برنامه بانک مسکن در سال جاری انتشار ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اوراق رهنی مسکن است
دکتر بت شکن مدیرعامل بانک مسکن در مراسم رونمایی از طرح فروش اوراق بهادار به پشتوانه تسهیلات رهنی ،از انتشار سه هزار میلیارد ریال اوراق رهنی مسکن برای نخستین بار در سیستم بانکی کشور خبرداد.
به گزارش روابط عمومی بانک مسکن ،در این مراسم که با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی،راه و شهرسازی،رییس کل بانک مرکزی و رییس سازمان بورس اوراق بهادار در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد،دکتر محمدهاشم بت شکن با بیان این مطلب گفت: این اوراق باسررسید دوساله ونرخ سود ۱۸/۵ درصد به فروش می رسد.
وی در خصوص انتشار این اوراق افزود:بانک مسکن با همکاری بانک مرکزی،سازمان بورس اوراق بهادار و سازمان حسابرسی در راستای بند اول ماده ۱۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن اقدام به ایجاد بازار رهن ثانویه و انتشار اوراق مشارکت به پشتوانه تسهیلات رهنی و راه اندازی شرکت تامین سرمایه تخصصی حوزه مسکن نمود.
دکتر بت شکن در خصوص اوراق رهنی سه هزارمیلیاردی گفت وثایق دررهن بانک را به ارزش میانگین حدود یک هزار میلیون ریال و متوسط نسبت مبلغ تسهیلات به ارزش وثیقه را حداکثر ۲۰ درصد عنوان و ادامه داد:مطالبات رهنی موضوع انتشار اوراق رهنی مشتمل بر ۲۴قسط از حدود ۵۰ هزار پرونده تسهیلات فروش اقساطی خرید مسکن و با میانگین مبلغ ۲۰۵ میلیون ریال تسهیلات و یا ۱۴۴ قسط که بین ۱۰۵ تا ۱۱۹ ماه تا سررسید هریک از مطالبات آنها باقی مانده است می باشد.
وی با اشاره به اینکه بانک مسکن بانی این طرح است افزود: نقش ضامن و عامل وصول نیز به عهده بانک مسکن است و نقش پذیره نویسی و بازارگردانی با شرکت تامین سرمایه بانک و عامل فروش نیز شرکت کارگزاری بانک مسکن است.
مدیرعامل بانک مسکن با ابراز امیدواری از اجرای موفق این طرح با همکاری بازار پول وسرمایه برای تجهیز منابع بلندمدت بخش مسکن گفت:برنامه بانک مسکن در سال جاری انتشار ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اوراق رهنی مسکن است که در این خصوص باهمکاری بانک مرکزی،سازمان بورس اوراق بهادار و سازمان حسابرسی ۱۰ هزار میلیارد ریال اوراق در فاز دوم عرضه می شود.
بر اساس این گزارش، وی در ادامه با بیان این مطلب که بازار رهن یکی از عناصر اصلی بازارهای مالی دنیاست به بیان نسبت اندازه بازار رهن به تولید ناخالص داخلی به عنوان شاخص اثرگذاری بازار رهن در کشورها ی مختلف پرداخت و این نسبت را در ایران حدود ۱۰درصد عنوان کرد.
دکتر بت شکن تصریح کرد :بلند مدت بودن تسهیلات رهنی به دلیل ماهیت تامین مالی مسکن از یک طرف و کوتاه بودن سررسید غالب سپرده های نظام بانکی از طرف دیگر ریسک عدم تطابق سررسید دارایی ها و بدهی ها را برای بانک های کشور به ارمغان می آورد.
وی در ادامه به بیان عملکرد بانک مسکن در اعطای تسهیلات پرداخت و گفت:بانک مسکن با ۱۲۲ هزار میلیارد تومان مانده ناخالص تسهیلات بزرگ ترین پرتفوی تسهیلاتی شبکه بانکی و در عین حال با حدود ۵/۴ میلیون پرونده تسهیلاتی زنده،مردمی ترین پرتفوی تسهیلات و با داشتن نسبت مطالبات غیرجاری زیر ۳درصد در بخش مسکن و پوشش وثیقه ملکی سهل البیع مستحکم ترین پرتفوی تسهیلاتی سیستم بانکی را به خود اختصاص داده است.
مدیر عامل بانک مسکن یادآور شد:بانک مسکن به دلیل نوع عقود مبادله ای به ویژه عقد فروش اقساطی مسکن با یک جریان نقدی مستمر و قابل برنامه ریزی شده ناشی از وصول اصل و سود تسهیلات مواجه است که به نوبه خود در سیستم بانکی کشور بی نظیر است.
وی یکی از وظایف ذاتی هر بانک را تقویت ظرفیت تسهیلات دهی آن بانک از طریق تجهیز منابع وخلق اعتبار دانست و خاطر نشان ساخت:انتشار اوراق رهنی به پشتوانه دارایی های محکم و با جریان نقدی با ثبات می تواند سهم به سزایی در نظام تامین مالی مسکن داشته باشد.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه