكنند.

وي افزود: در بحث صنايع كوچك و متوسط كه در ابتدا قرار بود بانك توسعه تعاون حمايت‏ هاي لازم را از اين بخش داشته باشد و بايد اين موضوع در زمان مشخص مورد بررسي قرار گيرد، از طرفي بانك ايران و اروپا با توجه به شرايط پسا برجام مي‏تواند به عنوان يك بانك قدرتمند عمل كند.

وي افزود: در بحث فاينانس نيز كه حدود ۳۰ ميليارد دلار است بيشتر به دو بخش طرح‏هاي صنعتي و آب پرداخته شده است كه اگر بتوانيد بخش خصوصي را نيز در بحث فاينانس مشاركت دهيد، آن‏ها نيز مي‏توانند در جهت رونق صنعت كمك كننده باشند و بسيار مطلوب است.

كرباسيان در خصوص نوسازي صنايع عنوان داشت: در رشد ۸ درصدي ساليانه برنامه ششم ۷/۲ آن بحث افزايش بهره‏ وري مي‎باشد بدين معني كه نياز به نقدينگي، نوسازي، پركردن ظرفيت‏هاي خالي و استفاده از زمينه‏ هاي صادرات احساس مي‏ شود كه بايد در برنامه‏ هاي راهبردي لحاظ شود.

وزير اموراقتصادي و دارايي در ادامه خاطرنشان كرد: موضوع شركت‏هاي دانش‏ بنيان از موارد مهمي است اما متاسفانه فضاي اين بخش در سيستم بانكي كشور خالي است و بايد حمايت‏هاي لازم از دانش‏ بنيان‏ها و استارت‏آپ‏ها صورت گيرد.

وي گفت: در زمينه معادن بايد سياست‏هاي وزارت صنعت را دنبال كنيم. در وزارت نفت بخش‏هاي اكتشاف، بهره‏ برداري و نگهداري تجميع شدند و اقدام پسنديده‏ اي بود، اگر امكان اين اقدام در بخش معادن هم وجود داشته باشد، خالي از لطف نيست.

كرباسيان افزود: از محورهاي مهمي كه در بودجه كشور وجود دارد اشتغال، دانش‏ بنيان‏ها، پروژه‏هاي زيست محيطي و اصلاح ساختار در بخش‎هاي انرژي، يارانه و صندوق بازنشستگي‎ است كه سه بخش اول مرتبط با حوزه فعاليت بانك صنعت و معدن است و خواهش بنده اين است كه به اين حوزه‏ ها بيشتر توجه شود.

  • شريعتمداري: بانك صنعت و معدن به عنوان بانك توسعه ‏اي روند رو به رشدي داشته است.

به گزارش خبرنگار ما، پس از سخنان كرباسيان، در ادامه روند برگزاري مجمع، شريعتمداري وزير صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان كرد: در ابتدا از گزارش عملكرد بسيار خوبي كه توسط مديرعامل و هيات مديره بانك صنعت و معدن ارائه شد، كمال تشكر را دارم. خوشبختانه اين بانك به عنوان بانك توسعه‏ اي با حضور مديريت مهندس افخمي روند رو به رشدي داشته است.

وي افزود: اين گزارش نشان دهنده افزايش ۲ برابري اعطاي تسهيلات مي‏ باشد. همچنين افزايش درآمدهاي ارزي با برداشته شدن تحريم‏ها شرايط مطلوب‏تري را براي تامين مالي ارزي ايجاد كرده است.

وزير صنعت خاطرنشان كرد: بانك صنعت و معدن در هدايت و حمايت صنايع بزرگ نيز اقداماتي را انجام داد و بايد توجه داشت كوچك شدن اقتصاد كشور به صلاح نيست و بايد در بخش‏هاي نفت، گاز، انرژي و معادن در كشور از شركت‏هاي دانش‏ بنيان استفاده و حمايت شود و اين ظرفيت‏ها در كشور نشان‏دهنده اين است كه اقتصاد ايران بايد توسط تصميم‏ گيري بزرگ وسعت پيدا كند.

شريعتمداري گفت: اقتصاد ايران بسيار به نظام بانكي متصل است و ما اگر بخواهيم ظرفيت‏هاي ديگري را مانند دانش‏ بنيان‏ها تقويت كنيم و تا حدي تمركز اقتصاد ايران را از نظام بانكي برداريم مهم‏ترين عضو در نظام بانكي، يعني بانك صنعت و معدن است چرا كه مي‏تواند نقش سازنده‏ اي در حمايت از دانش‏ بنيان‏ها داشته باشد.

وي در خصوص افزايش سرمايه افزود: افزايش سرمايه ۶ درصدي بانك صنعت و معدن توسط بانك مركزي بيانگر اين است كه ما از شرايط مطلوب بانك‏هاي تخصصي و توسعه‏ اي دنيا بسيار عقب هستيم و از آقاي پورمحمدي درخواست مي‏ كنيم با توجه به تجربياتي كه در نظام بانكي كشور نيز دارند در خصوص مسئله افزايش سرمايه بانك‏هاي تخصصي و توسعه‏ اي رويكرد جدي‏تري داشته باشند.

شريعتمداري اظهار كرد: مسئله مهم ديگري كه بايد به آن اشاره كرد مسئله نوسازي واحدهاي صنعتي است و بايد بررسي شود كه آيا بانك‏ها به اعطاي تسهيلات براي نوسازي ماشين آلات فرسوده و واحدهاي توليدي مي‏پردازند يا خير، و اين اقدام اگر صورت مي‏گيرد آيا توليدات آن واحد توليدي جايگزين واردات مي‏ شود يا براي صادرات نيز سرمايه‏ گذاري خواهد شد.

وي خاطرنشان كرد: توجه به موضوع معدن كه بسيار در كشور ناديده گرفته شده است بايد مورد پيگيري قرار گيرد چرا كه با توجه به ظرفيت‏هاي زيادي كه كشور در بخش معدن دارد اين موضوع از اهميت ويژه ‏اي برخوردار است.

وي عنوان داشت: با حمايت‏هاي وزير اقتصاد براي اولين بار يك نقشه راه ۴ ساله براي توسعه معدني كشور طراحي كرده ‏ايم كه ابعاد گسترده‏ اي دارد و بانك صنعت و معدن نيز مي‏ بايست توجه ويژه ‏اي به اين مقوله داشته باشد.

وي افزود: تامين مالي بخش معادن بسيار اهميت دارد. مرحله ابتدايي فعاليت معادن موضوع اكتشاف است اما متاسفانه در حال حاضر ابزارهاي اكتشاف بسيار مستهلك مي‏ باشند كه بايد با تامين مالي اين ابزارها را نوسازي كنيم.

  • پورمحمدي معاون سازمان برنامه و بودجه: بانك صنعت و معدن يك بانك منضبط است

پورمحمدي در ادامه خاطرنشان كرد: بانك صنعت و معدن يك بانك چابك، منضبط و مؤثر است. اين بانك با تعداد شعب محدود و با وجود نيم درصد پرسنل نظام بانكي عملكرد بسيار پرفروغي دارد كه قابل مقايسه با بسياري از بانك‏هاي بزرگ كشور نمي‏ باشد.

وي افزود: بانك‏هاي كشور با حجم وسيعي طلبكار دولت و بدهكار به بانك مركزي هستند اما خوشبختانه بانك صنعت و معدن رقم قابل توجهي از دولت طلب نداشته است و تقريباً هيچ اضافه‏ برداشتي از بانك مركزي نيز ندارد و اين نشان دهنده انضباط مالي بانك صنعت و معدن است.

پورمحمدي بيان داشت: نكته مهم ديگر اينكه بانك صنعت و معدن به شركت‏ داري و بنگاه‏داري مانند بسياري از بانك‏ها نمي‏ پردازد و اين بانك با دارايي محدود درآمدزايي بالايي دارد و رشد ۴۰ درصدي حاصل از دارايي‏ها مبين اين اقدام است.

وي عنوان داشت: از سوي ديگر وجه تمايز بانك صنعت و معدن نسبت به بانك‏هاي ديگر، مديريت ممتاز اين بانك با حضور مهندس افخمي مي‎باشد كه موجب اميدواري فعالان صنعتي شده است.

وي در خصوص حجم مطالبات مشكوك الوصول بانك خاطرنشان كرد: متاسفانه نقطه ضعف اين بانك مطالبات مشكوك الوصول است كه وجه نامناسبي به بانك داده است و اقدامي مانند پذيرش مطالبات مشكوك الوصول توسط سازمان مالياتي كشور از سوي وزارت اقتصاد بايد مورد رسيدگي قرارگيرد.

پورمحمدي بيان داشت: سال آينده سال خاصي براي بخش صنعت و معدن كه از موضوعات خاص برنامه ششم نيز هست، مي‏ باشد و براي حمايت از اين دو بخش، ۴ نهاد توسعه‏ اي بايد به صورت زنجيره‏ وار اقدامات لازم را انجام دهند.

وي افزود: اين چهار نهاد شامل سازمان برنامه و بودجه مي‏ باشد كه به عنوان مسئول راهبردي امر توسعه با توجه به منابع محدود براي اين بخش منابع را آماده مي‏ كند، دومي صندوق توسعه ملي است كه تامين مالي را انجام مي‏ دهد و ديگري بانك صنعت و معدن مي‏ باشد كه فعاليت‏ها و اقدامات معناداري را در جهت رونق بخش‏هاي صنعت و معدن به انجام مي‏ رساند و در پايان دو نهاد توسعه اي ايدرو و ايميدرو كه آن‏ها نيز منابع مورد نياز را تامين مي‏ كنند.

در پايان اكبر كميجاني قائم مقام بانك مركزي خاطرنشان كرد: فعاليت‏هاي بانك صنعت و معدن در بخش صنايع كوچك و متوسط مثال زدني است و بانك مركزي در سال گذشته در كنار بخش مسكن در بخش SME نيز تامين مالي كرده است و اين بانك با مديريت شايسته مهندس افخمي توانست در راستاي رونق صنايع كوچك و متوسط اقدامات مثبتي را به انجام برساند.

كميجاني بيان داشت: بحث افزايش سرمايه يكي از مشكلات بزرگ نظام بانكي ما مي‏باشد و در حال حاضر بانك‏هاي توسعه‏ اي كه بايد بالاي ۲۰ درصد افزايش سرمايه داشته باشد اكنون ۱۱ درصد افزايش سرمايه دارد.

وي گفت: خوشبختانه اين بانك با وجود دارايي محدود در ايجاد روابط كارگزاري با بانك‏هاي خارجي نيز بسيار موفق عمل كرده است.

درباره نویسنده

4439مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو