جنس حادثه شهران از نوع زلزله بود
- شنبه, 29, خرداد,1395
- سیاسی, عناوین خبری
- ثبت نظر
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو از عملکرد موفق شرکتهای آب و برق در حادثه شهران خبر داد و گفت: خدمات آب و برق در شهران از عصر روز جمعه به وضعیت عادی بازگشته است.
،میثم جعفرزاده ضمن بیان این مطلب که جنس حادثه شهران از نوع زلزله بود، اظهار کرد: این حادثه، همزمان با انفجار، فرو نشست زمین؛ آتش سوزی، ترکیدگی لولهها و قطع آب و برق همراه بوده که به نوعی با زلزله مشابه است.
وی ادامه داد: عملکرد شرکتهای آب و برق در امدادرسانی حادثه شهران بسیار خوب بود، ولی در حوادث با ابعاد بزرگتر بایستی دید که سازمانهای همیار و خدماترسان چقدر میتوانند در زنجیره تامین کمک با ما همراه شوند.
جعفرزاده با اشاره به اینکه حادثه شهران محدوده در ساعت ۴.۳۰ صبح جمعه ۲۸ خرداد ماه با انفجار یکی از خطوط اصلی گاز در تقاطع خیابانهای کوهسار و آبشناسان اتفاق افتاده است، گفت: در آن منطقه یک خط اصلی آبرسانی وجود دارد که آب مناطق شهران شرق و غرب و کن بالا و خط ۲۰ کیلوولتی که برق آن مناطق را تامین می کند وجود دارند که در این حادثه بهطور تقریبی حدود ۱۵ هزار نفر در حوزه آب و برق با مشکل مواجه شدند؛ بلافاصله نیروهای امدادی وزارت نیرو به محل اعزام شدند و به امداد رسانی پرداختند.
وی با بیان اینکه در این حادثه دو مجتمع تجاری دچار حریق شدند و شیشه تعدادی از واحدهای تجاری و مسکونی نیز در اثر موج انفجار شکست، ادامه داد: پس از کنترل حریق توسط آتش نشانی که حدود ۱.۵ ساعت طول کشید، حجم وسیعی از خروجی مخزن شماره ۵۹ با توجه به قطع لوله اصلی آب، به داخل حفره ای که در محل ایجاد شده بود وارد شد که با توجه به آنلاین بودن مرکز کنترل آب تهران، بلافاصله خروجی مخزن مسدود و نسبت به ایزوله شدن فیدرهای برق منطقه اقدام شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو در ادامه با اشاره به اینکه مانورهای وزارت نیرو باعث شده بود تا نیروهای امدادی صنعت آب و برق با آمادگی و سرعت بالا با ورود به محل حادثه به برقدار کردن و آبرسانی مشترکان بپردازند، گفت: پس از ۱.۵ ساعت از وقوع حادثه، شرکت گاز ایزوله بودن محیط را تایید کرد و به ماموران آب و برق اجازه داده شد تا کار خدماترسانی خود را شروع کنند که در کمتر از نیم ساعت کل منطقه برقدار شد.
وی در خصوص آبرسانی به مردم منطقه با اشاره به اینکه از همان ابتدا تمام منطقه توسط تانکرهای سیار تحت پوشش قرار گرفته بود، افزود: طبق شواهد موجود اولین گروه امدادی که پس از وقوع حادثه به محل وارد شد، گروه آبرسانی بود و با توجه به اینکه لوله اصلی آبرسانی به شدت آسیب دیده بود، تصمیم گرفته شد که با احداث شبکه آبرسانی از مسیر فرعی نسبت به وصل انشعابهای منطقه به لوله اصلی اقدام شود.
وی ادامه داد: پس از ایمن شدن منطقه، عملیات اجرایی آبرسانی آغاز شد که در ساعت ۱۰ صبح منطقه غرب و شرق شهران تحت پوشش قرار گرفت و با تعویض شبکه اصلی و پایداری شبکه، حدود ساعت ۱۶.۳۰ منطقه شمالی کن نیز از وجود آب سراسری برخوردار شد.
جعفرزاده با اشاره به اینکه شرکت آب و فاضلاب و توزیع برق تهران بهترین عملکرد و بیشترین سرعت عمل را در زمان وقوع حادثه داشتهاند، گفت: نیروهای امدادی برق پس از اجرای مانور و برق دار کردن منطقه بلافاصله اقدام به ترمیم و تعویض تجهیزات آسیب دیده از جمله، فیدرها و ترانسفورماتورها، تیرهای برق و شبکههای آسیب دیده کردند.
وی با بیان اینکه به حوادث بایستی نگاه دومینویی داشت زیرا در کنار حادثه، حوادثی نظیر نشت گاز و آتشسوزی و غیره نیز رخ میدهد، اظهار داشت: در زمان وقوع حوادث اگر مسبب اصلی آب باشد، در لحظه می توانیم نسبت به وصل آب و رفع مشکل اقدام کنیم و اگر مسبب برق باشد، در کمتر از نیم ساعت به برقدار کردن منطقه خواهیم پرداخت، ولی در برخی شرایط از جمله حادثه اخیر، به دلیل نشت گاز و یا وجود گاز در لولهها حتی پس از قطع شیر اصلی، تا زمانیکه ایمنی منطقه از سوی شرکت گاز و آتشنشانی مورد تایید قرار نگیرد و مجوز ایمنی صادر نشود، نمیتوانیم نسبت به برقدار شدن منطقه اقدام کنیم.
منبع: فارس
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه