عرضه ۲۵ هزار خودرو در عید فطر
- جمعه, 2, خرداد,1399
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, دولت, سیاست, سیاسی, صنعت و تجارت, عناوین خبری, قضایی, مجلس
- ثبت نظر
یکی از مسائل مورد بحث در جلسه امروز کمیته خودرو، عرضه ۲۵ هزار دستگاه انواع خودرو همزمان با ایام عید سعید فطر بود که براساس آن سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با تشریح ضوابط فروش این تعداد خودرو در ایام عید سعید فطر، بر اختصاص خودرو به مصرفکنندگان واقعی و حذف تقاضایهای کاذب تاکید کرد. این اقدام میتواند بر کاهش قیمت خودرو در بازار و کاهش دلال بازی اثرگذار باشد.
به گزارش یمین نیوز به نقل از ایسنا، حسین مدرسخیابانی در جلسه امروز (جمعه) کمیتهخودرو که به منظور بررسی نحوه فروش خودرو در ایام عید سعید فطر برگزار شد، با اشاره به سیاستهای ابلاغی ریاست محترم جمهوری به وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ساماندهی بازار خودرو گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای اجرای سیاستهای دولت، برنامهریزیهای منسجمی را برای ساماندهی بازار خودرو طراحی کرده که محور اصلی آن افزایش تولید به منظور پاسخگویی بهینه به تقاضای موجود در بازار است، اما در کنار آن، با مجموعه سیاستهای تعریف شده، نظارت کافی صورت خواهد گرفت تا علاوه بر ساماندهی موضوع ثبتنام فروش و تحویل، زمینه برای عرضه مستقیم محصولات به مصرفکنندگان واقعی و حذف تقاضای کاذب از بازار خودرو نیز فراهم شود.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه براساس سیاستگذاریهای وزارت صنعت، معدن و تجارت و هماهنگیهای به عمل آمده با خودروسازان، فروش ویژه ۲۵ هزار دستگاه خودرو شامل ۱۵ هزار دستگاه خودروهای گروه صنعتی ایران خودرو و ۱۰ هزار دستگاه خودروهای تولیدی گروه خودروسازی سایپا، در ایام عید سعید فطر صورت خواهد پذیرفت؛ اظهار کرد: در این دوره از فروشهای خودروسازان، شروط محکمی برای ثبتنام کنندگان در نظر گرفته شده که بر اساس آن، ثبتنام کنندگان علاوه بر شرایط اختصاصی، نباید ظرف ۳۶ ماه گذشته هیچگونه خودرویی خریداری نکرده و پلاک فعال به نام خود داشته باشند.
وی ضمن تاکید بر سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر حذف دلالان از بازار خودرو و توجه ویژه نسبت به فروش خودرو به مصرفکنندگان واقعی تصریح کرد: پیش ثبتنام و به روز آوری اطلاعات از روز یکشنبه ۴ خردادماه به مدت ده روز ادامه خواهد داشت و در نهایت ثبت نام قطعی از طریق سایت فروش خودروسازان به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت، ضمن اینکه شرایط سختگیرانهای در ضوابط فروش و اولویتهای تحویل در نظر گرفته شده تا بتوان خودرو را تنها به مصرفکنندگان واقعی فروخت.
خریداران خودرو دیگر حق فروش وکالتی ندارند
مدرسخیابانی با بیان اینکه مراحل قرعهکشی با حضور مراجع نظارتی توسط خودروسازان صورت خواهد پذیرفت و اسامی منتخبان در این فرآیند نیز به صورت رسمی منتشر خواهد شد، گفت: ضوابط فروش به گونهای تعیین شده که به هیچ عنوان خریدار خودرو، حق فروش وکالتی را نداشته و خودروی فروخته شده نیز قابل صلح نیست؛ این در حالی است که اگر در هر یک از مراحل فروش، تکمیل وجه، تحویل خودرو و حتی هر بازه زمانی پس از تحویل خودرو مشخص شود که خریدار از ضوابط تعریف شده عدول کرده و سیستمهای نظارتی تخلفات را کشف نمایند، علاوه بر اینکه امتیاز خودرو از وی سلب خواهد شد، خودروی وی توقیف شده و مطابق با قانون با آن برخورد خواهد شد.
وی افزود: هیچگونه محدودیتی در ثبت نام بر اساس ضوابط وجود ندارد و مردم نگران نباشند، چراکه در یک هفته مهلت تعیین شده و میتوانند در مهلت مقرر، برای ثبت نامه مراجعه نمایند، اما تقدم یا تاخر ثبتنام هیچگونه تاثیری در فرآیند قرعهکشی نخواهد داشت؛ به این معنا که تحویل خودرو بر اساس قرعهکشی تصادفی و سایر ضوابطی خواهد بود که کمیته خودرو تعیین خواهد کرد.
۷ محصول سایپا و ۴ محصول ایرانخودرو وارد بازی میشوند
مدرس خیابانی اعلام کرد: هفت محصول سایپا و چهار محصول ایران خودرو در این فروش حضور خواهند داشت و با نرخ قطعی، محصولات خود را به فروش خواهند رساند؛ ضمن اینکه سند در رهن کارخانه باقی خواهد ماند و در عین حال، فروش وکالتی خودرو نیز متوقف خواهد شد که به این منظور، هماهنگیهای لازم با قوه قضاییه، دادستانی کل کشور و سازمان ثبت اسناد صورت خواهد پذیرفت. در عین حال، هر خودروی صفر کیلومتری که در فرآیند فروش تحویل مشتری میشود، حداکثر باید ظرف مدت سه ماه برای استفاده از گارانتی به خودروسازان مراجعه نماید؛ در غیر این صورت خودرو مصداق احتکار محسوب شده و برخوردهای قانونی با آن صورت میگیرد. ممکن است وزارت صنعت، معدن و تجارت در مراحل بعدی، اولویتبندیهایی را نیز برای تحویل خودرو در نظر گیرد.
حلقههای نظارتی با قدرت وارد عمل میشوند
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید براینکه علاوه بر ضوابط فروش که به صورت شفاف در زمان ثبتنام بر روی سایت خودروسازان درج شده و متقاضی باید در هر یک از مراحل، ضوابط در نظر گرفته شده برای فروش را در سامانه خوداظهاری نماید؛ گفت: به موازات فروش، حلقههای نظارتی و کنترلی بازار همچنان بدون وقفه و با قدرت بیشتری عمل خواهند کرد و اجازه تخلفات را نخواهند داد، به نحوی که پارکینگهای محل نگهداری خودروها تحت کنترل خواهند بود و متخلفان زیر ذرهبین دستگاههای نظارتی قرار خواهند داشت؛ ضمن اینکه با هماهنگی پلیس راهور ناجا، خودروهای صفر کیلومتر متعلق به خودروسازان حق خروج از کارخانه بدون نصب پلاک را ندارند و به موازات، از تردد خودروهای فاقد پلاک در معابر شهری و محورهای برون شهری نیز جلوگیری به عمل خواهد آمد.
علاوه براین رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان طی نامهای به معاون وزیر کشور و رییس سازمان همیاری شهرداریهای کشور با اشاره به تاکید رئیس جمهور و مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار کشور به منظور ساماندهی بازار خودرو، خواستار تخلیه ماشینهای صفر کیلومتر و بدون پلاک از سطح پارکینگها شده است.
طبق این نامه اعلام شده است که نگهداری خودروهای صفر کیلومتر در پارکینگهای سطح شهر ممنوع بوده و صاحبان پارکینگ ها موظفند حداکثر ظرف مدت یک هفته ضمن تماس با مالکان خودروها، پارکینگها را از خودروهای صفر کیلومتر تخلیه کنند. همچنین خودروهایی که با هدف افزایش قیمت و برهم زدن نظم و تعادل بازار، گرانفروشی و کسب منافع نامشروع در پارکینگها دپو شدهاند باید به بازار عرضه شود.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه