ارتقای 2 پله ای رتبه حمایتی دولت از بانک توسعه صادرات 
چاپ 

ارتقای ۲ پله ای رتبه حمایتی دولت از بانک توسعه صادرات

salehمدیرعامل بانک توسعه صادرات، از افزایش شمار کارگزاران خارجی این بانک به ۱۳۲ مورد خبر داد و افزود: ۷۱ کارگزاری در اروپا، ۴۷ کارگزاری از آسیا، ۱۲ کارگزاری از آفریقا و ۲ کارگزار خارجی از آمریکای جنوبی هستند.

به گزارش یمین نیوز، «علی صالح آبادی» روز (یکشنبه) در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، افزود: اولویت این بانک در صدد برقراری روابط کارگزاری خارجی، کشورهای مهم طرف تجاری با ایران است و امسال کشورهای هدف صادراتی بانک توسعه صادرات مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفتند.

به گفته صالح آبادی، ۱۲ رابطه کارگزاری با کشورهای آفریقایی همه امسال برقرار شده است.

هر بانک به دلیل الزامات موجود برای فعالیت در هر مرحله بین المللی و با هدف سود آوری اقدام به تأسیس شعب اصلی یا شعب وابسته یا دفاتر نمایندگی می کند؛ در شرایطی که هیچ کدام از موارد ذکر شده به هر دلیلی محقق نشود طی یک تفاهم با یک بانک خارجی در چارچوب هزینه های خاص اقدام به اخذ یا ارائه خدمات متقابل به بانک همکار خود می کند.

بانک کارگزار از یک سو عامل اجرایی یک بانک در خارج از کشور است و از سوی دیگر نوعی مشتری عمده برای فعالیت های بین المللی یک بانک به شمار می رود.

اصلی ترین کارکرد روابط کارگزاری ارایه خدمات مربوط به حساب های نزد کارگزاران برای انجام امور بین المللی پرداخت ها است.

وی در پاسخ به سوال ناصر یمین مردوخی کردستانی  سر دبیر  طوفان نیوز و یمین نیوز و هفته نامه مردوخ مبنی بر اینکه چند نماینگی در خارج از کشور دارید گفت:در خارج یک بانکی در ونزوئلا داشتیم که به دلایل متعدد دیگر فعالیتی نداریم و تلاش بر این داریم که بجای اینکه شعبه داشته باشیم با دیگر بانکهای ایرانی در خارج فعالیت داشته باشیم.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه با اشاره به انعقاد قرارداد فاینانس (خطوط اعتباری بلندمدت) با خارجی ها، خاطرنشان کرد: این قراردادها شامل فاینانس به ارزش هشت میلیارد یورو با اگزیم بانک کره جنوبی، ۱۰ میلیارد دلار با چینی ها و یک میلیارد یورو با اوبر بانک اتریش بوده و به تازگی نیز یک قرارداد خط فاینانس با اگزیم بانک روسیه امضا شده است.

وی بیان داشت: علاوه بر آن ۱۰۰ میلیون دلار خط ریفاینانس (خطوط اعتباری کوتاه مدت برای کالاها و مواد مصرفی بنگاه های کشور) با اگزیم بانک کره جنوبی، ۲۵ میلیون دلار با بانک تجارت پاریس و ۲۵ میلیون دلار با اکو بانک ترکیه امضا شده و در چند مورد نیز با قرارداد ریفاینانس با اگزیم بانک مجارستان و برخی بانک های اروپایی در مرحله انجام کار است.

صالح آبادی در ادامه به ارتقای ۲ پله ای رتبه حمایتی دولت از بانک توسعه صادرات (از رتبه چهار به رتبه ۲ ) اشاره و تصریح کرد: این مهم به دلیل افزایش سرمایه بانک از ۲۵ هزار میلیارد ریال به ۳۵ هزار میلیارد ریال و همچنین افزایش سپرده گذاری صندوق توسعه ملی در این بانک اتفاق افتاده است.

وی گفت: از محل منابع صندوق توسعه ملی نزد بانک توسعه صادرات، نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در ۱۰ ماهه امسال تخصیص یافته که با نرخ های ۱۱ تا ۱۶ درصدی انجام شده است.

این مقام مسئول بانکی ادامه داد: روز گذشته (شنبه) نیز هزار میلیارد ریال سپرده گذاری هفت ساله از سوی صندوق توسعه ملی برای طرح های صادراتی در این بانک به امضا رسید.

وی اظهار داشت: مانده تسهیلات بانکی این بانک در پایان دی ماه ۲۱ هزار و ۶۹۱ میلیارد تومان بوده که ۱۷ درصد آن مربوط به تسهیلات ریالی و ۸۳ درصد دیگر (معادل ۴.۹ میلیارد دلار) تسهیلات ارزی است.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: از این رقم مانده تسهیلات، ۴۰ درصد معادل ۸۱ هزار میلیارد ریال در بخش سرمایه در گردش و ۶۰ درصد دیگر (معادل ۱۲۰ هزار میلیارد ریال) در طرح ها و پروژه ها بوده است.

وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۵۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی این بانک پرداخت شده که در همسنجی با مدت مشابه پارسال ۵۲ درصد رشد داشته است؛ ۷۵ درصد از این رشد در سرمایه در گردش و ۲۵ درصد دیگر در بخش طرح ها اتفاق افتاده است.

صالح آبادی توضیح داد: تعداد تسهیلات اعطایی تا پایان دی ماه امسال نیز ۲ هزار و ۲۰۲ فقره بوده که در همسنجی با پارسال ۱۳.۴ درصد رشد داشته است.

وی تصریح کرد: سپرده های ریالی بانک توسعه صادرات در این مدت با رشد ۷۲ درصدی در مقایسه با پارسال به ۲۹ هزار و ۴۰ میلیارد ریال رسید و همچنین مانده سپرده های ارزی با رشد ۵۸ درصدی به ۲.۲ میلیارد دلار افزایش یافت.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات یادآوری کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۹۰۰ میلیون دلار اعتبار اسنادی (ال.سی) از سوی این بانک گشایش یافت که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد رشد داشته است؛ همچنین سه هزار و ۴۵ میلیارد ریال ال سی ریالی در همین مدت گشایش یافت که رشد ۴۵ درصد نشان می دهد.

به گفته این مقام مسئول، حوالجات ارزی نیز در این مدت با رشد قابل توجه ۸۰ درصدی به پنج میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار رسید که از نظر تعداد با ثبت ۶ هزار و ۹۳۹ فقره حواله رشد ۸۳ درصدی داشته است.

وی همچنین رشد ضمانت نامه های ریالی صادره این بانک را تا پایان دی ماه امسال ۲۴ درصد و افزون بر ۲ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد: ضمانت نامه های صادره ارزی این بانک نیز در مدت یاد شد با ۴۰ درصد رشد به ۳۲ میلیون دلار رسید.

صالح آبادی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه ای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در آذرماه گذشته، خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه برای تقویت توان صادراتی شرکت های دانش بنیان به امضا رسیده و از ابتدای امسال نیز ۲۴۳ میلیارد ریال تسهیلات برای شرکت های دانش بنیان صادر شده است.

وی همچنین با اشاره به موضوع فروش اموال مازاد بانک ها، آن را الزام قانونی برشمرد و تاکید کرد: این بانک سهام اکثر شرکت های وابسته به خود را واگذار کرده و شاید چیزی حدود هزار میلیارد ریال سهام شرکتی در بورس باشد که هنوز نماد آن بسته مانده است.

بانک ایران- ونزوئلا به بانک مشترک ایران- آمریکای جنوبی توسعه می یابد

مدیرعامل بانک توسعه صادرات از برنامه ریزی برای تبدیل بانک مشترک ایران- ونزوئلا به بانک مشترک ایران- آمریکای جنوبی خبر داد.

«علی صالح آبادی» در خاتمه نشست خبری در پاسخ به پرسشی در خصوص آخرین وضعیت بانک ایران- ونزوئلا افزود: این بانک تنها بانک مشترک ایرانی با یک طرف خارجی است که بر اساس تفاهم و توافق دو کشور و دو دولت ایجاد شده است.

این مقام بانکی خاطرنشان کرد: در تلاشیم تا این بانک را به بانک مشترک ایران- آمریکای جنوبی ارتقاء دهیم و به همین منظور جذب سهامداران بیشتری از این قاره بویژه برزیلی ها را در برنامه داریم.

وی تصریح کرد: در صورت توسعه این بانک مشترک، می تواند نقش موثرتری برای فعالان بخش خصوصی ایفاء کند.

صالح آبادی در خصوص انتقاد برخی شرکت های صادرکننده از پذیرفته نشدن ضمانتنامه های صادره این بانک از سوی برخی کشورها، افزود: صدور ضمانتنامه ها به ۲ شکل انجام می شود که در شیوه نخست، کارفرمایان خارجی ضمانتنامه صادره از سوی بانک توسعه صادرات را می پذیرند؛ اما در شیوه دوم مطابق مقررات کشورها، ضمانتنامه ها از سوی بانک های همان کشورها صادر می شود.

وی با اشاره به فعالیت بانک توسعه صادرات در حوزه صدور ضمانتنامه، خاطرنشان کرد: اگر پیمانکار ایرانی نیاز به صدور ضمانتنامه در کشوری داشته باشد، این بانک با ایجاد رابطه کارگزاری نسبت به این مهم اقدام خواهد کرد.

صالح آبادی بطور نمونه به صدور ضمانتنامه برای شرکت ایرانی که در کشورهای آفریقایی اوگاندا یا اتیوپی نیازمند ضمانتنامه بودند، اشاره کرد.

وی یادآوری کرد: البته در برخی موارد بانک مناسبی برای صدور ضمانتنامه نمی یابیم، در این موارد سعی می شود تا از طریق بانک های ثالث خارجی صدور ضمانتنامه انجام شود که این رویه و صدور ضمانتنامه با چند واسطه در نظام بانکی بین الملل عرف است.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات تصریح کرد: امروز بانک های عراقی بطور مستقیم ضمانتنامه بانک های ایرانی را نمی پذیرند و به همین دلیل، صدور ضمانتنامه برای شرکت های ایرانی فعال در این کشور از طریق بانک های ثالث به انجام می رسد.

وی در ادامه با اشاره به برخی مناقشه های منطقه ای در سال های گذشته، خاطرنشان کرد: در مناقشه سیاسی پیش آمده بین روسیه و ترکیه، شرکت های روسی برای تامین نیازها و محصولات خود به شرکت های ایرانی متمایل شدند.

صالح آبادی بیان داشت: اکنون روابط بانکی و تجاری خوبی با روس ها داریم و در سفر اخیری که به این کشور داشتیم، اگزیم بانک روسیه برای ارتقای روابط با ایران ابراز تمایل کرد.

وی تاکید کرد: روسیه از ذخایر ارزی فراوان و بازار بزرگی برخوردار است و نیازمند افزایش سهم مان از این بازار هستیم.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات همچنین با اشاره به بازار قطر، تصریح کرد: این بانک آمادگی دارد تا برای هر فرد حقیقی یا حقوقی که به دنبال توسعه صادرات به این کشور عربی است، به نرخ های ترجیحی ۱۱ درصدی به اعطای تسهیلات بپردازد.

 

 

درباره نویسنده

4439مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو