تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم قدرت خرید خانه متقاضیان را افزایش داد
- سه شنبه, 14, دی,1395
- اقتصادی, روابط عمومی, عناوین خبری
- ثبت نظر
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اعلام رشد دو رقمی حجم معاملات خرید و فروش مسکن در شهر تهران، این وضعیت را در مقایسه با سال گذشته، حرکت از توقفگاه رکود مسکن عنوان کرد و گفت: عزیمت بازار معاملات مسکن به سمت رونق، ناشی از تسهیلات خرید مسکن بوده است.
به گزارش روابط عمومی بانک مسکن، علی چگینی با تشریح تحولات ۸ ماه اول امسال در بازار معاملات مسکن، افزود: در ۸ ماه اول سال جاری تعداد آپارتمان های فروش رفته در تهران ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ افزایش یافت. بخش زیادی از این معاملات ناشی از تحریک تقاضای مصرفی بخصوص خانه اولی ها بوده که پرداخت تسهیلات ۸۰ و ۱۶۰ میلیون تومانی صندوق پس انداز مسکن یکم به آنها توانست قدرت خرید متقاضیان را تا حد توانمند شدن برای خرید و انجام معامله، افزایش دهد و رشد معاملات مسکن را بوجود بیاورد.
چگینی در عین حال کاهش نرخ سود تسهیلات خرید مسکن را در سبک شدن مبلغ اقساط و در نتیجه جذاب شدن تسهیلات برای دهک های متوسط رو به پایین جامعه، موثر توصیف کرد.
مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه رصد متغیرهای بازار معاملات مسکن، از خروج تدریجی بازار از رکود حکایت دارد، گفت: روند رشد معاملات خرید مسکن نمایانگر پیش رونق است.
متوسط حجم معاملات خرید مسکن در ماه های گذشته از سال۹۵ در تهران ، حداقل ۱۳ هزار واحد مسکونی در ماه بوده است.
هر چند در تابستان امسال، حجم معاملات در ماه میانی فصل به نزدیک ۱۷ هزار فقره قرارداد رسید اما بعد از آن، با پایان یافتن فصل نقل و انتقال، حجم خرید و فروش تا حدودی کاهش پیدا کرد.
مدیر کل اقتصاد مسکن افزود: مجموعه شرایط و سیاستگذاریها از جمله تسهیلات بانکی و بازارهای مالی به گونهای است تا به خریدار کمک کند وارد بازار شده و تقاضای مصرفی خرید مسکن تحریک شود.
چگینی تصریح کرد: ابزارهای تامین مالی سمت تقاضای مسکن در حال حاضر به تسهیلات بانکی محدود نمی شود چرا که بانک مسکن علاوه بر پرداخت تسهیلات خرید بدون سپرده از محل اوراق و همچنین تسهیلات صندوق یکم که به یکسال سپرده گذاری نیاز دارد، امکان فروش قسطی مسکن را از طریق طرح تضمین معاملات غیر نقد فراهم کرده است.
مدیر کل اقتصاد مسکن با بیان اینکه بازار تسهیلات رهنی در ایران باید متناسب با حجم تولید ناخالص داخلی کشور رشد کند، گفت: امسال فاز اول بازار رهن ثانویه با انتشار ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق تسهیلات رهنی به پشتوانه تسهیلات اولیه پرداخت شده به خریداران مسکن، راه اندازی شد. این بازار قدرت تسهیلات دهی در بخش مسکن را بصورت تصاعدی افزایش می دهد و قرار است در فاز دوم، تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان اوراق رهنی منتشر شود.
مدیر کل اقتصاد مسکن افزود: در سال ۹۵، به موازات تحریک تقاضای مصرفی خرید مسکن از طریق تسهیلات بانکی، امکان ساخت و ساز با تسهیلات ساخت بدون سپرده نیز برای سازنده ها و انبوه سازان فراهم آمد.
چگینی در این باره اینطور توضیح داد: انبوه سازان برای ساخت پروژه های مسکونی می توانند بدون نیاز به سپرده گذاری و انتظار زمانی برای دریافت تسهیلات، در تهران ۱۱۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات ۱۸ درصدی به ازای هر واحد مسکونی دریافت کنند. در سایر شهرها نیز متوسط سقف تسهیلات ۵۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان به ازای هرواحد احداثی است که با احتساب متوسط هزینه ساخت مسکونی که طبق اعلام بانک مرکزی متر مربعی حدود ۹۰۰ هزار تا یک میلیون تومان است، این تسهیلات به طور متوسط هزینه احداث ۱۰۰ متر مربع از یک بنای مسکونی را پوشش می-دهد.
چگینی با یادآوری وضعیت تسهیلات بانکی در سال های گذشته، گفت: در سال های اخیر، سازنده ها مشروط به ۱۵ میلیون تومان سپرده گذاری، می-توانستند ۳۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت دریافت کنند. این شکل تسهیلات دهی چون که زمان مفید سرمایه گذاری ساختمانی را برای سازنده-ها سلب می کرد و بین تصمیم گیری برای سرمایه گذاری و شروع ساخت، وقفه بوجود می آورد، کارآیی تسهیلات ساخت را پایین آورده بود. اما در سال جاری، رشد مثبت حجم صدور پروانه های ساختمانی و همچنین رشد حجم پرداخت تسهیلات ساخت، بیانگر واکنش مثبت انبوه سازان به بهبود مسیر تسهیلات دهی است.
بر اساس این گزارش، طبق اعلام دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن، تعداد واحدهای مسکونی در پروانه های ساختمانی صادره در سال ۹۴ در تهران ۳۴ درصد نسبت به سال ۹۳ کاهش پید کرد اما در سه ماه اخیر، این شاخص در تهران ۸ درصد افزایش یافت که نشان دهنده رشد حجمی ساخت و ساز است.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه