مشارکت حداکثری، انتخاب اصلح؛ انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
- جمعه, 8, تیر,1403
- اقتصاد خرد, اقتصاد شهری, اقتصاد کلان, اقتصادی, دولت, سایر حوزه ها, سیاست, سیاسی, عناوین خبری, قضایی, مجلس
- ثبت نظر
فرآیند برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از ساعت ۸ صبح امروز؛ جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ با ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر واجد شرایط رای دادن در داخل و خارج کشور آغاز شد.
به گزارش یمین نیوز به نقل از ایسنا، انتخابات زودهنگام چهاردهمین دوره ریاست جمهوری – به دلیل شهادت آیتالله رئیسی در سومین سال ریاست جمهوری به دلیل سانحه بالگرد در حین خدمت – از ساعت ۸ صبح جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ در سراسر کشور و خارج کشور برای رای به کاندیداهای تایید شده این دوره؛ مسعود پزشکیان- فرزند محمد علی- شناسه نامزد۲۲ ، مصطفی پورمحمدی- فرزند حسین- شناسه نامزد ۳۳ ، سعید جلیلی- فرزند محمدحسن- شناسه نامزد۴۴ ، محمدباقر قالیباف- فرزند حسین- شناسه نامزد ۷۷ با دستور وزیر کشور در ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه اخذ رای در داخل و ۳۴۴ شعبه در خارج آغاز شد و تا ساعت ۱۸ ادامه خواهد داشت. وزیر کشور این اختیار را دارد که در صورت صلاحدید زمان رایگیری را تمدید کند.
برای رای دادن، به همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی نیاز است. در این دوره از انتخابات، درج مهر بر شناسنامه حذف شده است.
کلیه افرادی که تابعیت ایرانی دارند و سن آنها « ۱۸ » سال تمام باشد یعنی « متولدین روز ۸ تیرماه ۱۳۸۵ و قبل از آن » میتوانند با ارائه اصل شناسنامه و یا کارت ملی خود در انتخابات شرکت کنند. رای دهندگان خارج از کشور میتوانند با ارائه گذرنامه معتبر رای دهند. به منظور تسریع در احراز هویت رای دهندگان، ارائه کارت ملی برای دارندگان شناسنامههای قدیمی، الزامی است.
احمد وحیدی وزیر کشور با دستور آغاز فرآیند رایگیری و با دعوت از مردم برای حضور در پای صندوقهای رای از ابتدای روز گفت: خاطرنشان کرد: انتخابات مظهر مردم سالاری، عزت، شوکت و اقتدار است و نشان رشد و بالندگی ملت ایران است و مساله بسیار حساس و مهم است. انتخابات در کمال سلامت و امنیت برگزار میشود.
برای ۴۶ هزار و ۸۹۴ نفر از نمایندگان نامزدها برای حضور در شعب اخذ رأی در این دوره از انتخابات کارت صادر شده است.
حضرت آیتالله خامنهای در اولین دقایق آغاز رأیگیری «چهاردهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری»، با حضور در محل صندوق سیار ۱۱۰ در حسینیهی امام خمینی (رحمهالله)، رأی خود را به صندوق انداختند.
ایشان در بیاناتی تاکید کردند: توصیه می کنیم مردم عزیز ما رای دادن و و شرکت کنند.حضور در این آزمون مهم سیاسی را جدی بگیرند.
بیش از ۲۰۰ خبرنگار رسانههای داخلی و خارجی، از جمله خبرنگاران رسانههای آمریکا، چین، روسیه، آلمان، اسپانیا، انگلیس، افغانستان، اتریش، ترکیه، کویت، هلند، امارات، ایتالیا، عراق، یمن، ژاپن، فرانسه، فیلیپین، لبنان، قطر، عمان، استرالیا، سوئد، دانمارک، هند، کره جنوبی و … این برنامه را پوشش دادند.
مصطفی پورمحمدی در حسینیه ارشاد تهران ، محمد باقر قالیباف با حضور در حرم عبدالعظیم، سعید جلیلی در مسجد امام حسن مجتبی (ع) در مشیریه تهران و مسعود پزشکیان با حضور در بیمارستان فیروز آبادی رای خود را به صندوق انداختند.
*** حاشیهنگاریهای خبرنگاران ایسنا از حسینیه ارشاد تهران، حسینیه جماران ، مسجد لرزاده ، را هم با کلیک بر روی اسامی اماکن بخوانید.
محمد مخبر سرپرست نهاد ریاست جمهوری هم بعد از بازدید از روند برگزاری انتخابات از ستاد انتخابات کشور به همراه اسماعیلی رئیس دفتر رئیسجمهور و انداختن رایشان به صندوق برای سرکشی از صندوقهای رای به شعبه مسجد لرزاده رفت و در جمع خبرنگاران استقبال را «خوب و پر شور» و امنیت را کامل توصیف کرد.
وی سپس با حضور در حسینیه ارشاد تهران از روند برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری بازدید و در سخنانی تاکید کرد که تا زمانی که صف رای دهندگان وجود دارد انتخابات ادامه پیدا خواهد کرد.
همچنین تعدادی از مقامات و کارکنان وزارت خارجه با حضور در ستاد انتخابات خارج از کشور که در محل وزارت خارجه برپا شده است، رای خود را به صندوق انداختند.
علیرضا محمودی مسئول برگزاری انتخابات خارج از کشور گفته است که اخبار منتشر شده مبنی بر شمارش آرای صندوقهای خارج از کشور کذب است و تاکنون رای گیری در هیچ یک از شعب اخذ رای در خارج از کشور به پایان نرسیده است و ایرانیان مقیم کماکان در حال مشارکت در انتخابات هستند.
عیسی زارعپور وزیر ارتباطات هم در جریان بازدید از ستاد انتخابات کشور و پس از مشارکت در انتخابات، با یادآوری اینکه «در این دوره هم مهر از شناسنامه حذف شده و رایگیری با شناسنامه یا کارت ملی امکان پذیر است» اعلام کرد: با همکاری خوب بین ما و وزارت کشور و دیگر نهادهایی که در بخشهای گوناگون به ما کمک کردند، وضعیت ارتباطات بسیار خوب و بسیار بهتر از دور اول و دوم انتخابات مجلس دوازدهم است. از ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه اخذ رای تا ساعت ۹ و ۱۴ دقیقه، تعداد ۵۸ هزار و ۶۰۰ شعبه یعنی بیش از ۹۹.۹۹ درصد شعبهها متصل شدند و پوشش ارتباطی داشتند. چند ۱۰ شعبه باقیمانده هم احتمالاً شعب سیار هستند که در مسیر حرکت به نقاطی هستند که باید اخذ رأی کنند و پیشبینی ما این است که آنها هم متصل میشوند. آمار تقریبا ۱۰۰ درصدی پوشش ارتباطی در شعبهها یک افتخار برای ارتباطات کشور است.
همچنین علیرضا فخاری استاندار تهران با اشاره به اینکه «تعداد ۶ هزار و ۶۹۴ شعبه اخذ رای در سطح استان تهران مستقر شده است» گفت: از مجموع صندوق های مستقر در استان تهران تعداد ۳ هزار و ۸۵۰ شعبه در تهران بزرگ و مابقی به سایر شهرستان های استان تعلق دارد، گفت: ۴۹۲ شعبه اخذ رای به صورت سیار، مختص مجموعه هایی که دارای جمعیت متمرکز هستند و امکان استقرار شعبه ثابت نیست پیش بینی شده است.
وی از وضعیت مناسب صندوق ها و شعب اخذ رای در استان تهران خبر داد و بیان کرد: شرایط استان تهران به لحاظ برگزاری انتخابات خوب و ایدهآل است و امنیت برقرار و عوامل اجرایی حاضر هستند و با هیچ مشکلی مواجه نیستیم.
سیامک رهپیک قائم مقام دبیر شورای نگهبان پس از مشارکت در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در شورای نگهبان گفت: گفت: آمار تعداد کسانی که از صبح در انتخابات شرکت کردند آمار خوبیست و امیدواریم که تا پایان وقت مردم با انگیزه و با نشاط در این انتخابات شرکت کنند؛ رسانهها و اصحاب رسانه در این امر نقش دارند و انشاءالله نقش خود را ایفا کنند و در ایجاد نشاط، انگیزه، دعوت و تبلیغ موفق باشند.
عباس کریمی نماینده مسعود پزشکیان، مصطفی ابطحی نماینده مصطفی پورمحمدی، حسین طلا نماینده سعید جلیلی و علی نوریجانی نماینده محمدباقر قالیباف در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری پیش از ظهر جمعه با حضور در شورای نگهبان از ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات بازدید کردند و در جریان این بازدید از نزدیک در جریان فرایند نظارت بر انتخابات قرار گرفتند.
تعدادی از رهبران اقلیت های دینی هم با حضور در حسینیه ارشاد تهران در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری شرکت کردند.
ناظر شورای نگهبان گفته است: نمایندگان آقایان جلیلی و قالیباف در حوزه لرزاده حضور دارند و از نزدیک در جریان روند برگزاری انتخابات هستند اما نمایندگان آقایان پزشکیان و پورمحمدی هنوز به این صندوق نیامدهاند.
مردان و زنانی که به اشتباه رایشان را به صندوقهای یکدیگر میریزند نگران ابطال رایشان نباشد. هنگام شمارش، آرا جداگانه شمارش شده و هیچ رایی باطل نمیشود.
در انتخابات امروز رای اولیها و سالخوردگان از قبل از باز شدن درِ شعب در صف، منتظر شروع رایگیری بودند و جمعیت رایدهندگان در برخی شعب علاوه بر محوطه داخلی به خیابان نیز کشیده شده است.
برخی به صورت خانوادگی برای رای دادن در شعب حاضر شده اند.
ادامه دارد….
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه