کنعانی: روابط‌مان با چین در حال گسترش است/ حمایت‌های خارجی کمکی به شنیدن صدای معترضان نمی‌کند  
چاپ 

کنعانی: روابط‌مان با چین در حال گسترش است/ حمایت‌های خارجی کمکی به شنیدن صدای معترضان نمی‌کند 

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ما به همکاری‌های منطقه‌ای مبتنی بر اصول و منافع مشترک و همچنین سیاست همسایگی پایبند هستیم .

به گزارش یمین نیوز به نقل از ایسنا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در آغاز نشست خبری این هفته خود با خبرنگاران داخلی و خارجی به مبارزات ارزشمند سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و دیگر شهدا در مسیر مقاومت علیه توطئه‌ها و سلطه بین‌الملل در منطقه و تروریسم داعشی اشاره کرد.

کنعانی همچنین در این نشست بار دیگر با انتقاد از موضع‌گیری برخی از مقامات غربی در مورد تحولات و ناآرامی های اخیر در ایران گفت: لیست تحریمی جدیدی را امروز مرتبط با اتحادیه اروپا ، برخی از شخصیت های اتحادیه اروپا و همچنین تحریم‌هایی را در مورد برخی از نهادهای انگلستان و برخی از شخصیت‌ها و مقامات این کشور اعلام و اعمال می‌کنیم .

وی ادامه داد: مداخله در امور داخلی ایران بدون واکنش نمی‌ماند و ایران تحت تأثیر برخی از تهدیدها و فشارهایی که با هدف اخذ امتیاز از تهران صورت می‌گیرد، قرار نمی‌گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه  در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که به تازگی دادگاه بلژیک اجرای توافق صورت گرفته بین ایران و این کشور را برای مبادله زندانیان به حالت تعلیق در آورده، موضع جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط چیست؟ اظهار کرد: متاسفیم که با یک نگاه سیاسی موضوعات مرتبط با همکاری‌های قضایی دو کشور تحت تاثیر قرار گرفته است. این یک همکاری و توافق قضایی بین دو کشور بود و می‌توانست یک اقدام سازنده بین ایران و بلژیک باشد. متاسفانه این اقدام براساس نگاه سیاسی صورت گرفته و این نگاه سیاسی باعث می‌شود که احیانا اجرای موافقت‌نامه‌ای که براساس نگاه جهت کمک به شهروندان دو کشور منعقد شده با تعلیق مواجه شود. این اقدام و چنین نگاهی سازنده نیست. این اقدام با نگاه کشور مورد اشاره و ادعاهایی که این کشور در مورد حقوق بشر مطرح می‌کند نیز همخوانی و هم‌راستایی ندارد.

کنعانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با شعارنویسی انجام شده بر روی دیوار سفارتخانه انگلیس در تهران و همچنین اقدامی که علیه سفارت ایران در انگیس چند روز قبل‌تر از آن انجام شده بود، تصریح کرد: براساس کنوانسیون بین‌المللی ژنو و همچنین وین سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های دیپلماتیک در کشورهای پذیرنده واجد حراست هستند. باید حفاظت و مصونیت شوند نباید به آنها تعرضی صورت بگیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با تاکید بر این‌که جمهوری اسلامی ایران پایبند این اصول است و به مسئولیت خود عمل می‌کند، اظهار کرد: ما بارها از کشورهای پذیرنده خواسته‌ایم که به مسئولیت‌های خود در این زمینه عمل کنند. ما نقض مصونیت سفارتخانه‌ها، دیپلمات‌ها و اماکن دیپلماتیک را نمی‌پذیریم و خود به این اصول و قوانین بین‌المللی در این ارتباط پایبند هستیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که برخی رسانه‌ها مدعی شده‌اند که ایران درخواست مستشار نظامی از روسیه کرده است، گفت: همانطور که بارها گفته‌ام همکاری ایران با روسیه براساس منافع مشترک در زمینه‌های مختلف در حال گسترش است. همکاری‌های دفاعی روسیه و ایران نیز بخشی از همکاری‌های سازنده دو کشور در چارچوب منافع دو کشور است و علیه هیچ کشور ثالثی نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار پرسش کننده مبنی بر این‌که این رسانه ها اعلام کردند که ایران این مستشاران را برای سرکوب اعتراضات در ایران و دادن آموزش‌های لازم در این زمینه درخواست کرده است، گفت: این حرف‌های سیاسی رسانه‌های معلوم‌الحال است و توجهی به آن نباید بشود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاراندر پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که به نظر می‌رسد موضع ایران در ارتباط با چین و بیانیه مشترکی که با شورای همکاری خلیج فارس به امضا رسانده موضع نرمی بوده و اقدام قاطعی در برابر این اقدام چین و مطالب مطرح شده در آن بیانیه علیه ایران صورت نگرفته است و از دیگر سو روابط ایران با چین را در بستر این تحولات را چه طور ارزیابی می‌کنید؟ اظهار کرد: رابطه ایران با کشور چین در سایه وجود اراده سیاسی دو کشور مبتنی بر منافع و مسائل مشترک در حال گسترش است و در همین چارچوب امروز میزبان هیات عالی رتبه سیاسی و اقتصادی از چین در ایران خواهیم بود که این سفر با هدف گسترش مناسبات دو کشور انجام شده است.

وی با تاکید بر این‌که نگاه ما در ارتباط با چین، نگاه ما در مسیر توسعه مناسبات دو کشور است و آیا این هدف مشترک تهران – پکن است، ادامه داد: همانطور که پیش از این گفتم در ارتباط با موضوعات منافع اساسی ایران و تمامیت ارضی کشور با هیچ طرفی مصالحه نمی‌کنیم و نسبت به ادعاها و مسائل منتشر شده در این زمینه واکنش جدی نشان می‌دهیم و از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک برای پیشبرد منافع دو کشور استفاده می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه خطاب به خبرنگار پرسش کننده ادامه داد: در ارتباط با موضوع مطرح شده از سوی شما موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران را اعلام کردیم. وزارت امور خارجه بلافاصله وارد عمل شد سفیر چین در ایران را خواستیم و اعتراض خود را بیان کردیم. یادداشت اعتراضی دادیم در این زمینه جمهوری اسلامی ایران با جدیت عمل کرد و مواضع خود را بیان کرد.

کنعانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که سفر اخیر وزیر خارجه به بوسنی مورد استقبال افکار عمومی این کشور قرار گرفت ولی برخی از رسانه‌های بوسنی به این سفر انتقاد کردند و برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از دیپلماسی عمومی جهت گسترش مناسبات با مردم بوسنی چیست؟ تصریح کرد: ارتباط با کشورهای حوزه بالکان از جمله بوسنی جزو اولویت‌های ایران در عرصه سیاست خارجی است.

وی با بیان این‌که سفر آقای امیرعبداللهیان به بوسنی در راستای دعوت صورت گرفته از سوی مقامات این کشور و در راستای گسترش مناسبات دو کشور صورت گرفته بود، گفت: افکار عمومی کشورها نیز به طور معمول در سفرهای دوجانبه در جریان موضوعات دوجانبه قرار می‌گیرد. البته ممکن است برخی از رسانه‌ها با انگیزه‌های سیاسی و در حوزه‌هایی تلاش کنند که افکار عمومی را نسبت به روابط دو جانبه متاثر کنند و یا نگاه مقامات کشورها را در این حوزه تحت تاثیر قرار دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با بیان این‌که نگاه ما توسعه مناسبات با کشورهای حوزه بالکان است، تصریح کرد: در کنار توسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی و تجاری، توسعه مناسبات فرهنگی و مردمی با کشورهای بالکان موضوع مورد توجه ماست و جزو اهداف و برنامه‌های ماست و مورد توجه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

کنعانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در ارتباط با واکنش برخی از مقامات کشورها در ارتباط با احکام اخیر اجرا شده در ایران در مورد بازداشت شدگان در جریان تحولات اخیر ایران تصریح کرد: همانطور که بارها گفته‌ایم مداخلات برخی از کشورها در امور داخلی ایران غیرقانونی و غیرسازنده است و ما این دست کشورها را ارجاع می‌دهیم به عملکرد خود این کشورها در نوع مواجه با معترضین در داخل این کشورها. کسانی که در مواجهه با معترضین در داخل کشورهایشان متوسل به خشونت می‌شوند حق ندارند در مورد اجرائیات قانون در ایران به منظور ایجاد آرامش و تامین امنیت مردم نظر دهند و رفتار مداخله جویانه داشته باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار سی بی اس آمریکا مبنی بر این‌که امروز حکم اعدام یکی دیگر از بازداشت شدگان اخیر در جریان تحولات داخلی ایران اجرا شد. نگاه شما به این موضوع چیست و آیا ایران به عواقب این موضوع با توجه به واکنش‌های بین‌المللی توجه دارد و نگاه ایران به این واکنش‌ها چه خواهد بود؟ خطاب به خبرنگار سوال کننده پاسخ داد: در مورد مسائل داخلی ایران مقامات ذیربط در داخل کشور مواضع خود را اعلام کرده‌اند آنچه که مربوط به وزارت خارجه و تحولات جاری است ما بارها اعلام کرده‌ایم که ایران حق اعتراض مسالمت‌آمیز براساس قوانین داخلی کشور را به رسمیت می‌شناسد. اعتراض در ایران آزاد است و تمام شهروندان می‌توانند مبتنی بر قوانین داخلی کشور حرف‌ها و خواسته‌های خود و حتی اعتراضات‌شان را به گوش مسئولان برسانند و از آنها پاسخ بخواهند.

وی ادامه داد: در همین چارچوب ما بارها اعلام کرده‌ایم که مداخلات برخی کشورها در امور داخلی ایران غیرسازنده و غیرقانونی است و کمک کننده نیست. بارها این کشورها در مورد مسائلی موضع‌گیری کرده‌اند که ایران اعلام کرده در حال بررسی آنهاست و آنها به نوعی پیش داوری کرده‌اند. تهران این پیش داوری‌ها و مداخلات را سازنده نمی‌داند ما بارها تاکید کرده‌ایم اعتراض براساس قوانین امری قانونی است ولی اغتشاشات غیرسازنده است و حمایت طرف‌های خارجی از اغتشاشات کمکی به شنیدن صدای معترضان نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این نشست در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با نشست چهارجانبه ایران، پاکستان، افغانستان و کمیساریای عالی پناهندگان در تهران در ارتباط با وضعیت مهاجران افغانستانی اظهار کرد: همانطور که بارها اعلام کرده‌ایم موضوعات افغانستان از موضوعات بسیار مهم مورد توجه ایران است. ما در چارچوب دو جانبه در خصوص کمک به توسعه ثبات و امنیت در این کشور همسایه و شرایط بهتر به ویژه برای شهروندان افغانستان تلاش‌های حداکثری را سالیان گذشته و بعد از خروج نظامی آمریکا از افغانستان داشته‌ایم و به تلاش‌های خود در این زمینه ادامه خواهیم داد و از سازوکارهای منطقه‌ای چند جانبه و بین‌المللی در راستای کمک به ثبات و امنیت در افغانستان و ایجاد شرایط بهتر برای مردم این کشور حمایت کرده‌ایم و در آنها حضور جدی و موثر داشته‌ایم.

کنعانی در ادامه پاسخ به این سوال که از سوی یک خبرنگار افغانستانی پرسیده شده بود، گفت: نشست مزبور بر مبنای نگاه ایران در مسیر کمک به صلح و ثبات در افغانستان و ایجاد شرایط بهتر برای مردم این کشور و همچنین توجه به موضوع آوارگان و پناهجویان افغانستانی، نشست مهمی است ما بارها تاکید کرده‌ایم که جامعه بین‌المللی در ارتباط با موضوع افغانستان و پناهندگان و آوارگان این کشور مسئولیت دارند و باید از حداکثر ظرفیت‌های بین‌المللی برای کمک به مردم افغانستان استفاده شود به نحوی که بتواند مهاجران افغانستانی با امنیت خاطر به کشورشان بازگردند و در کشورهایی که امکان بازگشت ندارند مهاجران افغانستانی شرایط بهتری برای زندگی داشته باشند و از حداقل مزایای لازم برای زندگی برخوردار باشند.

وی با بیان این‌که ایران پذیرای میلیون‌ها شهروند افغانستانی است و جمهوری اسلامی ایران با نگاه بر اصول و حق همسایگی و ناظر بر نگاه انسانی از ارائه حداکثر خدمات به برادران و خواهران افغانستانی خود دریغ نکرده و خدمات آموزشی، بهداشتی، معیشتی و … به آنها ارائه کرده است، تصریح کرد: حضور ما در تشکل‌های منطقه‌ای در همین راستاست که از پتانسیل‌های منطقه‌ای و بین‌المللی استفاده شود که شرایط بهتری برای این عزیزان فراهم شود و شرایط در افغانستان به نحوی پیش برود که این عزیزان بتوانند در شرایط مناسب و در صلح و امنیت به کشورشان بازگردند.

کنعانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد نشست اخیر شورای همکاری خلیج فارس و بیانیه صادر شده در آن علیه ایران اظهار کرد: تکرار مواضع غیرسازنده که در پایان نشست‌هایی از این دست انجام می‌شود هیچ کمکی به مناسبات دوجانبه و همکاری‌های سازنده‌ منطقه‌ای نخواهد کرد. ما بارها دیدگاه‌ها و مواضع خود را به کشورهای شرکت‌کننده در این نشست‌ها اعلام کرده‌ایم مواضع رسمی خود را بیان کرده‌ایم و از طریق سفارتخانه‌های خود دیدگاه‌های انتقادی و اعتراضی خود را به این دست از کشورها منتقل کردیم.

وی اضافه کرد: بارها در مذاکرات دیپلماتیک از سوی تعداد قابل توجهی از کشورهای شرکت‌کننده در اینگونه نشست‌ها به ما گفته شده که مواضعی که در این نشست‌ها به عنوان بیانیه منتشر می‌شود غالبا مواضعی است که از سوی یک کشور خاص مطرح و مکتوب می‌شود و در فضای اجلاس به عنوان خروجی نشست بیان می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ادامه داد: ایران با تعداد قابل توجهی از کشورهایی که دراین نشست‌ها حضور دارند مناسبات خوب دوجانبه و روابط در سطح سفیر دارد. مشورت‌های سیاسی با این کشورها انجام می‌شود و همکاری‌های خوبی در حوزه‌های تجاری، اقتصادی و سیاسی بین ایران و این کشورها در جریان است.

کنعانی در همین ارتباط بار دیگر تصریح کرد: ایران بارها انتقاد و اعتراض خود در مورد این بیانیه‌ها را اعلام و مطرح کرده است ما تاکید بر این داریم که توسل به این بیانیه‌های تکراری کمک‌کننده به منطقه، همکاری‌های چند جانبه و سازنده منطقه‌ای نمی‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با بیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس تاکید کرد: در مورد این موضوع ما به عنوان دستگاه دیپلماسی کشور مواضع و دیدگاه‌های رسمی خود را به تفصیل بیان کردیم و به اطلاع افکار عمومی رساندیم.

وی با بیان اینکه ما اتهامات بی اساس مندرج در این بیانیه را مردود دانسته و این اتهامات را محکوم می‌کنیم، اظهار کرد: در خصوص موضوعات مرتبط با برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشورمان یک بار دیگر مطالب مندرج در این بیانیه را مردود اعلام می‌کنیم. اینکه عده‌ای در منطقه با نادیده گرفتن پایبندی ایران به برجام و قوانین بین‌المللی نسبت به اقدامات مشروع و قانونی ایران نکاتی را در این بیانیه اعلام کرده‌اند بار دیگر مردود می‌دانیم و این نوع موضع گیری‌ها را محکوم می‌کنیم. همانطور که بارها گفته‌ایم ایران به امنیت درونزای منطقه‌ای مبتنی بر رعایت هنجارهای بین‌المللی و عدم مداخله خارجی در امور منطقه تاکید می‌کند. تاکید می‌کنیم که جزایر سه گانه جزء لاینفک و ابدی تمامیت ارضی ایران است و طرح برخی ادعاها در خصوص این جزایر را دخالت در امور داخلی و قلمرو سرزمینی کشورمان می‌دانیم و همانطور که وزیر خارجه مطرح کردند چنین ادعاهایی از سوی هر طرفی که مطرح شود از سوی ایران محکوم می‌شود و ما در مورد حفظ تمامیت ارضی کشورمان با کسی تعارف نداریم.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: مذاکرات رفع تحریم‌های غیر قانونی اعمال شده علیه ایران منحصر به موضوع هسته‌ای ایران است و طرف‌های مذاکره کننده هم طرف‌های شناخته شده و مشخصی هستند و ما ادامه همین مسیر را مسیر قابل قبولی می‌دانیم و آمادگی داریم همین مسیر را ادامه دهیم.

سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اینکه ما هیچ ادعایی را در مورد تمامیت ارضی کشورمان نمی‌پذیریم و به کسی اجازه نمی‌دهیم که در مورد امور داخلی و تمامیت ارضی و سرزمینی ایران ادعاهایی را مطرح کند، در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این زمینه، ادامه داد: ما در خصوص موضوعات منطقه‌ای به سیاست حسن همسایگی مبتنی بر همکاری و منافع مشترک پایبند هستیم و از هر گونه ابتکار در این زمینه حمایت می‌کنیم. ما دخالت در امور داخلی ایران را نمی‌پذیریم، محکوم می‌کنیم و به کسی نیز اجازه نمی‌دهیم که در این زمینه دخالت کند.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال دیگری در مورد قطع دسترسی به شبکه پرس تی وی از ماهواره یوتل ست، با بیان اینکه این شبکه تلویزیونی بارها و بارها در طول سالیان گذشته به شکل‌های مختلف مورد تحریم قرار گرفته و از نظر فنی شرایط به نحوی پیشرفته که این شبکه نتواند به عنوان رسانه آزاد و شناخته شده امکان فعالیت آزاد رسانه‌ای داشته باشد تصریح کرد: گردش آزاد اطلاعات شعاری است که از سوی کشورهای غربی که اقدام به تحریم این شبکه کرده‌اند مطرح شده است و آنها با همین شعار بهترین شرایط را برای فعالیت شبکه‌هایی فراهم آوردند که نوع رفتار و اقدام آنها تروریستی است و در مقابل اقداماتی را علیه پرس تی وی انجام داده‌اند که این شبکه نتواند به راحتی و به عنوان یک رسانه آزاد فعالیت کند. این اقدام آنها کاملا متعارض با شعاری است که از سوی این کشورهای مدعی مطرح می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه شبکه پرس تی وی از نظر سیاست رسانه‌ای باید این امکان را داشته باشد که آزادانه و شفاف عمل کند، گفت: در همین چارچوب تحریم‌های اعلام شده علیه این شبکه غیر مسئولانه، سیاسی و با هدف ایجاد ممانعت از رسیدن صدای ملت ایران صورت گرفته است. این اقدام کاملا سیاسی است و خلاف مقررات گردش آزاد رسانه که بارها از سوی کشورهای غربی مطرح شده انجام شده است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال یک خبرنگار روسی در ارتباط با اخبار و ادعاهای مطرح شده در مورد خرید موشک‌های بالستیک توسط روسیه از ایران و همچنین استفاده از سلاح‌های ایرانی در بحران اوکراین، اظهار کرد: ایران بارها دیدگاه و مواضع خود را در ارتباط با این ادعاها در سطوح مختلف اعلام کرده است. ما یک طرف جنگ در اوکراین نیستیم و بارها اعلام کرده‌ایم که راهکار این بحران انجام گفت‌وگوی سیاسی است.

کنعانی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که به هیچ طرفی در جنگ و بحران اوکراین کمک تسلیحاتی و نظامی نکرده است، ادامه داد: ایران همواره تلاش کرده که از مناسبات و توانمندی‌های خود برای کمک به دو کشور برای رسیدن به راهکار سیاسی جهت حل بحران استفاده کند و در این زمینه آمادگی خود را اعلام کرده و تلاش می‌کند مطرح کردن این ادعاها علیه ایران و استمرار آنها با انگیزه‌ها و اهداف سیاسی صورت می‌گیرد و از سوی کشورهایی انجام می‌شود که خود اقدام به ارسال سلاح به یک طرف این جنگ و بحران می‌کند. ما طرح این ادعاها را با انگیزه‌های سیاسی و با هدف سرپوش گذاشتن بر اقدامات این کشورها می‌دانیم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه کشورهای اتحادیه اروپا قصد دارند تحریم‌های جدیدی را علیه ایران بخاطر مسائل داخلی کشور و همچنین ادعاهای مطرح شده مبنی بر کمک ایران به روسیه در جنگ اوکراین اعمال کنند و نظر ایران در این ارتباط چیست؟ تصریح کرد: انجام تحریم اقدام غیر قانونی است که از سوی تعداد مشخصی از کشورها از جمله آمریکا و اتحادیه اروپا صورت می‌گیرد و همانطور که در این نشست اعلام کردم در واکنش به اقدام غیر سازنده و مداخله جویانه این کشورها در امور داخلی ایران ما امروز فهرست جدید تحریمی خود را اعلام و اعمال خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست، در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تاثیر بیانیه اخیر مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس بر اجرای توافق ۲۵ ساله بین تهران و پکن گفت: در ارتباط با این بیانیه ما موضع گیری کردیم. موضع ما به صورت گویا و شفاف مطرح شده است. در مورد برنامه جامع همکاری بلند مدت ۲۵ ساله بین ایران و چین ما آن را به عنوان یک نقشه راه جهت گسترش همکاری‌های دو کشور می‌دانیم و اجرای آن مورد اهتمام دو کشور است و همانطور که گفتم امروز هیاتی از چین به تهران می‌آید و یکی از مسائل مورد بحث در این سفر موضوع اجرای این برنامه است.

این دیپلمات ارشد ایرانی، تصریح کرد: منافع مشترک ایران و چین اقتضا می‌کند که همکاری‌های خوب و سازنده دو کشور مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک ادامه پیدا کند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد دخالت‌های برخی از کشورهای غربی در امور داخلی ایران با توجه به تحولات اخیر در کشور با محکوم کردن این دخالت‌ها تاکید کرد: مداخله در امور داخلی ایران بدون واکنش نمی‌ماند و ایران تحت تاثیر این فشارها و تهدیدهای سیاسی که با هدف اخذ امتیاز از تهران انجام می‌شود قرار نمی‌گیرد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر ایران تحت فشارهای آمریکا از کمیسیون مقام زن سازمان ملل اخراج شود چه اقدامی انجام خواهد داد، گفت: جلسه گذشته در این ارتباط به تفصیل صحبت کردم. همانطور که اشاره کردم ایران با رای کشورهای عضو به عضویت کمیسیون مقام زن سازمان ملل درآمده است و اقدامی که آمریکا در پی انجام آن است اقدامی سیاسی است. ما اطلاع داریم که این رویکرد دولت آمریکا با مخالفت جدی قابل توجهی از کشورهای عضو این کمیسیون روبرو شده است و آمریکا با استفاده از رویکردها و فشارهای سیاسی و غیر سیاسی در راستای جلب موافقت این کشورها تلاش می‌کند. اگر چنین اقدامی صورت بگیرد این موضوع مخالف روح حاکم با چنین تشکل‌هایی است و همچنین بر خلاف ادعاهای مطرح شده از سوی آمریکا در ارتباط با مسئله حقوق زنان است. این کشور که مدعی حقوق زنان در ایران است در یک تلاش غیر سازنده می‌خواهد ایران را از یک ساز و کار بین‌المللی خارج کند و همانطور که پیش از این گفته‌ام این اقدام آمریکا اگر محقق شود یک اقدام کاملا سیاسی و مغایر با روح تشکیل چنین ساز و کارهایی است.

وی با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها به دروغ می‌گویند که مدافع حقوق زنان در ایران هستند، گفت: آمریکا در طول این سالیان تحریم‌های زیادی به صورت یکجانبه علیه ملت ایران اعمال کرده است که زنان و کودکان ایرانی نیز از این تحریم‌ها متاثر شده‌اند. آمریکا بعد از خروج از برجام صدها تحریم یکجانبه علیه ایران اعمال کرده است. این اقدامات و تحریم‌ها با شعار دفاع از حقوق زنان در ایران چه سنخیتی دارد.

وی همچنین با اشاره به وضعیت زنان در آمریکا و وضعیت زندان‌های این کشور بر اساس گزارش رسانه‌ها و اخبار منتشر شده، گفت: آمریکا به جای مداخله در امور داخلی دیگر کشورها به وضعیت داخلی خود توجه داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی با اشاره به فرا رسیدن سالگرد پیروزی بر گروه تروریستی داعش،اظهار کرد: لازم می دانم که به مناسبت فرا رسیدن چنین روزی از قهرمانان بزرگ مدافع حرم و حریم الله در عراق و سوریه و در منطقه یاد کنم. از رشادت‌ها و مبارزات ارزشمند سردار مبارزه با تروریسم سردار شهید سلیمانی و یار دیرین ایشان شهید ابومهدی المهندس و همه رزمندگانی که در مسیر مقاومت و مبارزه با تروریسم و گروه تروریستی داعش جان خود را تقدیم کردند. این عزیزان با ایثارگری خود توانستند که این گروه تروریستی را در منطقه نابود کنند و مانع موفق شدن نظام سلطه بین‌المللی در ایجاد ترتیبات جدید سیاسی و امنیتی در منطقه با حمایت ابزاری از گروه تروریستی بدنامی همچون داعش شوند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پایان این نشست در پاسخ به خبرنگاری که بر ضرورت تهیه پرونده جنائی علیه دولت انگلیس بخاطر اقداماتش علیه ملت ایران از جمله ایجاد قحطی در ایران و همچنین دیگر اقداماتش علیه مردم ایران تاکید داشت و تصریح کرد: سابقه اقدامات ضد حقوق بشری دولت انگلیس نسبت به ملت ایران صرفا محدود به سال‌های جدید و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیست. در سابقه رفتاری و عملکردی دولت انگلستان حجم مبسوطی از اقدامات سیاسی، امنیتی و اقتصادی و ضد مردمی علیه ملت ایران وجود دارد و اینها همه در تاریخ مناسبات دو کشور ثبت شده است.

کنعانی با بیان اینکه حافظه تاریخی ملت ایران این موضوعات را فراموش نکرده و نخواهد کرد، گفت: قطعا مطالبات ملی ایران از دولت انگلیس لیست بلند بالایی است و اگر جای مطالبه و سوال پرسیدن باشد این جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران هستند که باید همواره طرف انگلیسی را در مقام پاسخگویی بنشاند و درباره این همه اقدامات انگلیس علیه ملت ایران از آن سوال و مطالبه کنند.

درباره نویسنده

16280مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو