در نشست شورای عالی قوه قضاییه مطرح شد؛ دستورات مهم رئیس عدلیه درخصوص نحوه رسیدگی به گزارش واصل شده تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه به قوه قضاییه/ تاکیدات مؤکد رئیس دستگاه قضا درباره برخورد با سارقان خشن
- دوشنبه, 7, شهریور,1401
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, دستهبندی نشده, دولت, سیاست, سیاسی, عناوین خبری, قضایی, مجلس
- ثبت نظر
رئیس قوه قضاییه گفت: دادستان تهران شعبهای ویژه برای رسیدگی به موضوع گزارش واصل شده تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اختصاص دهد.
_ به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، امروز (دوشنبه ۷ شهریور) طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضاییه، ضمن تسلیت مجدد رحلت عالم وارسته آیتالله ناصری به محضر مقام معظم رهبری، علمای اعلام، حوزههای علمیه، مردم شریف استان اصفهان و منطقه دولتآباد این استان و آشنایان و خانواده آن عالم ربانی، یاد و خاطره شهیدان باهنر و رجایی و شهیدان قوه قضاییه آیتالله قدوسی و لاجوردی را گرامی داشت.
قدردانی رئیس دستگاه قضا از مجاهدت و تلاشهای شبانهروزی رئیس جمهور محترم و اعضای هیات دولت
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با گرامیداشت مجدد هفته دولت و قدردانی از مجاهدت و تلاش های شبانه روزی رییس جمهور محترم و اعضای هیات دولت ، به همه مسئولان قضایی در بخشهای مختلف تکلیف کرد تا همچون یک سال گذشته در راستای رفع مسائل و مشکلات کشور در بخشها و حوزههای گوناگون از جمله «رفع موانع کسب و کار» ، «ایجاد اشتغال» ، «انسداد بسترهای فسادزا»، «رفع معضلات حوزه صادرات و واردات»، «جلوگیری از تصرفات منابع طبیعی و تغییرکاربریهای غیرمجاز» و «کنترل بازار» به دولت، کمک و یاری رسانند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به در پیش بودن هشتم شهریور، روز مبارزه با تروریسم، اظهار کرد: ایران قربانی تروریسم است؛ شاید هیچ نظام و کشوری به اندازه جمهوری اسلامی ایران از ناحیه تروریسم متحمل خسارت نشده است و شخصیتهای ممتاز و برجسته زیادی در کشور و نظام ما توسط جریانهای وابسته به استکبار و نفاق ترور شدهاند؛ البته خون این شهیدان والامقام، امروز درخت جمهوری اسلامی ایران را تنومند و بارور کرده است؛ به گونهای که این نظام دیگر با هیچ اقدام ایذایی از ناحیه دشمن، متزلزل نمیشود.
رئیس دستگاه قضا در ادامه بر اهمیت تبیین و افشای هر چه بیشتر چهره جنایتکاران و تروریستها و حامیان آنها تاکید کرد و گفت: صاحبان قلم و سخن و تریبون در کشور ما و هنرمندان و تاریخنویسان ما باید بیش از آنچه تاکنون انجام شده در افشای چهره جنایتکاران و تروریستهای وابسته به استکبار جهانی و حامیان مستکبر آنها، تلاش و کوشش کنند؛ امروز باز هم شاهدیم که در کشورهای همسایه ما و در کشورهای اسلامی، گروههای تروریستی و تکفیری با حمایتهای لجستیکی و تسلیحاتی استکبار جهانی، به کشتار مردم در اجتماعات مختلف مبادرت میورزند.
رئیس عدلیه با یادآوری نقش رژیم آمریکا در ایجاد گروه تروریستی داعش، بیان داشت: امروز سرکردگان گروهکهایی که در اوایل انقلاب و در مقاطع بعدی، مردم ما را ترور میکردند، در دامن چه کسانی هستند؟ کدام کشورها از این تروریستها و جنایتکاران حمایت میکنند؟ اینها مواردی است که باید بیش از پیش مورد تبیین و تشریح قرار گیرد و ستاد حقوق بشر ما با کمک وزارت امور خارجه و سایر دستگاههای ذیربط نباید اجازه دهند جنایتهای آن گروهها به فراموشی سپرده شود.
توصیه مهم رئیس قوه قضاییه خطاب به مسئولان ستاد حقوق بشر، وزارت امور خارجه و همه هنرمندان، تاریخنویسان و صاحبان قلم و سخن به مناسبت روز مبارزه با تروریسم
وی تصریح کرد: ضرورت دارد قضایای مرتبط با اقدامات جنایتکارانه گروهکهای تروریستی علیه مردم ما، بیش از پیش برای نسل جوان تببین شود؛ چرا که کوتاهی در این امر سبب میشود بنگاههای تبلیغاتی نظام سلطه جای «جلاد» و «شهید» را عوض کنند و کسانی را که دستانشان تا مرفق به خون بیگناهان و مردم آلوده است را در مقام طلبکار بنشانند.
دستورات مهم رئیس عدلیه درخصوص نحوه رسیدگی به گزارش واصل شده تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه به قوه قضائیه
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به واصل شدن گزارش تحقیق و تفحص مجلس پیرامون فولاد مبارکه به دستگاه قضایی، مجدداً خطاب به دادستان تهران تاکید کرد که شعبه ویژهای را برای رسیدگی به این موضوع اختصاص دهد و همه جوانب قضیه مذکور با نهایت دقت، مورد بررسی قرار گیرد تا به آنچه حق و انصاف است، عمل شود.
رئیس قوه قضاییه در همین راستا گفت: پیرامون خیلی از این گزارشاتی که واصل میشود بخصوص در مواردی که خود اعضای تحقیق و تفحص تصریح دارند هنوز جمعبندی نهایی را انجام نداده و هنوز همه دفاعیات را استماع نکردهاند، بعضاً اخبار و مسائل خامی در سطح جامعه منتشر میگردد که خود متولیان تحقیق و تفحص، این اخبار را قبول ندارند؛ کمااینکه در مورد اخیر مرتبط با فولاد مبارکه نیز برخی نمایندگان مجلس توضیحاتی را ارائه کردند؛ لذا ضرورت دارد گزارش تحقیق و تفحص اخیر مجلس هر چه سریعتر و در نهایت دقت و انصاف و رعایت ضوابط قانونی مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد و آن مقدار که مطابق با حق و حقیقت است به صورت مستدل و متقن به مردم اعلام شود و آن مقداری دیگر نیز که برخلاف واقع است و ذهنیت هایی را ایجاد کرده، برای مردم تبیین شود.
تاکیدات مؤکد رئیس قوه قضاییه درخصوص برخورد با سارقان خشن
رئیس دستگاه قضا در ادامه جلسه امروز با قدردانی از دادستان کل کشور به سبب تشکیل جلسه «بررسی راهکارهای برخورد با مجرمان جرائم خشن و سارقان مسلح» با حضور مسئولان فراجا و متولیان سایر بخشهای ذیصلاح، بر ضرورت شکل عملیاتی به خود گرفتن این قبیل جلسات تاکید کرد و اظهار داشت: در حال حاضر اولویت اصلی، شناسایی و دستگیری سریع سارقان خشن است؛ این افراد باید بدانند که جامعه ما جای ایجاد ناامنی نیست؛ بر همین اساس، ضابطین و نیروی انتظامی برای شناسایی و دستگیری هر چه سریعتر مرتکبان جرائم خشن، تیمهای ویژه تشکیل دهند؛ آنها میتوانند در صورت لزوم از دستگاه امنیتی نیز در راستای شناسایی این افراد استفاده کنند.
قاضیالقضات خطاب به مسئولان ذیربط قضایی نیز تاکید کرد: مطابق با ضوابط قانونی، هر چه سریعتر به پروندههای جرائم و سرقتهای خشن رسیدگی کنید و برای سارقان خشن، وفق مقررات قانونی، مجازاتهای بازدارنده درنظربگیرید تا عبرتی برای دیگران برای عدم تکرار این قبیل مسائل باشد.
رئیس عدلیه همچنین تاکید کرد: دادگاههای برخی از این افراد شرور و باسابقه باید به نحوی برگزار شود که مردم مطلع شوند و از این طریق بازدارندگی بیشتری در جامعه ایجاد شود.
در بخش دوم جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از دستگیری سرکرده یک باند جعل و کلاهبرداری که با جعل احکام و تنظیم مکاتبات جعلی اقدام به کلاهبرداری از افراد مختلف میکردند خبر داد و گفت: روند شناسایی سایر اعضای این باند که ۳۶۰ پرونده شکایت از آنها وجود دارد نیز در حال انجام است.
حجتالاسلام والمسلمین رحیمی معاون قضایی قوه قضاییه نیز در ادامه جلسه با اشاره به صرفنظر کردن اولیاء دم از ۶۷۹ مورد قصاص نفس طی سال گذشته در نتیجه حصول سازش در نتیجه تلاش های خیرین و دستگاه قضایی، اظهار کرد: طی ۴ ماهه نخست سال جاری نیز از ۲۴۵ مورد اجرای حکم قصاص صرفنظر شده است.
وی با اشاره به عواقب و تبعات سوء در دسترس بودن سلاح سرد در سطح جامعه گفت: در نتیجه یکی از آسیبشناسیهای معاونت قضایی قوه قضاییه در میان ۲۳۰ پرونده موضوع قصاص نفس سال ۱۴۰۱، مشخص شد که آلت قتاله در ۱۰۱ مورد از این پروندهها سلاح سرد بوده است؛ نکته حائز اهمیت در این میان آن بود که در تعداد قابل توجهی از این پروندهها، قاتل و مقتول همدیگر را نمیشناختند و اختلافات قبلی و سابق نیز در میان آنها وجود نداشت و تنها یک مشاجره آنی منجر به قتل شده بود.
معاون قضایی قوه قضاییه با بیان اینکه در زمینه خلع سلاحهای سرد از جامعه، علیرغم برخی نواقص قانونی، شاهد وجود قوانین و مقررات خوب و مناسبی هستیم که متاسفانه در اجرای آنها غفلت صورت گرفته است، تصریح کرد: قانون مجازات اسلامی در خصوص جُرم حمل قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس و همچنین ممنوعیت واردات، تولید و عرضه این سلاحهای سرد صراحت لازم دارد اما با این وجود شاهد هستیم که فروش این ادوات از سوی برخی مغازهها هستیم؛ طبق قانون مجازات اسلامی، مغازهای که سلاح سرد میفروشد، علاوه بر پروانه کسب باید دارای مجوز قانونی از سوی نیروی انتظامی برای فروش این ادوات باشد که هم اکنون این موضوع به درستی اجرا نمی گردد.
صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز در این جلسه از تشکیل یک قرارگاه ویژه برای مقابله سریع، قاطعانه و قانونی با سارقان مسلح، زورگیرها و افراد شروری که امنیت جامعه را سلب میکنند خبر داد و گفت: جلسات این قرارگاه به صورت مستمر در دادسرای تهران در حال برگزاری است؛ ضمن آنکه ۲ شعبه دادسرای ویژه سرقتهای مسلحانه را نیز به این امر اختصاص دادهایم.
وی همچنین گفت: با تلاش و زحمات شبانهروزی و پس از پیگیریهای به عمل آمده، قرار مجرمیت و کیفرخواست سارق مسلح بزرگراه نیایش با اتهام «محاربه» صادر و این پرونده امروز به دادگاه ارسال شد.
کاظمیفرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در این جلسه اظهار کرد: در راستای تحقق شعار سال، اجرای سند تحول قضایی و تسهیل و تسریع در فرآیند رسیدگی به پروندهها، نرمافزار «تبدیل گفتار به متن» از هفته قوه قضاییه سال جاری در اختیار کلیه دادگستریهای و بخشهای ستادی دستگاه قضا قرار گرفت.
وی «تسریع در تایپ اوراق و مکاتبات قضایی» و «جلوگیری از خروج اوراق پروندهها از مراجع و محاکم قضایی» را از جمله مزایای بکارگیری نرم افزار تبدیل گفتار به متن در واحدهای قضایی دانست و گفت: فناوری به کار رفته در این نرمافزار که توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان کشور تولید شده، کاملا بومی است.
جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نیز در این جلسه با اشاره به دستور دو هفته پیش رئیس عدلیه جهت آسیبشناسی یکی از پروندههای مرتبط با کلاهبرداری شبکهای، به ارائه گزارشی در این زمینه پرداخت.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه