از سوی طهرانچی ابلاغ شد /شیوه‌نامه دانشگاه آزاد برای تولید دانش مواجهه با چالش‌های ویروس کرونا و کاربست آن 
چاپ 

از سوی طهرانچی ابلاغ شد /شیوه‌نامه دانشگاه آزاد برای تولید دانش مواجهه با چالش‌های ویروس کرونا و کاربست آن

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شیوه‌نامه «تولید دانش مواجهه با چالش‌های حاصل از معضل جهانی کرونا ویروس و استخراج روش‌های کاربست این دانش و بررسی حکمرانی در جهان پسا کرونا» را ابلاغ کرد.

به گزارش یمین نیوز ، دکتر محمدمهدی طهرانچی بخشنامه‌ «تولید دانش مواجهه با چالش‌های حاصل از این معضل جهانی و استخراج روش‌های کاربست این دانش و بررسی حکمرانی در جهان پسا کرونا» را به رؤسای استانی دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای تابعه ابلاغ کرد.

وی در این بخشنامه تأکید کرد: ویروس کرونا خیلی سریع کشورهای مختلف جهان را به تسخیر خود درآورد و همه‌گیری ویروس کرونا پدیده‌ای نوین در عرصه جهانی است که می‌تواند پیامدهای زیادی در تدبیر امور در سطوح کلان، میانه و خرد داشته باشد.

بر اساس بندهای این بخشنامه در سطح کلان این پدیده بر نظام جهانی، کنش و واکنش‌های دولت‌ها در عرصه سیاست خارجی در سطوح جهانی، بین‌المللی و منطقه‌ای تأثیرگذار خواهد بود. در سطح میانه، این پدیده بدون شک نحوه حکمرانی دولت-ملت‌ها را در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دیگر عرصه‌ها متأثر خواهد ساخت. در سطح خرد نیز پدیده‌های این گونه، نوع نگاه فرد را به جامعه، حکومت و جهان تحت تأثیر قرار خواهد داد”.

در این بخشنامه تأکید شده است: “دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه اجتماعی و حل مسأله که توان عملیاتی خود را در راه‌اندازی طرح پایش و تدوین نظام موضوعات در قالب بیش از ۱۸ برنامه علمی جهت مأموریت محور کردن پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها جلوه‌گر کرد، این بار در صدد است با واکنش به موقع به اثرات این معضل گریبان‌گیر جامعه جهانی از نظاره‌گری به در آمده و از این فرصت برای ایجاد فرآیند گزار و انتقال به دانشگاه پاسخگو و زنده استفاده کند. در این راستا باید با جریان‌سازی، گفتمان‌سازی و شبکه‌سازی ایجاد اکوسیستم و زیست بوم دانشگاه، مقدمات رفتارسازی دانشگاه حل مسأله فراهم شود.

در بندهای این بخشنامه آمده است: “در پاسخ به این پاندمی که آثار و تبعات منحصر بفردی را جلوه‌گر شد، دانشگاه آزاد اسلامی بنا دارد با اتکا به توانایی ویژه خود در یکپارچگی توان بیش از ۲۰ هزار هیأت علمی با استفاده از روش گفتوگوهای علمی و سپس با تعمیقبخشی آن به «تولید دانش مواجهه با چالش‌های حاصل از این معضل جهانی و استخراج روش‌های کاربست این دانش و بررسی حکمرانی در جهان پسا کرونا»، به ارائه راه‌حل‌های مناسب و بومی بپردازد تا در راستای منویات مقام معظم رهبری در خصوص اساتید دانشگاه به عنوان افسران جنگ نرم و رهنمودهای معظم له در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در حوزه علم، پژوهش و تمدن‌سازی نوین اسلامی با مبنا قراردادن اصول مندرج در بخش‌های مختلف سند دانشگاه اسلامی، بتواند در نهایت به دانش کاربردی تبیین و تفهیم محیط ملی و بین‌المللی در راستای حکمرانی صالح در شرایط مذکور بپردازد.

شیوه‌نامه «تولید دانش مواجهه با چالش‌های حاصل از این معضل جهانی و استخراج روش‌های کاربست این دانش و بررسی حکمرانی در جهان پسا کرونا» با اهداف بررسی شاخص‌های حکمرانی صالح و مؤثر در جهان جدید، آینده‌پژوهی در خصوص حکمرانی صالح در جهان جدید، بررسی شاخص‌های جدید قدرت و اقتدار در جهان جدید، شناخت محیط اقدام دولت – ملتها در سطوح منطقه‌ای، بین‌المللی و جهانی، شناخت محیط ملی و شاخص‌های سیاست‌گذاری مطلوب در حوزه‌های مختلف، بررسی فرصتها و نقاط قوت جمهوری اسلامی ایران در جهان جدید در سطوح مختلف و … ابلاغ شده است”.

این شیوه‌نامه شامل موضوعاتی از جمله حوزه‌های موضوعی پیشنهادی در سطوح کلان، میانه و خرد، شیوه اندیشه‌ورزی و … است.

بر اساس این شیوه‌نامه، “تمام اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در چارچوب انجام موظفی پژوهشی اندیشه‌ها، پژوهش‌ها، ایده‌ها، افکار و پیشنهادات خود را در هر قالبی که مدنظر آنهاست، باید در دو مرحله گفت‌وگوهای علمی و کار پژوهشی و کرسی‌های نظریه‌پردازی مطرح کنند.

گفت‌وگوهای علمی در سه قالب گروه‌های گفت‌وگو، تالارهای گفت‌وگو و هسته‌های گفت‌وگوی علمی با استفاده از ظرفیت اعضای هیأت علمی و دانشجویان صورت می‌گیرد.

اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند جهت اعلان اندیشه‌های خود به تالارهای گفت‌وگو به آدرس https://cri.iau.ac.ir مراجعه کرده و نظرات و ایده‌های خود را ثبت کنند.

بر اساس بندهای این شیوه‌نامه، رؤسای هیأت‌های اندیشه‌ورز استان‌ها و مسئولین تالارها و گروه‌های گفت‌وگو موظفند با هماهنگی با ستاد مرکزی این شیوه‌نامه در پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه حداکثر تا پایان فروردین ماه سال جاری نسبت به تدقیق موضوعات تعیین شده مورد بررسی، اقدام لازم را به عمل آورند”.

در این شیوه‌نامه تأکید شده است: “پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی موظف به ایجاد کتابخانه اختصاصی در جهت بهره‌برداری در این موضوع است و هرگونه طرح عملی در کاربست دانش تولید شده در مواجهه با این ویروس که به محصول بینجامد، در چارچوب راهبری معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری توسعه خواهد یافت.

نتایج حاصل از گفت‌وگوها حداکثر در هفته اول خردادماه سال جاری از سوی پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه جمع‌بندی و جهت شروع فاز دوم به هیأت رئیسه دانشگاه گزارش خواهد شد”.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، بر اساس این شیوه‌نامه، “گفت‌وگوهای برتر به عنوان طرح پژوهشی و یا کرسی نظریه‌پردازی در مرحله دوم مورد حمایت قرار خواهد گرفت”.

درباره نویسنده

16255مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو